GLUTENFRI GULROTRUNDSTYKKER

Publisert September 23, 2017 // FROKOST, LUNSJ, NOE Å HA PÅLEGGET PÅ // 2 Kommentarer

Inneholder annonselenke

Hei sveis i lørdagen!
Ååå som jeg har gledet meg til å dele dette innlegget med dere! Jeg laget disse himmelske rundstykkene i forrige uke og de ble så goooode! Dette er virkelig de beste glutenfri rundstykkene jeg har smakt! Så saftige og gode. Virkelig en favoritt! Jeg laget en ny runde for å kvalitetssikre oppskriften i går, så i dag har hele gjengen mumset ferske rundstykker til frokost. Kos! For de av dere som spiser glutenfritt, eller bare er som meg, trives best uten gluten: Dette er rundstykkedrømmen! Bare å glede seg!2017-09-13 15.14.34Til 8-9 rundstykker trenger du:

 • 5 dl fibermel (ny favoritt dette her altså!)
 • 3 ts tørrgjær
 • 1 raspet gulrot
 • 1 ts salt
 • 1 dl solsikkefrø
 • 3 dl vann

Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen til en fast fin klump. La heve i bakebollen under et klede i 1 time. Lag rundtykker, men klem de litt flatere enn vanlige rundstykker da de ikke hever så altfor mye. Etterheve i 30min. Stek så på 200grader i ca 30min.2017-09-13 15.14.56
Jeg vet forresten at mange er spent og lurer på status rundt husbygging og innflyttning. Det er så koselig at dere følger med! Byggeprosessen har jo vist seg å dra seg ut gang etter gang. Slik er det når vi gjør det meste selv, og livet skjer med to små i hus! Men nå er det så nærme så jeg tipper vi sover der om et par uker frem i tid. Hurra!

Håper dere får en strålende lørdag!

2 Kommentarer

KOLLAGEN

Publisert September 17, 2017 // Uncategorized // 6 Kommentarer

Annonse

Hei hå!
For oppservante lesere har dere sikkert fått med dere at jeg (og en hel haug andre helsebevisste) til stadighet nevner kollagen i både oppskrifter, på snap osv. Hva er egentlig dette med kollagen? Hva er det og hva er det godt for? La meg gi deg en skikkelig innføring nå!

Kollagen er det viktigste og mest vanlige proteinet i bindevevet vårt. Spesielt mye kollagen har vi i hud, hår, negler og brusk. Kroppen produserer selv kollagen, men produksjonen går ned med alderen. Det er kollagenet som gjør huden spenstig og flott, det samme med håret, neglene og bindevevet vårt. Det er derfor rynkene kommer i huden og derfor kroppens ledd starter skrante litt når alderen øker og kroppens naturlige kollagenproduksjon går ned. Kollagen har lenge blitt ansett som tidenes vidundermiddel og blitt brukt i skjønnhetsindustrien i en årrekke. Mange betaler i dyre dommer for anti-age produkter, også kan en i prinsippet bare ta litt kollagen i stedet. En kan også spørre seg hvor mye kollagen som faktisk blir tatt opp igjennom huden. Kraft er for eksempel en fantastisk kilde til kollagen. Kokes kraft lenge og vel vil kollagenet komme ut fra bein og brusk, og du vil sitte igjen med tidenes næringsbombe av en kraft. Kraftkoking har jeg skrevet mer om HER. Kollagen er også gunstig som proteintilskudd med tanke på muskelbygging, og ikke minst er det gunstig for tarmhelsen! Kollagen er med på å bygge tarmvev og gi glade tarmer. Kollagan inneholder nemlig spesielt mye av aminosyren glutamin som er kjent for å være en racer på å bygge tarmvev. Kollagen er derfor et vidundermiddel for tarmen, musklaturen, hud og hår.

Tidligere har jeg bestilt kollagen fra iherb, men pga miljø (pakker fraktet langt og vel fra USA) og for ikke minst å støtte flotte norske butikker er jeg nå hoppende glad over at Naturkilden har fått inn sitt helt egne kollagen. Naturkilden sitt kollagentilskudd består av hydrolysert fiskekollagen og er 100% naturlig.   Pulveret er lett anvendelig, smaker ingenting og av svært god kvalitet. 2017-09-17 18.48.232017-09-17 18.49.03Jeg bruker kollagen i kaffen min, rører det ut i smoothies, grøt og annen mat til barna, bruker det i snop og ikke minst i hjemmelaget is. Smoothierester er ypperlig å fryse i isformer og vipps har du is full av gode byggesteiner! Her finner dere forresten vårt gratis ishefte med mange digge isfavoritter! Det er heeelt nydelig som mamma å kunne tilby barna is fra fryseren på en helt vanlig hverdag. Slik blir det harmoniske ettermiddager av!DSC_0017Jeg har tatt kollagen jevnt og trutt et års tid. Tarmhelsen min er bedre enn noen gang (det skal fermentert mat få masse av æren for også, mer om det siden) og ikke minst har jeg (og frisøren min) merker stor bedring på håret mitt! Jeg har alltid hatt ganske tynt hår som fort blir slitt. Hvem har fått mer glansfullt og tykkere hår mon tro? SÅ fornøyd med det!

GOD søndag og ny uke til dere!!
Apropos? Planlagt ukesmenyen for den kommende uken? HER har du noen tips!

6 Kommentarer

GLUTENFRI PLOMMEMUFFINS

Publisert September 12, 2017 // KAKE, MUFFINS // 8 Kommentarer

Inneholder annonselinker

Hei sveis!
Først av alt, TAKK for koselige tilbakemeldinger på middagsheftet! Så gøy at dere som har kjøpt er fornøyde! Resultatet har blitt sabla bra om jeg kan si det selv. Jeg vil tro det er fler enn meg som synes oppsatte ukesmenyer og enkel fargerik mat passer perfekt inn i hverdagen!2 2-2På søndag plukket jeg og gutta mine plommer i bøtter og spann. En del ble mumset på veien hjem fra plommeturen, en god del ble kokt til plommesyltetøy, og siste del hakket vi opp og bakte noen helt fantastisk gode muffins av. Sistnevnte var det utelukkende bakermester Ellis som laget. Han er tilnærmet oppvokst på kjøkkenbenken, og sånt blir det flinke bakegutter av. Han gjorde alt fra A-Å selv (med bittelitt assistanse selvsagt). Superflink!

Denne gangen testet jeg dette fibermelet fra Urtekram. Overraskende god ingrediensliste til å være glutenfritt! Veldig kjekt å kunne bruke en bakemiks. Da går bakingen lett som en plett! Et trisk for å få glutenfri bakst BRA, er nemlig å alltid bruke to eller fler meltyper. Dette er en fin tommelfingerregel det er greit å ha i bakhodet når en står der klar til å kokkelere. Jeg er veldig glad i å bruke havremel (eller malte havregryn), TEFF mel eller bokhvete. Bakemiksen nevnt over inneholder både TEFF og havre og fungerer ganske så bra både bakemessig og med tanke på næringstoffer.
2017-09-10 13.44.01
Til 9 muffins trenger du:

 • 2 egg
 • 1,5 dl kokossukker
 • 100g smør
 • 1 ts vaniljepulver
 • 2 dl fibermel
 • 1 ts bakepulver
 • 5-6 plommer

Pisk kokossukker og egg luftig. Smelt smør. Vend mel, bakepulver og vaniljepulver i eggblandingen. Hell på med smør og tilsett plommerbiter. Rør om og fyll muffinsformene. Stek på 200grader i 18-20min.
Disse muffinsene skal jeg lage fler ganger! NAM! Anbefales!

Ha en nydelig tirsdag!

8 Kommentarer

NÅ LANSERER VIIII!

Publisert September 11, 2017 // Uncategorized // 4 Kommentarer

Nå er endelig katta ute av sekken! Det er nemlig ikke uten grunn at denne dama ikke har blogget på 11 dager. Vi har jobbet på spreng for å komme i mål til i dag, og resultatet har blitt så braaa! Vi har laget et feiende flott hefte som bugner av middagsinspirasjon! Er det én fellesnevner som går igjen hos alle jeg møter, enten det er veninner, igjennom kostveiledning, kurs eller foredrag, så er det dette med mangel på middgasinspirasjon i en altfor hektisk hverdag. Kjenner du deg igjen? Det ER virkelig ikke bare bare å få til en fargerik og god ukesmeny som faller i smak hos store og små i familien. Hos oss er vi inne i en periode hvor grønne prikker er uaktuelt hos fireåringen og hvor alt annet enn pasta går ned i gapet hos toåringen. Da gjelder det å smøre seg med tålmodighet og håpe disse fasene de er inne i går over. Jeg har med tiden lært meg en hel haug “luretriks”  for å få i fargerik og næringsrik mat i gapet. Disse triksene deler vi i vårt fine nye hefte sammen med 20 digge middagsretter og 4 ukesmenyer med tilhørende handlelister. Vi har rett og slett gjort jobben for dere og laget ukesmenyer og handlelister for dere. Bedre kan det jo ikke bli! Som jeg har gledet meg til å dele dette med dere! 8Dette er forøvrig Squashwrap med skinkefyll. Makan så godt!

Les mer om middagsheftet her!

4 Kommentarer

SNOPKOKKELERING!

Publisert September 1, 2017 // SNACKS, SNOP/GODIS // 2 Kommentarer

Det er bikket september, første høstmåned, pleddet pakkes frem og det er på sin plass med litt snopkokkelering igjen. Jeg har avtale med mine to små luringer om snopkokkelering etter barnehagen i dag. De har maset siden starten av uken, så det blir staaas! Det er jo en fin tradisjon vi har. Med fredagssnopkokkelering. Den tradisjonen faller alltid litt ut på sommeren. Så da blir det litt ekstra stas med snopkokkelering igjen i dag!

Jeg har ingen ny oppskrift å dele med dere, men jeg har så mange favoritter jeg anbefaler å prøve. Sunn snop er så enkelt og GODT! Har du ikke testet enda anbefaler jeg virkelig å prøve!

GOJISJOKKIS. Denne sjokoladen med goji er en klassiker. Den er faktisk min lille hverdagsluksus. Et par knekk av denne til en kopp kaffe på ettermiddagen og mor i huset koser seg glugg! Barna digger også denne. Den er mørk, men langt fra bitter. Bare god (og næringsrik)!2016-02-26-16.30.32PISTASJEKUBER. Disse kubene er kriminelt gode. Jeg tror de er min favoritt. Jeg har lett for å si det om de fleste, men disse ER.SÅ.GODE. Også er de enkle å slenge sammen med få ingredienser. Digger!27c1795ba081e4e353e1d21efe5137dbSNICKERS! En klassiker jeg aldri går lei og som alle jeg kjenner elsker. Dette er snopet jeg får “bestillinger” på av familie og venner. Såå godt!2015-08-28-18.13.07-1LYSE GODISKULER. En klassiker og faktisk en av de første variantene av sunn snop som ble til på mitt kjøkken. De har fulgt meg (og veldig mange kursdeltakere) siden. Friske og gode!

Kanskje du lot deg friste og skal kokkelere sunn snop i helgen du også? Gi meg gjerne en oppdatering eller tagg meg (@linn_sprudlendesunn) eller #sprudlendesunn på Instagram. Elsker følge med dere og elsker når oppskriftene mine kokkeleres og faller i smak!

Jeg skal forresten ha SNOPKURS igjen på Gressvikklinikken 20.september. Det er fortsatt noen plasser igjen. Bli gjerne med!

Ha en nydelig helg!

2 Kommentarer

FROKOSTMUFFINS

Publisert August 29, 2017 // FROKOST, LUNSJ, MUFFINS, NOE Å HA PÅLEGGET PÅ // 3 Kommentarer

Hei sveis!
På fredag hadde Emil den ordentlige bursdagen sin. I tradisjon tro samlet vi troppene tidlig-tidlig på morgenkvisten og marsjerte inn med bursdagssang, pakker og muffins med lys. For annledningen laget jeg noen frokostvennlige muffins som vi alle kunne mumse i vei av på morgenkvisten uten å føle at vi startet dagen med KAKE. Frokostmuffins var virkelig populært og jeg har allerede laget en ny haug som ligger i fryseren.2017-08-26 17.20.152017-08-26 17.19.50
TIL 12 STORE MUFFINS TRENGER DU:

 • 1 moden banan
 • 2 egg
 • 0,5 dl smeltet smør
 • 1,5 dl naturell yoghurt
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1,5 ts kanel
 • 1,5 ts natron
 • 1,5 ts bakepulver
 • 1 dl sesamfrø
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl mandler malt til mel
 • 3-4 dråper stevia
 • 2 dl jyttemel (evt spelt om du tåler det)
 • 1,5 dl rosiner
 • 3 ss chiafrø (kan sløyfes)
 • Hakkede nøtter på toppen

Smelt smør, mal mandler og bland alt sammen til en jevn masse. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og dryss litt hakkede valnøtter over før de går inn i ovnen. Stek på 180grader i ca 25min. Disse er passe søte, perfekte til frokost! Eller på tur om du vil!

Jeg er glad jeg har et lite lager i fryseren, for disse passer ypperlig som kjapp ettermiddagsmat også. Perfekt når det er en stund til middag og barna er skrubb sultne etter barnehagen. Nå er Ellisen vår blitt så stor at vi skal i gang med litt aktiviteter på ettermiddagen også, da er disse geniale! Så et tips til alle dere småbarnsmødre som synes middagen er altfor hektisk: lag middag ETTER aktiviteter i 19 tiden, også spiser dere noe kjapp bra næring før aktivitetene på ettermiddagen 😉
2017-08-26 17.19.56Ha en nydelig tirsdag (i regnet!)!

3 Kommentarer

SISTE UKE MED KICKSTARTTILBUD!

Publisert August 25, 2017 // Uncategorized // 4 Kommentarer

Hallois i fredagen!
Jeg tar av meg hatten for alle de flinke “Kickstarterene” våre! Nå er det godt og vel et halvt år siden vi lanserte menyen vår og over 600 flotte damer og menn har testet. Resultatene har ikke latt vente på seg, og det er så GØØØY! Det kuleste med opplegget er at de aller fleste har merket så fantastiske effekter på kroppen, at de har gjort en helomvenning i hverdagskostholdet. Det er nettopp dette som er vårt mål med Kickstartmenyen også!  Kanskje føltes det fint å redusere litt på korn og melkeprodukter? Og kanskje det føltes fint å spise så mye frisk og fargerik mat? Mange har klikket hjem menyen og fått med seg mann/samboere. Jeg har hørt om mange skeptiske mannfolk som nærmest har blitt tvunget med på lasset, også er det de som får de beste resultatene og som blir fullstendig giret på å fortsette et slikt kosthold. Hvor kult er ikke det?
DSC_3978Menyen er bygget opp med bare naturlige, rene råvarer du finner i butikkhyllen på Rema. Selvsagt har vi addet litt superfoods som gojibær, kokosflak og kollagen, men dette er valgfritt og passer perfekt for de som allerede har det i hus. Menyen er bygget opp for å gi kroppen en skikkelig detox, som på sett og vis er med på å restarte kroppen litt igjen. Nå etter sommeren er det for eksempel mange som har spist litt annerledes i ferien og har behov for å rydde opp litt. Da er kickstartmenyen midt i blinken. Det er kanskje det jeg digger mest med den! Selv har jeg fulgt den ved jevne mellomrom, ikke nødvendigvis for å gå ned i vekt, men for å få den gode følelsen i kroppen og restarte litt.

Kickstartmenyen har vi kampanje på ut augustmåned. Så i dag er det nøyaktig én uke igjen av kampanjen. Om du er klar for å oppjustere kostholdet litt, få en skikkelig kickstart og kjenne deg tipp topp anbefaler jeg virkelig å teste menyen. Klikk HER for å lese mer!

Vi lurer forresten på å kjøre fellesstart av Kickstarten mandag 4 september. Er du med? Fellesstart er så GØY! Mange med oss er ivrige i facebookgruppen til Kickstarten og backer hverandre opp og frem. Yeey!

Ha en strålende helg!

4 Kommentarer

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV