SOMMERMATHEFTE

Publisert June 15, 2018 // Uncategorized // Legg igjen en kommentar

Hei sveis!
Titter kjapt innom for å tipse dere om vårt splitter nye SOMMERMATHEFTE. Vi har fått så mange forespørsler og jeg vet det er mange av dere som har ventet på dette. Heftet klikkes enkelt hjem her og rett etter betaling dukker det opp i medlemsprtalen du får tilgang til. Heftet er online og kan lastes ned og leses fra alle duppedingser, eller printes ut om du ønsker det. Et tips for dere som ønsker i trykket format er å trykke det hos et trykkeri. Det finnes mange gode trykkerier rundtomkring som tar små jobber for enkeltpersoner, som store jobber for bedrifter, og de trykker nok gladelig heftet for dere i fint og solid format!
DSC_8526Heftet koster kun kr 99,- og er spekket med alle våre sommerfavoritter. Der finner du fargerike salater, grillspyd, ulike marinader, fresh drikke og desserter.

Jeg skal lage både kyllingspydene, quinoasalater, pestoen OG pannacottaen i helgen. Gleder meg!
GOD HELG!

Legg igjen en kommentar

FEDONKLINIKKEN

Publisert June 11, 2018 // Uncategorized // 3 Kommentarer

Sprudlende Sunn + Fedonklinikken = sant!

Dette har jeg gledet meg til å fortelle dere! Jeg har begynt å jobbe på Dr Lindbergs klinikk i Oslo! Fra august av vil dere finne meg der et par dager i uken. Det er utrolig stas å få muligheten til å jobbe med de aller aller beste. På klinikken jobber de tverrfaglig og samarbeidet mellom legene og ernæringsfysiologene er ufattelig bra. De tenker veldig helhetlig og er helt rå på funksjonell medisin. De jobber mye med mage-tarm problematikk, og lidelser som igjen kan kobles til tarmen, overvekt, og diabetes. Tarmhelse og mageproblemer er noe av det jeg har viet mest tid til igjennom årene og et tema jeg gleder meg til å lære mye mer om. Jeg har kommet til et punkt hvor jeg ønsker utvikle meg faglig og føler virkelig jeg er på rett plass. Makan til flink gjeng! Jeg føler meg priviligert som får lov til å jobbe der.
IMG_4496Jeg tar med meg all min erfaring, gleder meg til å lære masse nytt og teller ned uker til jeg skal sette meg i veilederstolen i august! I mellomtiden blir det hospitering og opplæring fra de jeg tør påstå er de flinkeste folka i landet! Hurra!

3 Kommentarer

RÅ BRINGEBÆRISKAKE

Publisert June 6, 2018 // KAKE // 1 Kommentar

Hei hå!
Hva sier dere til en iskald, frisk og rågod kake i finværet? Denne oppskriften kom flyvende i mailinnboksen til de av dere som abonnerte på vår påskekalender. Vi klinket til å laget en oppskriftskakender med knakende gode søte oppskrifter til alle dere fine følgere i påsken, og denne oppskriften var en av de mest populære oppskriftene. Kanskje ikke så rart når en kan spise kake som er full av masse bra byggeklosser kroppen blir glad av? Mange har etterspurt oppskriften, så here we go!DSC_7586Til en liten kake trenger du:
Bunn:

 • 1 dl valnøtter
 • 1 dl mandler
 • 1 dl hasselnøtter
 • 8 store dadler
 • 2 ss kokosolje

 Karamellkrem:

 • 2 dl cashewnøtter
 • 1,7 dl kokosmelk
 • 8 store dadler
 • 0,5 dl kokosolje
 • 1 ts vanilje
 • 0,5 ts havsalt

Bringebæris:

 • 200 g frosne bringebær
 • 1 dl kokosmelk
 • saften av en båt sitron
 • 6 dråper stevia (kan sløyfes)

Rist nøtter i en stekepanne på medium varme til de en gyldne. Rør underveis. Ta gjerne bort det meste av skallet fra hasselnøttene som løsner, da får du enda bedre smak. Spar noen av nøttene til pynt på kaken. Avkjøl nøttene og ha de sammen med dadler og kokosolje i en food prosessor eller stavmikser. Bland det til en seig konsistens, la det gjerne være litt små biter av nøtter. Klem ut bunnen i en form, vi brukte en brødform med aluminiumsfolie i bunn. Sett formen i fryseren.

Ha alle ingredienser til karamellkremen i en stavmiksbeholder, husk å ta ut stenene av dadlene. Kjør den helt til du får en myk og kremet konsistens. Hell kremen over kakebunnen, og sett den tilbake i fryseren.

Blend sammen halvtinte bringebær med sitron, stevia og kokosmelk og hell bringebærisen over kaken. Pynt gjerne med noen bringebær og ristede nøtter. Sett kaken i fryseren i 3-4 timer før den er klar til servering. La den gjerne stå en 10 minutter på benken før du skjærer kakestykker.
Smaker aldeles nydelig!

Tips! Prøv gjerne med jordbær også. Nå er de norske bærene i butikkene, det er sikkert superdigg!
DSC_7588
I morgen venter en superspennende dag. Følg meg på sosiale medier, kanskje jeg røper litt fra dagen min. Jeg har nemlig en liten hemmelighet å dele med dere, kanskje jeg titter innom bloggen allerede i morgen for å fortelle!

Hei så lenge!

PS! Jeg ble overrasket av de fineste jentene i verden med tidenes utdrikningslag i helgen. Vil dere se fler bilder fra dagen? FOR noen fine folk jeg har rundt meg!

1 Kommentar

STRANDMAT

Publisert June 1, 2018 // Uncategorized // 1 Kommentar

Hei sveis!
Jeg dåner av det været vi har nå! Med 34 grader i skyggen og bare en eneste stor sol på himmelen. Vi har alltid dratt på en liten ferie til varmere strøk, helst Hellas i mai hvert år. Men på grunn av bryllup i år droppet vi hele turen, og det er jeg jaggu glad vi gjorde! Vi har jo syden her, og ingenting er bedre enn norsk sommer altså! Med denne varmen, jeg som er i full sving med sommerjobben i helgene, og stort sett hver ettermiddag tilbringes på stranden skulle en tro det var midt i juli og ikke mai (eller juni da). Det betyr feriemodus på ikke bare meg! I dagens innlegg tenkte jeg tipse om mine strandfavoritter. Sommer og sol betyr mange utflukter, da er det koselig med litt gode mat og sunnere snacks på lur.

Ingenting er vel koseligere enn en piknik på stranda?DSC_8446Salater behøver ikke ta lag tid å preppe i stand, den holder seg god og frisk en stund i varmen, og det er etter min smak noe av det beste å spise på stranden. Jeg har mange gode salatfavoritter her på bloggen. Denne spiresalaten er fantastisk god og en klassiker hos oss. Denne chevresalaten er en liten smakseksplosjon i seg selv, denne friskusen er super ved siden av litt kjøtt/fisk eller skalldyr, og denne skalldyrsalaten slår det meste. DSC_8433Strandsnacks! Både store og små liker ha noe godt å knaske på stranden. Jeg sverger til disse havrekjeksene. Hver sommer baker jeg opp mengder og de flyr unna på rekordfart. Superpopulære! I går bakte jeg også opp en haug med surdeigsboller. Det er fint å kunne gi barna en bolle mellom all badingen på stranda synes jeg. Disse små knekkebrødene er helt supre å knaske, enten ved siden av salaten eller bare som små kjeks. De er øko og helt uten hvetemel, altså etter mitt hjerte!
Sist men ikke minst: superhero barer! Elsker, elsker, elsker den med eple og kanel. Smaker eplekake og er helt suuuper på stranden, i veska eller som snacks på stranden.

Pssst! Oppgi koden “SPRUDLENDE20” for 20% på hele kjøpet hos SOMA. Anbefaler virkelig klikke dere inn på Instagramkontoen til @somahelse. Der finner dere masse salatinspirasjon fra meg og mange av mine favoritter fra SOMA (Husk at storyen er bare synlig i 24timer). Kanskje jeg skal dele litt av bildene og tipsene her på bloggen også? Apropos! Klikk dere inn på MIN instagramprofil også. Der finner dere konkurranse hvor dere kan vinne et spiresett med spireglass og 3 poser frø. Perfekt start om du ikke har kommet i gang med spiringen enda. Det er jo supernæring til kroppen!

GOD HELG, fine følgere!

1 Kommentar

SOMMERVÆR OG SOMMERSALAT

Publisert May 23, 2018 // LUNSJ, MIDDAG, SALAT // 4 Kommentarer

Hei i sola!
Hva skjer med julitemperaturer i mai? Vi har rett og slett hoppet over vårjakkene og gått rett fra vinterdresser til badeshorts i år! En kan jo ikke gjøre annet enn å elske det! Med sommeren kommer lysten på salater og annen lett mat. Hva er vel ikke bedre enn en lun frisk salat i solen? Spesielt kombinert med isvann med mynte og en iskaffe (dilla!). 2018-05-23 12.13.25Det er mange fordeler med å styre dagene sine litt selv, en av dem er litt ekstra tid til lunsjkos. I dag rakk min kommende mann (tenk det!) lunsj med meg før jobb også. Hverdagslukus! Det gjelder sette pris på de små øyeblikkene som får hjertet til å smile litt ekstra! 2018-05-23 12.14.08Denne salaten tror jeg må være min favorittsalat. Den er en av lunsjsalatene i vår populære Kickstartmeny. Jeg digger de sprøstekte kikertene som gjør salaten rik på protein, mettende og ekstra smaksrik. Mangoen gir perfekt sødme, avokadoen gir gode fettsyrer og resten gjør salaten til en knakende bra matopplevelse. Isvann med mynteblader fra hagen har blitt en fast følgesvenn, og iskaffe hører virkelig sommeren til. HER er oppskriften på den ultimate iskaffen!

SPIRESALAT

(2 pers)
Du trenger:

 • 2 store never spinat
 • 2 store never crispy salat
 • 1,5 boks kikerter (samt litt rapsolje, salt, paprikapulver, hvitløkspulver og pepper om du vil sprøsteke de)
 • 1/2 rød paprika
 • 1/2 bunt vårløk
 • 1 stor avokado eller 2 små
 • 1/2 mango
 • En neve sukkererter
 • Urter etter ønske (koriander er kjempe godt!)
 • Spirer om du har

Hakk alt i ønsket størrelse og sprøstek kikertene i stekepannen med litt olje og ønsket krydder. Stek kikerteren på middels varme i 5-6 minutter og spis gjerne salaten lun. Topp gjerne med en slant kaldpresset olivenolje.
2018-05-23 12.14.33
I disse dager har vi kampanje på Kickstartmenyen vår, og fra mandag av (28mai) starter både Randi og jeg opp sammen med en fin gjeng andre Kickstartere. Menyen vår er laget for 10-dager med fokus på detox, økt fettforbrenning og mer energi. Den fungerer så utrolig bra og selv gleder jeg meg veldig til den gode følelsen i kroppen. Heng deg på om du vil! Les mer om Kickstartmenyen her!

4 Kommentarer

17-MAI PREPPING!

Publisert May 16, 2018 // FORRETT, MIDDAG // Legg igjen en kommentar

Hei hå!
Fler enn meg som gleder seg til nasjonaldag? Vi skal i tradisjons tro spise frokost med store og små i vennegjengen, og i år blir det hos oss. Jeg tenkte derfor tipse om noen favoritter som virkelig gjør seg på frokost/brunsj bordet (eller på et koldtbord for den saks skyld). Kanskje litt i seneste laget, men jeg vil tro det er fler enn meg som er ute i siste liten og som skal både handle og preppe til den store dagen i ettermiddag og i kveld.
2011-02-10 23.22.29-1Her kommer mine favoritter!

Surdeigs focaccia

Skalldyrsalat
Potetsalat og melonsalat

Fantastiske tapaskjøttboller
Sommersalat
Skinkepai
Kikertpannekake/potetlompe med digg fyll

2011-02-20 14.42.122017-08-20 17.52.32En kommer ikke foruten søtsaker på 17-mai, og nettopp derfor har jeg siden forrige uke delt noen søte favoritter her på bloggen. Det er jo en fin ting med kake som er så næringsrik at den like gjerne kan være del av frokostbordet? Vi har alltid kake som en liten frokost-dessert! Elsk på den tradisjonen! Her kommer mine favoritter.

Brownie med en hemmelighet
Avokado-lime kake
Langtidshevede speltboller

Fløteis på pinne eller kremet kokosis om du ikke tåler melk
Iskake med karamellsaus og karamellpopcorn

Håper du fikk litt inspirasjon? Jeg skal kokkelere og dekke bord i kveld. 17-mai er stas!
Ha en nydelig feiring!

Legg igjen en kommentar

ENKEL RÅ SJOKKIS

Publisert May 14, 2018 // KAKE, SNOP/GODIS // 2 Kommentarer

Inneholder annonselinker

Hei sveis!
Herfra kan det meldes om skyfri himmel og sommervarme. Det betyr påfyll av energi i hver eneste celle i kroppen. Snakk om etterlengtet! Denne mandagen er jeg virkelig fylt med energi og har allerede danset meg igjennom frokosten. Siden 17-mai er like rundt hjørnet tenker jeg vie enda en bloggpost til en søtsak som passer nasjonaldagen til. Dere vet jeg er stor fan av sjokolade, spesielt rå sjokolade. Der er de magiske byggeklossene og antioksidantene bedre bevart og det betyr desto mer påfyll av godsaker til kroppen. Denne varianten er superkjapp å lage, smaker nydelig som den er, men desto bedre med litt knasende fyll fra bær, hakkede nøtter, kokosflak eller annet godt.
Råsjoko 17mai2Til en plate sjokolade trenger du: 

 • 50g hakket kakaosmør, denne er definitivt den beste på markedet
 • 4 ss kakaopulver
 • 3 ss kokossirup
 • 1 ts vaniljepulverTopping (17-mai style):
  Kokosflak
  Friske blåbær
  Gojibær

Hakk kakaosmør og smelt over vannbad. Rør inn kakaopulver, søtning og vanilje. Hell i ønsket form, har du ikke silikonform: husk å dekk en vanlig form med plastfolie eller annet, ellers er det vanskelig å få den hel ut igjen. Dryss på topping og sett i fryseren i 10min. Kjapp, hjemmelaget sjokolade proppfull med næring!

Denne kan nytes til en hver anledning. Jeg skal lage opp masse å ha på frokostbordet på 17mai. Snakk om digg avslutning på frokosten da. NAM!
Råsjoko2Råsjoko4Ha en strålende fin mandag!

2 Kommentarer

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV