NATURKILDEN

Publisert May 26, 2017 // Uncategorized // Legg igjen en kommentar

sponset

Hei hå!
Vet dere hva!? Jeg har blitt ambassadør for naturkilden.net! Det er skikkelig STAS!
De har nydelige økologiske produkter til små og store. Primært hudpleie, bærebøy og annet stæsj til baby, litt helsekost, leker og ØKOLOGISK OG NATURLIG MALING til barn (jaaa, jeg er entusiastisk!!). Jentene bak Naturkilden er opptatt av naturlig livsstil, gjenbruk, og miljøvennlighet.2017-05-24 11.17.58Hudpleien er plukket fra øverste hylle med sin gode kvalitet, økologiske og naturlige ingredienser, og ikke minst uten noe som helst tullball. Det vil si at produktene er fri for hormonforstyrrende og helseskadelige ingredienser. Null niks parabener, rare konserveringsmidler og mineralolje. Bare gode naturlige produkter huden vår suger opp og kroppen blir glad av! Perfekt! Hudpleien finner dere her. Jeg tester i disse dager produkter fra Moonsun Organic of Sweden. Jeg er allerede over gjennomsnittet happy over resultatet, så gleder meg til å teste fler produkter og over litt lenger periode. Dere skal selvsagt få full rapport på favorittene underveis! Dette blir så BRA! 2017-05-24 11.18.08Med to små kunstnerspirer hjemme som elsker være kreative med tegning og maling passer økologisk maling helt strålende. Jeg har letet etter gode produkter på den fronten uten kjemikalier og tullball. Natural Earth paint er 100% giftfri. Jeg gleder meg SÅNN til de skal få teste! Oppdatering kommer!

Psst! Tannkremen på bildet er forresten HELT fantastisk. Hele gjengen er helt dilla! Skikkelig skum og smak av vanilje og mint! Kunne spist hele tuben. Hoho! Den finner du her.

Ha en nydelig helg i sola!
Smil fra Linn

Legg igjen en kommentar

FERIEMAT

Publisert May 22, 2017 // Uncategorized // 3 Kommentarer

Adlinks
Hei hå i mandagen!
En ting jeg ofte får spørsmål om når det nærmer seg ferietid er: hva spiser du på ferie? 

Jeg er nok over gjennomsnittet opptatt av hva jeg spiser, også på ferie, men det betyr likevel ikke at det ikke er rom for utskjeielser. Når man ferierer med to små barn er det viktig å planlegge litt i forkant. Iallefall når det gjelder reisemat. Maten man får kjøpt på flyplasser, kiosker, bensinstasjoner og ikke minst på flyet er ikke til å juble av. Derfor legger jeg alltid inn et ekstra gir og planlegger reisematen i forkant av ferien. Jeg har også lært meg triks etterhvert for å få en mest mulig harmonisk flytur og løsningen der er: snacks! Fyll håndbaggasjen med snacks! Og velg for all del ikke melkesjokolade og barnevennlig snop fra taxfree. Sånt blir det ikke rolige barn av! Velg sunn snacks du kjøper på forhånd og har med i snippsekken! Jeg hadde fyllt vesken før tur så jeg var sikret sunn snacks på flyturen begge veier. Jeg hadde også puttet oppi litt ekstra til oss voksne og til å snackse på hotellrommet på ettermiddagene. Det viste seg å være LURT! 

Mine og barnas snacksfavoritter

Jeg hadde også smurt niste hjemme og hadde med meg en pose hjemmebakte speltboller. Nisten besto av Bfreewraps med spekeskinke, ost, spirer og masse spinat. Barna fikk brødskiver med diverse pålegg. Jeg hadde bakt brød dagen for avreise og hadde med meg et brød i baggasje. Jeg har alltid med meg brød og knekkebrød siden vi somregel bor i leiligheter. Denne gangen bodde vi på hotell, der trengs igrunn ikke brødmaten siden det bugner av eggretter, grønnsaker, frukt og gresk yoghurt (nam!). Jeg hadde likevel med et brød siden min lille store fireåring tåler dårlig hvete. Speltbollene mumset barna både på Gardermoen og på flyet. Veldig populært!

På denne ferien fikk jeg erfare at fireåringer får med seg det meste og vil ha det alle andre barn spiser. Min fireåring ble derfor introdusert for sjokoladepålegg for første gang. Han har aldri sett eller smakt den slags før, men når alle andre barn fikk loff med sjokolade på frokosten var det jo klart han også skulle ha! Han fikk derfor en god skål naturell gresk yoghurt med honning, frukt og nøtter først, så en skive med hjemmebakt brød med sjokolade på! Jeg roet meg ganske raskt og sa til meg selv at “ferie er ferie”. Heldigvis har det ikke vært et tema etter vi kom hjem! Kanskje han tror det bare er noe de spiser i “syden”. Hoho! 2-4Resten av måltidene har vi tatt på sparket. Jeg orker aldri store middagsporsjoner til lunsj og spiser ofte en skål yoghurt og frukt. Eller en gresk salat med tzatziki. Barna tok stort sett til takke med det samme. Det er klart det blir en del iskrem på ferie, sånt må det bare bli. Jeg er ingen isentusiast, men noe av det beste med Hellas: Frappé! Jeg MÅ ha iallefall en om dagen. Helst to! Og gjerne med litt mørk sjokkis til! Hoho. Grekerne lager den diggeste frappen. Den er langt fra hva vi ser på som Frappé her hjemme. Det er mer en sterk steamet iskaffe. Består av kruttsterk kaffe, masse is og litt melk og brunt sukker. Så digg! 4Etter jeg startet spise fermentert mat har jeg virkelig bygget opp en fin mage. Nå kan den tåle det meste i små doseringer, så selv jeg kunne klinke til med italiensk pizza på restaurant! Som oftest tyr jeg til retter med kjøtt/fisk, mye grønnsaker og tzatziki. Ofte ber jeg om ekstra grønnsaker istedenfor pommes fries.

Så der fikk dere min feriemat! Sunn mat i en fin harmoni med litt kos! Balanse er vel et fint ord!
Ha en nydelig uke!

 

3 Kommentarer

17 MAI PANNACOTTA

Publisert May 15, 2017 // DESSERT // Legg igjen en kommentar

Hei hå!
Straks 17 mai! Den ultimate desserten til 17mai middagen er pannacotta. Det er også en klassiker som passer til det meste og som de fleste liker. Dessert i flaggets farger hører med og der troner pavlova og pannacottaen høyt. Pavlova er jo 17 mai kaken som topper kakebordet hvert år, men den kan bli litt i søteste laget for de som ønsker å holde seg til blodsukkervennlige varianter. Vi bruker stor sett kokossukker og stevia som søtning i desserter og kaker. Ulempen med kokossukkeret er at den gjør desserten/kaken brun, noe som kanskje ikke er  like stas på dager som 17 mai.

Denne 17mai pannacottaen er derfor søtet med rårørsukker og stevia. Den er søt og frisk på samme tid og  blir litt sunnere enn med vanlig sukker. Desserten er tilpasset for de som har allergi og intoleranser å ta hensyn til. Den er fri for det meste, nøtter, egg, gluten og den kan enkelt lages melkefri.  Om du vil, kan du erstatte rårørsukkeret med kokossukker, for at den skal være enda snillere for blodsukkeret (men da vil den ikke være så pen og hvit lenger).DSC_4163

Til 4 porsjoner trenger du:

 • 2,5 dl kokosmelk
 • 0,5 dl mandelmelk
 • 2,3 dl yoghurt naturell (bruk Soya eller havreyoghurt for melkefri variant)
 • 40 g økologisk rårørsukker
 • ca 4-5 dråper vaniljestevia
 • 1/2 vaniljestang
 • 3 stk gelatinplater
 • 200 g jordbær (gjerne friske)
 • saften av 1 båt sitron
 • 3 dråper vaniljestevia
 • frosne eller friske blåbær
 • frisk mynte

Bløtlegg gelatinen. Kok opp melken sammen med sukkeret og vaniljestangen. Rør godt så sukkeret smelter. Sil av gelatinen og rør inn i melken.

Ta ut vaniljestangen. Bland sammen yoghurt og melken i en bolle og rør kraftig. Ha så blandingen over i dessertskåler/glass og sett i kjøleskap i minst 3 timer, gjerne natten over.

Rens jordbærene og kjør de sammen til en saus med litt sitronsaft og steviadråper. Pynt med blåbær og frisk mynte før servering. SÅ godt!
DSC_4165Imorgen kommer et innlegg fra det glade ferieliv. Fler lurer på hva jeg velger spise og ikke spise på ferie, og det kan jeg jo så klart dele! Hei så lenge!

Legg igjen en kommentar

SKUMBAD

Publisert May 7, 2017 // Uncategorized // 4 Kommentarer

Adlink
Hei i søndagen!
Hos oss er det litt kaos i dag, vi skal nemlig straks vende snuten mot Gardermoen og Hellas! Det blir såå deilig med litt ferie med hele gjengen! Før jeg drar tenke jeg vise dere en skikkelig deilig shower gel, eller skumbad som mine to badeengler kaller det. Dere vet jo at jeg er over middels interessert i hva jeg smører på huden og ikke minst hva jeg smører på huden til gutta mine. Urtekram har en skikkelig deilig barnevennlig variant uten parfyme som lager skikkelig skum. Den digger vi å ha i badekaret! Dessuten gir den så myk og god hud!
2017-04-12 07.56.34Du finner den HER!

Nå skal jeg lade batterier og prøve ta helt ferie!
I mellomtiden blir det ingen blogging på meg, MEN jeg vil gjerne få tips til hva dere ønsker jeg skal skrive om fremover. Også vil jeg høre med dere bergensere. Er det stemning for Bergenkurshelg til høsten? Da trenger jeg tips til egnet lokale. Gjerne nokså sentralt og til en fin pris. Typ skolekjøkken eller lignende!

Ha en fin uke!

4 Kommentarer

KURSHELG I ÅLESUND

Publisert May 3, 2017 // Uncategorized // 2 Kommentarer

Hei sveis i onsdagen!
Ålesundhelgen var så braaa. Herlighet for en FIN by! Til tross for proppfull kurshelg fikk vi lurt inn deilige lunsjer, massevis med byvandring, en tur på Fjellstuen og ikke minst: en topptur! Kurshelgen ble arrangert av treningssenteret Puls`n som er drevet av to flotte damer. De hadde samlet en stor gjeng og det ble fulle kurs alle dager. Lørdagen kokkelerte deltakerene herlig fargerik hverdagsmat fordelt på fler kurs, og på søndag samlet jeg hele gjengen til snopkokkeleringen. Deltakerene kokkelerte og tryllet frem SÅ mye deilig. En vellykket kurshelg med andre ord! Det spøker virkelig for gjenntakelse veldig start. Så om du er Ålesundbeboer og vil ta turen til Skodje for kurs, inspirasjon og matglede til høsten blir jeg glad! Kurs og foredrag er noe av det jeg liker aller best! Ikke bare får jeg inspirert og lært bort det jeg brenner mest for, men jeg får gleden av å møte dere også. Det er så STAS!4-21. Verdens beste reisepartner. 2. Det første vi gjorde når vi kom inn til byen fredag var å ta beina fatt og gå de nesten 500 skrittene opp til Fjellstuen med utsikt utover HELE byen. Det var så FINT! 3. Fine byen! 4. Jeg ble tipset om å lunsje på Søstrene Fryd. En økologisk og glutenfri kafé. Så deilig mat!
61. Kokkelering av fargerik hverdagsmat! 2. Kreolsk torskegryte. NAM! 3. Kikertpizza med blant annet pesto. 4. Snakk om fin gjeng!
21. Snopkuuurs! 2. På søndag tok vi turen til Godøya etter tips fra flere av dere. Vi dro til Alnes og gikk opp i fjellet derfra. FOR en utsikt og FOR et vær! Må tilbake hit! 3. Snopkokkelering. Deltakerene tryllet frem en masse godsaker fra det nye snopheftet. NAM! 4. Rå fruktnøtt sjokkis kokkelert av disse to!

Nå skal jeg kokkelere energikuler til foredrag imorgen. Jeg skal ha foredrag for foreldrene på Ekholt barnehage, en fantastisk barnehage jeg er ernæringsansvarlig i. Det blir BRA!

2 Kommentarer

SJOKOLADETRØFLER

Publisert April 27, 2017 // SNOP/GODIS // 3 Kommentarer

Hei sveis!
Jeg er inne i en hektisk periode og digger det! Det er mye kurs og gøyale events om dagen. Så det gjelder holde tungen rett i munnen! I går hadde jeg fermenteringskurs for en stor gjeng i Sarpsborg. Det er så gøy å lære bort og inspirere til å fermentere og bruke levende mat. Surdeigen min (som forøvrig heter Ellinor) er skikkelig happy om dagen, så de fikk oppleve tidenes surdeigseksplosjon midt under kurset. Jeg trodde jeg skulle dåne! Det var så futt i surdeigsstarteren når lokket skulle åpnes at vi måtte få hentet inn noen mannemuskler som kunne hjelpe oss. Etter mye frem og tilbake fikk vi opp lokket med et poff. Det var surdeig på vegger og tak. Haha! Heldige kursdeltakere som får med seg en så lykkelig surdeig hjem. Sånt blir det bra bakst av!

I dag skal jeg ha foredrag om Betennelseshemmende mat på klinikken jeg jobber. På foredrag jeg selv arrangerer pleier jeg alltid friste med litt sprudlende sunne smaksprøver. I dag blir det monstersmoothie og noen nyyydelige sjokoladetrøfler. Disse er laget i en fei og sabla gode! Oppskriften får dere under!2017-04-27 14.01.39Til 25-30 sjokoladetrøfler trenger du:

 • 20 små dadler (10 store)
 • 2 dl mandler
 • 4 toppede ss peanøttsmør
 • 3 toppede ss kakaopulver
 • 10 dråper stevia
 • 2 ss havregryn
 • 2 ss vann

Kjør alt sammen i en foodprosessor eller stavmikserbeholder til en seig kleberlig masse. Rull kuler og trill kulene i litt kokos. Er det vanskelige å trille kan det være lurt å fukte hendene bittelitt. Sett kaldt til de skal serveres! NAM!2017-04-27 14.02.04Imorgen tidlig reiser vi til Ålesund. Gleder meg SÅNN! Vi har fått mange fine tips så gleder meg til å sjekke litt av byen imellom all kurs og foredrag. Ha en herlig helg!

3 Kommentarer

SUNNERE KJØPESNOP

Publisert April 25, 2017 // SNACKS, SNOP/GODIS // 3 Kommentarer

Adlinks

Hei i tirsdagen!
Som dere vet er jeg en skikkelig søtmums, og jubler hver gang jeg kommer over gode, sunnere alternativer til det vanlige kjøpesnopet på butikken. Jeg digger lage hjemmelaget snop med gjengen min hjemme, men når latskapen tar meg eller jeg er på farten er det digg å kjøpe med seg noe godt lørdagssnop hjem. Det har etter hvert nå dukket opp utrolig mye digg å få fatt i på helsekost og nettbutikker som soma.no. I samarbeid med sistnevnte har jeg plukket ut mine absolutte favoritter til dere. Jeg har nemlig ganske mange krav til det jeg kjøper med meg hjem. Det viktigste kravet er at det skal være få ingredienser, og at de ingrediensene er av god kvalitet. Det andre kravet er at produktene skal bestå av naturlige søtningsalternativer. Kunstig søtede sjokolader osv er ikke noe jeg ønsker spise eller gi barna mine. En favoritt igjennom mange år er sjokoladene fra Ombar. De er økologiske, melkefrie og er søtet med min søtningsfavoritt, kokossukker. De finnes i mange alternativer, min favoritt er disse melkesjokolade “knappene” eller denne melkesjokoladebaren. SÅ gode! Istedenfor melkepulver fra ku er det kokosmelkpulver. De er virkelig helt amazing! Før hamstret jeg disse i London, nå har heldigvis soma sikret seg hele utvalget!2017-04-22 12.12.38Mannen i huset er ikke like søtmums som oss andre, men til gjengjeld er han himla glad i chips. Jeg har testet Terra søtpotetchips. Hallois så godt det var! Ny favoritt! Om du er like glad i søtpotet som meg vil du elske disse! 2017-04-22 12.11.10Jeg har også lagt min elsk på Bounce balls. De er så kjekke å ha i vesken, eller når man bare trenger litt rask energi. Jeg koser meg ofte med en sånn en mellom lunsj og middag. Spesielt de dagene jeg skal på trening før middagstid. Perfekt størrelse som et lite mellommåltid. Også så himla gode! Digger denne med spirulina! En annen fast veskesnacks er denne posen. Perfekt med sjokoladegoji, kokos og morbær. Den er superdigg som smoothietopping også! 2017-04-22 12.09.592017-04-22 12.12.042017-04-22 12.10.36Også må jeg ikke glemme Soma sine kirsebær med sjokoladetrekk. Jeg dåner av de! Hele gjengen hjemme går bananas av de, så de må faktisk gjemmes unna. Skikkelig favorittgodis!

Fikk du lyst til å mumse litt sunnere snacks og godis til helgen nå? Håper jeg kan inspirere til sunnere valg, selv når det gjelder snopet! I skrivende stund forbereder jeg kurshelg i Ålesund nå til helgen! Der blir det foredrag og kurs helgen igjennom. DET BLIR SÅ BRAAA! Jeg tar med meg mannen også får vi skvist inn litt kjærestekos i samme slengen. Hurra!
Ha en fin tirsdag!

3 Kommentarer

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV