SPENNENDE PROSJEKT PÅ GANG!

Publisert November 20, 2017 // Uncategorized // Legg igjen en kommentar

Hei sveis!
Mandag igjen. Tenk, til søndag er det første søndag i advent. Julen sniker seg på! Den kommende uken blir hektisk og veldig fin. Vi (Randi og jeg) har spennende planer og jobber med et spennende prosjekt i disse dager. Jeg kan ikke si for mye, men gleeeder meg til å dele! Fra torsdagen av skal jeg ta over Instagramprofilen til SOMA og lover masse snask fra min side. Det er jo Black Friday til fredag og Soma skal ha de villeste tilbudene. Jeg husker jeg gikk helt bananas med 80% rabatt på mange favoritter i fjor, og de skal visst ikke være noe dårligere i år. Jeg lover titte innom med litt shoppingtips og kanskje noen oppskrifter innen den tid! På søndag skal jeg ønske julen velkommen med  årets JULESNOPKURS. Kurset arrangeres på Greenhouse, favorittkaféen i Fredrikstad og kurset er (nesten) stappfullt. Det blir braaa!

Som sagt har vi spennende planer på gang og jobber for å få alt på plass til vi kan slippe katta ut av sekken. Godt vi fletter litt julekalender-morro inn imellom. I skrivende stund nytes hjemmelaget rå sjokkis og nydelig kaffe med kollagen. Pluss at en himla god eggerøre er i magen. Viktig med BRA drivstoff og kos imellom all jobbingen. Digger det!

Og en siste ting! Har dere sett nyeste SOMA News?! Jeg har ikke fått mitt eksemplar ennå, men har fått en hel haug koselige mails og snapper fra dere. Denne frøkna er forsidepinke, noe som i grunn er ganske så stas! I magasinet følger fler oppskrifter på snopfavoritter, så nå er det bare å svinge seg rundt og kokkelere! Her er en liten smakebit fra fotoshooten vi hadde tidligere i høst.
Linn cover 2Ikon_profilpicFelles3Pssst! SOMA NEWS er et himla bra gratismagasin. Så om du ikke allerede får det i postkassen din anbefaler jeg å klikke det hjem her.

GOD MANDAG!

Legg igjen en kommentar

ÅRETS JULEKALENDER

Publisert November 15, 2017 // SNACKS, Uncategorized // 2 Kommentarer

Inneholder sponsede produkter

Hei sveis!
Er det fler enn meg som er i julemodus? Mulig det er fordi vi har jobbet på spreng med prosjekt “Sprudlende Sunn julekalender” i en god stund nå, som forøvrig blir så braaa! Har du meldt deg på kalenderen vår? Vi deler en herlig sprudlende sunn søtsak på facebooksiden hver dag frem mot julaften, og oppskriften kan du også få rett i innboksen din helt gratis! Les mer her.

Mine to små luringer skal i år som i fjor få pakkekalender. Jeg synes dette er himla stas og gleder meg like mye om ikke mer til denne magiske førjulstiden. Gutta får en blanding av spiselige gaver og små leker jeg har klikket hjem fra Ebay. De spiselige gavene er selvsagt sunnere snopfavoritter fra Soma.
2017-11-15 12.01.41I år har mor virkelig klinket til og laget søte juletrær med 24 spiker til å henge pakkene på. Juletrærne skal henges på veggen i en snor og kan brukes igjen år etter år. Gøy! Jeg er ikke glad i rød jul, så i år blir det svart, hvit, og masse naturmaterialer.
2017-11-15 12.02.48Her er noen snopfavoritter barna (og jeg) digger!
Ombar kokosknapper – små sjokoladeknapper som smaker himmelsk! Virkelig favorittsjokoladen! Søtet med kokossukker og får melkesjokkispreg med kokosmelk. NAM!
Superherobarene – spesielt den med eple og kanel. Smaker eplekake. SÅ god!
Bounce barer – små søte barer som smaker supergodt.
Kirsebær trukket med mørk sjokolade – farlig gode!

Det beste av alt! Jeg får gi dere en rabattkode fra SOMA som gir dere 25% på ALT! Hurra! Mitt tips er å handle inn litt ekstra snop. Kjekt å ha i julen og ikke minst i julestrømpene. I tillegg til hjemmelaget sunn snop, selvsagt 🙂 Legg inn koden: sprudlendesunn25

Ha en herlig onsdag!

2 Kommentarer

BANANPANNEKAKER

Publisert November 9, 2017 // DESSERT, FROKOST, LUNSJ, NOE Å HA PÅLEGGET PÅ, PANNEKAKER/LAPPER // 2 Kommentarer

Hei sveis!
Dere vet vi digger pannekakefrokoster. Denne er intet unntak! NAM!
IMG_0002
Til 12-15 pannekaker (avhengig av størrelse) trenger du:

  • 1,5 banan
  • 4 egg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mel (gjerne jyttemel eller speltmel)
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts honning
Ha alt i blender og stek små pannekaker i godt meierismør. Søte og luftige pannekaker som smaker like godt med bær og honning, som med ost og annet pålegg på. Nyt!
IMG_0003Foto: Randi Flesjø

PS! I kveld klinker vi til og deler ut 3 (!!) poser Kollagen på facebooksiden til Sprudlende Sunn. Følg med, lik og kommenter, så kanskje du blir den heldige vinneren! Yeyy!

2 Kommentarer

RENT HJEM UTEN KJEMIKALIER

Publisert November 7, 2017 // KJØKKENUTSTYR, Uncategorized // Legg igjen en kommentar

//sponset innhold

Hei i tirsdagen!
Vipps november. Jeg har det med å nedprioritere blogg når timeplanen er fullbooket. Det må jeg gjøre noe med altså! Jeg har litt lyst å teste videoblogging. Husker dere de 24-timers innleggene jeg hadde? Hvor dere kunne følge dagen min i detalj. Her er et 24timersinnlegg. De vet jeg var veldig populære, og er en hel evighet siden sist også forøvrig. Kanskje videoblogg ala de innleggene kunne være noe? Det må jeg vurdere! Da må jeg isåfall fiske frem noen videoskills! Hoho!

Nå har vi vært i hus i et par uker, og vi er allerede godt “innbodd”. Det føles litt som vi har bodd her en liten evighet, og det er veldig fint. Jeg har med tiden blitt mer og mer bevisst på å ta kjemikalfrie valg. Både med tanke på helse, men også med tanke på miljøet. Jeg har lenge brukt økologisk hudpleie, hårprodukter og sminke (et innlegg om det vet jeg mange har savnet, kommer!). Og da vi skulle flytte i nytt hus var det et naturlig valg for meg å gå for rene og naturlige produkter på den fronten også. Jeg har derfor kun produkter fra ECOVER serien i hus nå, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er mektig fornøyd!
Allerede fra det nye huset skulle vaskes ned før innflytting tok jeg i bruk den økologiske serien og testet flere produkter som nå har blitt favoritter. Det føles godt å bruke BRA produkter!
2017-11-07 14.23.56På kjøkkenet har jeg denne oppvasksåpen (lukter sååå godt!) og disse oppvasktablettene. Skal innrømme at jeg var en smule skeptisk til oppvaskmiddelet, men det hadde jeg slettes ingen grunn til. Fungerer så bra!2017-11-07 14.34.20På vaskerommet: Tøyvaskemiddel og skyllemiddel som lukter himmelsk. Er jo så deilig når nyvaskede klær faktisk lukter noe. Elsk!
2017-11-07 14.38.18Denne er en liten lifesaver for perfektsjonisten i meg. Det er en vindusspray, men jeg bruker den til alt fra baderomsspeil, barnefingre på vinduer (vi har myye vinduer), og kjøkkenbenken. En liten universalspray altså!

Så en litta selfie fra badet vårt. Med verdens beste håndsåpe og bambustannbørster. Favoritter!!
2017-11-07 14.36.46Har dere forresten sett JULEKALENDEREN vi skal ha i desember? Vi gleder oss sååå til å inspirere og spre glade, sprudlende sunne oppskrifter med dere i førjulstiden. Les mer her!

Legg igjen en kommentar

HALLOWEEN KJEKS

Publisert October 26, 2017 // KJEKS, SNOP/GODIS, Uncategorized // 2 Kommentarer

Hei hå!
Hos oss bor det en 4 åring som gleder seg voldsomt til Halloween. Jeg tror gjengen hans i barnehagen ikke snakker om annet! Jeg for min del har ikke noe spesielt forhold til dagen og er i grunn ikke spesielt begeistret for den heller. Jeg håper derfor på at en liten gjeng kan samles å ha det gøy, så slipper de gå gatelangs. Uansett, halloween er og blir en kul ting for de små, og den gleden har jeg ikke tenkt å ta fra de. Derfor har vi for annledningen bakt og pyntet noen kule halloweenkjeks. Ellisen min har både blandet røren, klemt ut små runde kjeks og vært med på pyntingen. Kjeksene bli til av noen havregrøtrester jeg hadde i kjøleskapet og er forøvring en favoritt i utgangspunktet. Oppskriften finner du her.2017-10-25 16.52.472017-10-25 16.54.15Vi har pyntet kjeksen med et tynt lag melis (vanlig melis) iblandet gurkemeie for å få den kule fargen. Så har vi laget øyne osv med smeltet mørk sjokkis. Disse ble poppis! Disse kjeksene og noe sunn snop i form av disse browniebitene skal vi kokkelere og servere på Halloween vet jeg!

Og du. Disse gresskarmuffinsene er helt nydelige og perfekt til halloween!

2 Kommentarer

USLÅELIG KOMBINASJON

Publisert October 23, 2017 // Uncategorized // 4 Kommentarer

Hei hå!
Mandag igjen! Første uken i nytt hus har gått så bra. Jeg får ikke sagt hvor herlig det er å være i hus. Det føles litt som om brikkene faller på plass. Hodet har vært i en interiørboble i en ukes tid nå, så kreativiteten har blitt brukt der og ikke på matlaging. Men den går fint, jeg må bare lande et prosjekt før jeg starter på et nytt. Noe jeg forøvrig har gjort i dag! Vi er i full sving med forberedelser i Sprudlende Sunn Julekalender! Kalenderen vil finne sted på facebook og enda beste. Du kan få én snasen oppskrift hver dag rett i innboksen din. Mer info kommer! I dag har jeg laget et par slag jeg gleder meg til å dele. Tenk, snart JUL!

Så til en uslåelig kombinasjon jeg har delt før også. Nemlig nøttesmør, knekkis og bananskiver. Med kaffe ved siden av! For dere har vel sett den fine kaffemaskinen vår på snap (linhan88 it is!) vel? Herlighet, jeg dåner. Den lager de deiligste kaffevarianter. Et av dagens høydepunkter spør du meg!
IMG_2020
Nøttesmøroppskriften finner dere HER. Om dere ikke har testet kombinasjonen enda er dere helt nødt. Dere vil elske den!

Ha en strålende fin mandag!

4 Kommentarer

GODE KICKSTARTRESULTATER

Publisert October 20, 2017 // Uncategorized // Legg igjen en kommentar

Hei hå!
Tenk at det er nærmere 700 som har testet Kickstartmenyen vår! Det er så kult! I tillegg kan antallet nærmest dobles siden mange har kjørt opplegget sammen med mannen/kjæresten (eller øvrig husstand for den saks skyld). En av de som har testet er et sabla bra ektepar som responderte knall bra og som virkelig har fått gode resultater. Jeg tok meg en prat med de for å høste litt erfaringer som jeg har fått lov til å dele. Egentlig hadde jeg lyst til å lage en videoblogg med videointervju og det hele, men jeg kjørte fra både kamera og utstyr, så det fikk bli med intervjuet og et telefonbilde!

IMG_1988Utgangspunkt før Kickstart:
Jeg: “Hva slags utgangspunkt hadde dere før Kickstartmenyen?” 
Anne: “Vi har alltid vært litt bevisst på hva vi spiser. Jeg og mannen min trener ganske mye. I tillegg har han en fysisk jobb. Vi har ofte tatt oss en pulvershake blandet med melk til frokost for da holder magen seg stabil før trening. Skal vi ikke på trening blir det ofte yoghurt (med sukker) blandet med cottage cheese, toppet med havregryn. Til lunsj blir det ofte rundstykke eller knekkebrød og til middagen enkel mat med grønnsaker, fisk/kylling og for eksempel litt dressing. Vi spiser nesten aldri ris, pasta eller poteter.
Jeg: “Spiser dere ikke noen mellommåltider eller kveldsmat?” 
Anne: “Veldig sjeldent. Kanskje middagsrester på mannen om han trener på kvelden”. 

Resultater etter 10 dager med Kickstart:
Jeg: “Hvilke resultater fikk dere etter å ha fulgt Kickstarten i de 10 dagene?”
Anne: “Jeg gikk ned 3 kg og 3-4cm rundt midjen. Jeg følte meg flatere i magen med én gang og var aldri sulten. Mannen min gikk ned 5 kg (!!), men målte seg aldri. Vi følte oss kvikke i kropp og hode til tross for mye matlaging de dagene..”
Jeg: “Ja, synes du det var mye matprepping? Et godt kosthold krever planlegging, og det er selvsagt mye mer prepping når en skal følge noe slavisk på den måten”.
Anne: 
“Ja, jeg har aldri stått så mye på kjøkkenet noen gang! Til tider ble jeg temmelig svett i pannen. Selvom oppskriftene var enkle var det mye som skulle lages. Jeg laget all mat til både meg og mannen min. Hver dag etter middag laget jeg smoothien eller shaken vi skulle ha på kvelden, lunsjene til dagen etter og frokostsmoothiene til dagen etter. Heldige mannen min fikk alt servert. Han var jo storfornøyd!”
Jeg: “Han var jaggu heldig! Var det uvant mat og råvarer?”
Anne: “Det var mange matvarer vi ikke hadde testet før. Som kikerter, spinat og alle smoothiene. Jeg har heller ikke hatt så mye grønnsaker i kostholdet mitt tidligere. Jeg fulte planen til punkt og prikke og brukte også litt av tilleggsoppskriftene i Skattekisten. Kjeksene er vi helt dillet på enda!”
Jeg: “Kommer du til å fortsette med noe av dette?”
Anne: “Ja, jeg har økt grønnsaks-inntaket og repertoaret av grønnsaker mye. Nå lager vi gode kyllingsalater med både mango, spinat, avokado, sukkererter osv både til lunsj og middag. Vi elsker også skalldyrsalaten. Den har jeg laget fler ganger etterpå. Vi fikk oss også en skikkelig tankevekker på hvor mye mat vi kan spise. Vi har spist altfor lite mat! Jeg var aldri sulten på Kickstarten, og enkelte av rettene klarte jeg ikke spise opp en gang.”
Jeg: “Hva savnet du mest de 10 dagene?”
Anne:  “Jeg savnet kaffe. Selvom vi ikke drikker så mye mer enn 1-2 kopper”.
Jeg: “Savnet du brød eller kornmat?”
Anne: “Faktisk ikke. Det er lettvint med brød, derfor har vi lett for å ta det. Men vi savnet det ikke i det hele tatt!”
Jeg: “Har dere gått opp i vekt etter Kickstarten. For det er vel 1 mnd siden dere tok den nå?”
Anne: “Vi har faktisk holdt oss der! Enda vi har vært mye på farten, i festlig lag osv. Det er vi veldig fornøyd med! Vi har tatt av de kiloene som irriterte oss rundt magen og mer kan en jo ikke ønske seg.”
Jeg: “Hva var ulempen med menyen?”
Anne: “Det må bli at en blir litt låst til et opplegg. Vi gikk all in og fulgte til punkt og prikke. Derfor måtte vi ha ti dager hvor vi ikke hadde noen store festligheter på planen. Jeg var flink til å preppe så sånn sett gikk det veldig fint”.
Jeg: “Har du noe du vil legge til?”
Anne: “Ikke annet enn at vi er storfornøyde og at dette faktisk fungerer!”

Det er altså ingen hemmelighet at Kickstartmenyen krever mye planlegging. En er låst til et opplegg i 10 dager, men til gjengjeld lærer man jo SÅ mye på veien! Vi laget menyen fordi vi ønsket at folk flest skulle kjenne på kroppen hva et kosthold med fokus på stabilt blodsukker, uten sukker, kornmat og melkeprodukter kunne være. Målet har hele tiden vært at de skal lære så mye av egen kropp de dagene, at de bygger opp kostholdet litt annerledes etter Kickstart. Noe vi opplever at nesten alle gjør. Det er jo SÅ bra! Vi ønsker feire alle de slående bra resultatene med å gi dere som ikke har “Kickstartet” en rabattkode. Oppgi rabattkoden “SMILEFJES” og få hele 40% på menyen! Har du testet er det kanskje en fin rabattkode å gi til en du er glad i?

BESTILL MENYEN HER.

Ha en strålende bra helg!

* Rabattkoden varer frem t.o.m søndag 29/10.

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV