KREMET KOKOSIS

Publisert July 14, 2016 // IS, SNOP/GODIS // Legg igjen en kommentar

Hallois! Jeg dåner! Jeg har laget en kremet is uten melkeprodukter som smaker HIMMELSK! Hurra! Jeg har så mange rundt meg som styrer unna melk, og selv har jeg det vel best ved å velge andre alternativer. Denne isen er nøyaktig like god som denne, men fløten er byttet ut med kokosmelk. Smaken er til å dåne av. Dette er en tropisk variant av den orginale fløteisen, og dypper du den i litt sjokolade og strør over hakkede pistasjenøtter lover jeg smakseksplosjon i munnen! NAM!2016-07-13 15.09.50

KOKOSIS

Så god at det er vanskelig å bare spise én!

Til 6 ispinner trenger du:
3 dl kokosmelk
1 dl kokosblomstsirup (evt lønnesirup eller honning)
3 eggeplommer
1/2 ts vaniljepulver

Skill plomme og hvite fra hverandre (ikke kast hviten siden den er ypperlig å bruke i for eksempel mandelkjeks!). Pisk plomme og søtning til en luftig masse, bland i kokosmelken og vaniljen. Hell i isformer og sett kaldt 4timer eller natten over. Husk å velge en helfet kokosmelk, og la den gjerne være romtemperert så den ikke har skilt deg! Spis den som den er eller dryss smeltet sjokolade og pistasjenøtter på. Fantastisk god kombinasjon!

Tips! Husk å ha i 1 ss kokosfett/olje i den smeltede sjokoladen for bedre konsistens (og smak!).
Nyt blodsukkervennlig og næringsrik is i sommervarmen!

Legg igjen en kommentar

HELT RÅ KNEKKIS!

Publisert July 13, 2016 // FROKOST, LUNSJ, NOE Å HA PÅLEGGET PÅ // 4 Kommentarer

Sammarbeid

Herlighet, har dere smakt de digge rå frøknekkebrødene fra Sana Bona? Som den heldige ambassadøren jeg er har jeg fått lov til å teste de, og er skikkelig dilla! Jeg måtte rett til Coop Mega her i Fredrikstad å hamstre med meg noen fler når jeg gikk tom. SÅ gode er de faktisk!
2011-02-24 12.28.382011-02-24 12.26.59Knekkebrødene er enestående av den grunn av de består av bløtlagte, spirede frø som er stekt/tørket på så lav varme (42grader) at de kan kalles RÅ. Det betyr at bearbeidingen er så skånsom at næringsstoffene i frøene er godt tilgjengelig slik at kroppen kan utnytte hver eneste lille bit.  De er derfor magevennlige, lettfordøyelige og består av en haug lett tilgjengelig næring. Dessuten smaker de fantastisk! Knekkebrødene er selvsagt helt uten gluten og er økologiske. Altså helt etter den sprudlende sunne ånden! De har fler varianter som jeg synes egner seg til ulike bruksområder. Varianten med paprika og quinoa er nyyydelig ved siden av en salat eller omelettlunsj siden de er så gode i seg selv, mens varianten med chia egner seg godt på frokostbordet med egg, avokado eller annet snask. Chiaknekkisen har vært fast innslag på frokostbordet vårt i det siste. Nå har jeg faktisk nettopp mumset de med avokado og hummus på og kan rapportere om tidenes kombinasjon. Makan til digg!
2011-03-02 14.02.02Du kan klikke knekkisene hjem herfra, eller kjøpe de i en Coop Mega butikk. Anbefales!

Og du, jeg har mumset tidenes diggeste kokosis i dag. Oppskrift kommer imorgen! Perfekt for deg som holder deg unna melkeprodukter! Mums!

4 Kommentarer

VERDENS BESTE FLØTEIS PÅ PINNE

Publisert July 10, 2016 // DESSERT, IS, SNOP/GODIS, Uncategorized // 10 Kommentarer

Hei i sommerdagen!
Med fine solstråler fra himmelen kommer også lysten på skikkelig god is. Jeg bor sammen med to som elsker is. En stor og en liten. Han minste er den største iselskeren. Hadde det vært opp til han kunne han spist is til alle måltider. For noen uker siden ble jeg kontaktet av en VG journalist med spørsmål omkring isspising hos barn. Mange foreldre har nemlig en tendens til å slippe veldig opp på vanlige begrensninger i sommerferien og gir barna frie tøyler til å fråtse i is hver dag. Jeg opplever at barna selv går å tar seg en is når det passer seg og at de voksne byr på is så fort annledningen byr seg. Tenker du at det er greit? Jeg tenker at sommer og ferie er til for å nytes, men begrensninger er vel fortsatt på sin pass? Mange glemmer at pinneis også inneholder store mengder sukker. Mange begrenser snopspising til helgen, men glemmer litt at isen inneholder like mange sukkerbiter, om ikke fler. Hos oss har vi derfor begrensninger, og aller helst lager vi isen sjæl. Favoritten er fløteis på pinne. Den er himla god. Ja, så god at jeg tør påstå ingen butikkkjøpte ispinner slår den. Selv ikke Royal Trippel. Dessuten er den mye sunnere og fri for raffinert sukker. Den er søtet på favorittsøtningen, nemlig kokosblomst sirup og er derfor ganske så god for kroppen.

Ispinner er enkelt å lage, kan varieres i det uendelige og perfekt å ha liggende i fryseren til isglade små og store.

2016-07-08 17.39.312016-07-08 17.39.31FLØTEIS PÅ PINNE

Til 9 ispinner trenger du:

  • 4 eggeplommer
  • 1 dl kokosblomstsirup
  • 4 dl økologisk kremfløte
  • 1 ts vaniljepulver
  • Valgfritt fyll om du ønsker (eks bær, hakket sjokolade, nøtter)

Skill eggeplommen fra hvitten. Husk å ta vare på hvitten og lag deg for eksempel mandelkjeks.
Pisk eggeplommene med sirupen i noen minutter til en litt luftig blanding.
Pisk fløten i en annen bolle og vend inn eggeblandingen. Rør inn vaniljepulver og evt ønsket fyll. Friske bringebær smaker nyyydelig! Jeg liker lage isen veldig basic og heller pimpe den med litt kokosblomstsirup, smeltet sjokolade osv.
Fyll blandingen i formene og sett i fryseren noen timer (bør ha 4-5 timer).
Smelt gjerne mørk sjokkis og rill over sjokoladen. Sjukt godt!! NAM!2016-07-08 17.43.54Tåler du ikke melk? Da må du følge med fremover. Jeg lager nemlig også en fantastisk kremet variant som smaker himmelrike. Oppskrift på den friskusen kommer på bloggen!

Avslutter med et bilde av meg og min fine minste knert. Vi nyter nemlig glade sommerdager på Risholmen om dagen! Han får ikke is riktig ennå, men nyter selvdyrkede jordbær til den store gullmedalje!2016-07-07 11.53.33-2God sommer til deg!

10 Kommentarer

DEODORANT – ANBEFALING

Publisert June 30, 2016 // HUD OG KROPPSPLEIE // 8 Kommentarer

Sammarbeid

Hei hå! Som nevnt i går kom jeg på at jeg helt har glemt å vise dere min deofavoritt. Det er mange år siden jeg kuttet butikkvariantene med parfyme, og antiperspiranter med rare ingredienser. Det har fristet lite å smøre underarmene med stoffer som forstyrrer hormonbalansen i kroppen.

Visste du at deodoranter med antiperspiranter inneholder så mye aliminium at det kan være skadelig? Forskjellen på deo og antiperspirant er innholdet av aliminumsalt for å forhindre svette og dermed lukt. Vanligvis brukes aluminiumklorid heksahydrat eller aluminium zirconium tetraklorhydrat. Disse danner et svetteabsorberende lag under huden som vil svelle ved økt trykk av svette, som igjen vil presse svettekanalene sammen og forindre utskillelse av svette. Doedoranter er mer et kosmetisk produkt som ofte inneholder alkohol (for å drepe bakterier) og parfyme for god lukt. Mange av de vanlige butikkdeoene inneholder parabener som har vist seg å kunne påvirke den hormonelle balansen i kroppen. Samt helse og miljøskadelige stoffer som triklosan og muskxylen (som dog norske myndigheten jobber med å få ut av bruk). Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) fikk i oppdrag av mattilsynet å undersøke inntaket av aluminium hos nordmenn i 2014. De konkluderte med at vi ikke topper grensen for farlig inntak av aluminimum igjennom maten, men ved bruk an avtiperspirant daglig får i i oss altfor mye. Ganske så skremmende da dyrestudier på kortidsinntak og langttidsinntak har vist nerveskade. Om du er usikker på hva din favorittdeo inneholder finner du en oversikt over deodoranter forbrukerrådet har testet her. Jeg anbefaler å styre unna butikkvariantene og gå for deodoranter med naturlige ingredienser og uten tullball. Det er også ganske så enkelt å lage deo selv.
2011-02-09 19.44.16Jeg har med årene testet utallige varianter, og tør påstå jeg har testet hver og en fra iherb. Jeg har bare vært middels fornøyd helt frem til jeg kom over og ble anbefalt Salt on The Earth. FOR et fantastisk produkt! I norge er det Sanabona som fører de. Se her. Jeg har testet både stick og spray, og det er sprayen jeg er blitt skikkelig tilhenger av. Mannen i huset bruker også sprayen. Disse deoene er 100% naturlige og basert på salter som hindrer svette og lukt. De inneholder bare mineralsalt, honningekstrakter og alovera. Til å bli glad av!
2011-02-09 19.44.55Ha en nydelig torsdag! Jeg har full dag på klinikken før det venter Risholmenjobbing hele helgen!

8 Kommentarer

PAUSE – UPDATE

Publisert June 29, 2016 // Uncategorized // Legg igjen en kommentar

Hellois! Vi er back in business etter en magisk Københavnhelg med fine venner og alt som hører til. Torsdag til søndag uten barn var fantastisk bra, men hallois som de var savnet! Vi har blitt vartet opp av de fine vennene våre med deilig morgenmad og digge middager, vi har spist digg fargerik mat fra byens beste “grønne” steder og drukket den beste kaffen jeg vet om. København altså! Jeg får aldri nok!21. Happy couple på vei til Køben. Bilturen er en herlig del av turen i seg selv! 2. Friske vårruller. Herved min nye favorittrett! Mer om det kommer på bloggen! 3. Morgenmad! Rugbrød av 100% surdeig og økologisk rugmel fra bakeren. Iskaffe, bær og digg pålegg. Alt øko selvsagt! 4. Brunsj på RAW42. En av mine favorittsteder i Køben. Alt uten melk, gluten og egg. Helt rent, økologisk og fantastisk godt!
2-2 1. Søteste menneskene jeg vet om! Danskene mine! 2. Fantastisk salat fra Hafnia Bar midt i Køben. Diggeste stedet med salater, sandwicher og mer til. Veldig etterligning av storfavoritten fra jeg bodde der, Urtehuset. 3. Kombucha. Helt fullstendig hektet! Jeg brygger hjemme til den store gullmedalje om dagen. MÅ dele herligheten med dere snart! 4. For en gjeng da!

I morgen skal jeg dele min deo favoritt med dere. Jeg har brukt den i en god stund nå og har helt glemt å vise den frem. Til og med mannen i huset er overbevist og sverger til superdeoen uten tullball. Deler imorgen!

Nå skal jeg lage søtpotetfries, dampkoke brokkoli og grille økolaks. Favorittmaten til gutta krutt og perfekt hverdagsmat for vår del. Det er ganske så hektisk med to små luringer alene om dagen. Mannen i huset er i full sving med sommerens store happening: husbygging!
Ha en nydelig dag!

Legg igjen en kommentar

ISKAFFEDILLA OG KONKURRANSE

Publisert June 22, 2016 // Uncategorized // 2 Kommentarer

Hei hå i onsdagen! Jeg titter innom for en aldri så liten konkurranse. Det er vel stas? Mens jeg sitter her å slurper på min faste iskaffe med mandeldrikk og litt kokosblomstsirup tikker det inn en forespørsel fra Alpro (de som fører mandeldrikk i Norge). Snakk om sammentreff! De har et sammarbeid med gutta bak PåPinne i sommer og dette resulterer i sommerens diggeste is. Har dere hørt om PåPinne? De serverer sunn is i Oslo og på festivaler rundt om i landet, og nå i sommer skal flere av variantene være med Alpro mandeldrikk. Jeg vet de har en himmelsk sjokoladeis, og tipper den har en slant med deilig mandeldrikk i seg!

På PinneIsene selges i utslaget til På Pinne på Sukkerbiten i Oslo i hele sommer, på Stavernfestivalen, og i tillegg skal de være tilstede på Piknik i Parken nå til helgen. Det er her konkurransen kommer inn. For hva sier du til en spontan Oslotur og et besøk på Piknik i Parken? Sjekk her for info om alle artistene som titter innom. Jeg trekker én vinner som får to biletter til Piknik i Parken. Alt du trenger å gjøre er å titte innom min Instagram profil (@linn_sprudlendesunn). Der må du følge meg og tagge 1 venn du tror er klar for en herlig helg på festival i Oslo. Du kan også være med facebook. Lik Sprudlende Sunn og tagg 1 venn i kommentarfeltet under bildet. Bli med så mange ganger du vil! Vinner trekkes torsdag kveld! Gøy, gøy gøy!!

I dag har jeg en merkelig fredagsfølelse, og det er slettes ikke uten grunn. Imorgen er det nemlig feriemodus som gjelder på oss. Vi stikker avgårde til de fine vennene våre i København! Hurra! Fin onsdag til dere!

2 Kommentarer

DIGG GLUTENFRITT FRØBRØD

Publisert June 16, 2016 // BRØD, NOE Å HA PÅLEGGET PÅ // 3 Kommentarer

Hei hå! For et par uker siden fant mannen i huset bakeren over seg og kokkelerte dette digge frøbrødet. Til hele familiens store begeistring smakte brødet himla godt og har blitt laget et par ganger siden den tid. Noen ganger smaker brødskiver med pålegg så himla godt til frokosten, spesielt i godt selskap i helgen! Dette brødet kan lages som vanlig med varmheving eller langtidsheve det natten over. 2011-03-12 18.40.10

GLUTENFRITT FRØBRØD

Til 2 stk små brød trenger:
(jeg har brukt silikonbrødformer fra Clas Olshon)

6dl kaldt vann
10g gjær
30g honning/kokosblomstsirup
160g bokhvetemel
100g glutenfri havregryn
100g solsikkefrø
40g gresskarkjerner
30g linfrø
25g fiberhusk
1 ts salt
——————
evt litt frø/havregryn til topping

Start med å smuldre gjæren i fingervarmt (kaldt om du vil langtidsheve) vann i en bakebolle. Tilsett søtningen og rør til alt er oppløst.
Tilsett det tørre og bland til en glatt og fin røre. Ha deigen i brødformene og dryss evt litt topping på toppen av brødene.
Dekk formene med folie eller et kjøkkenhåndkle og la heve i 1,5-2 timer (eller natten over). Et tips om du vil langtidsheve er å tilsette 1 ss eddik i røren for å gjøre brødet enda litt mer lettfordøyelig.
Stek brødet midt i ovnen på 175grader i ca 75minutter. Ta brødet ut og avkjøl på en rist. La brødet ligge noen timer før du skjærer i det. Smaker nydelig med digg pålegg som avokado, ost, spirer eller egg. NAM! Dette er perfekt til helgen altså!
2011-03-14 13.47.47GOD HELG!

3 Kommentarer

Velkommen!Ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring og eier av firmaet Sprudlende Sunn, mamma, matelsker med sans for detaljer, naturlig og fargeglad mat, caféliv, fine mennesker og aktiviteter som gir svetteperler i pannen. Kontakt: linn@sprudlendesunn.no

Arkiv

Instagram