DEODORANT – ANBEFALING

Publisert June 30, 2016 // HUD OG KROPPSPLEIE // Legg igjen en kommentar

Sammarbeid

Hei hå! Som nevnt i går kom jeg på at jeg helt har glemt å vise dere min deofavoritt. Det er mange år siden jeg kuttet butikkvariantene med parfyme, og antiperspiranter med rare ingredienser. Det har fristet lite å smøre underarmene med stoffer som forstyrrer hormonbalansen i kroppen.

Visste du at deodoranter med antiperspiranter inneholder så mye aliminium at det kan være skadelig? Forskjellen på deo og antiperspirant er innholdet av aliminumsalt for å forhindre svette og dermed lukt. Vanligvis brukes aluminiumklorid heksahydrat eller aluminium zirconium tetraklorhydrat. Disse danner et svetteabsorberende lag under huden som vil svelle ved økt trykk av svette, som igjen vil presse svettekanalene sammen og forindre utskillelse av svette. Doedoranter er mer et kosmetisk produkt som ofte inneholder alkohol (for å drepe bakterier) og parfyme for god lukt. Mange av de vanlige butikkdeoene inneholder parabener som har vist seg å kunne påvirke den hormonelle balansen i kroppen. Samt helse og miljøskadelige stoffer som triklosan og muskxylen (som dog norske myndigheten jobber med å få ut av bruk). Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) fikk i oppdrag av mattilsynet å undersøke inntaket av aluminium hos nordmenn i 2014. De konkluderte med at vi ikke topper grensen for farlig inntak av aluminimum igjennom maten, men ved bruk an avtiperspirant daglig får i i oss altfor mye. Ganske så skremmende da dyrestudier på kortidsinntak og langttidsinntak har vist nerveskade. Om du er usikker på hva din favorittdeo inneholder finner du en oversikt over deodoranter forbrukerrådet har testet her. Jeg anbefaler å styre unna butikkvariantene og gå for deodoranter med naturlige ingredienser og uten tullball. Det er også ganske så enkelt å lage deo selv.
2011-02-09 19.44.16Jeg har med årene testet utallige varianter, og tør påstå jeg har testet hver og en fra iherb. Jeg har bare vært middels fornøyd helt frem til jeg kom over og ble anbefalt Salt on The Earth. FOR et fantastisk produkt! I norge er det Sanabona som fører de. Se her. Jeg har testet både stick og spray, og det er sprayen jeg er blitt skikkelig tilhenger av. Mannen i huset bruker også sprayen. Disse deoene er 100% naturlige og basert på salter som hindrer svette og lukt. De inneholder bare mineralsalt, honningekstrakter og alovera. Til å bli glad av!
2011-02-09 19.44.55Ha en nydelig torsdag! Jeg har full dag på klinikken før det venter Risholmenjobbing hele helgen!

Legg igjen en kommentar

PAUSE – UPDATE

Publisert June 29, 2016 // Uncategorized // Legg igjen en kommentar

Hellois! Vi er back in business etter en magisk Københavnhelg med fine venner og alt som hører til. Torsdag til søndag uten barn var fantastisk bra, men hallois som de var savnet! Vi har blitt vartet opp av de fine vennene våre med deilig morgenmad og digge middager, vi har spist digg fargerik mat fra byens beste “grønne” steder og drukket den beste kaffen jeg vet om. København altså! Jeg får aldri nok!21. Happy couple på vei til Køben. Bilturen er en herlig del av turen i seg selv! 2. Friske vårruller. Herved min nye favorittrett! Mer om det kommer på bloggen! 3. Morgenmad! Rugbrød av 100% surdeig og økologisk rugmel fra bakeren. Iskaffe, bær og digg pålegg. Alt øko selvsagt! 4. Brunsj på RAW42. En av mine favorittsteder i Køben. Alt uten melk, gluten og egg. Helt rent, økologisk og fantastisk godt!
2-2 1. Søteste menneskene jeg vet om! Danskene mine! 2. Fantastisk salat fra Hafnia Bar midt i Køben. Diggeste stedet med salater, sandwicher og mer til. Veldig etterligning av storfavoritten fra jeg bodde der, Urtehuset. 3. Kombucha. Helt fullstendig hektet! Jeg brygger hjemme til den store gullmedalje om dagen. MÅ dele herligheten med dere snart! 4. For en gjeng da!

I morgen skal jeg dele min deo favoritt med dere. Jeg har brukt den i en god stund nå og har helt glemt å vise den frem. Til og med mannen i huset er overbevist og sverger til superdeoen uten tullball. Deler imorgen!

Nå skal jeg lage søtpotetfries, dampkoke brokkoli og grille økolaks. Favorittmaten til gutta krutt og perfekt hverdagsmat for vår del. Det er ganske så hektisk med to små luringer alene om dagen. Mannen i huset er i full sving med sommerens store happening: husbygging!
Ha en nydelig dag!

Legg igjen en kommentar

ISKAFFEDILLA OG KONKURRANSE

Publisert June 22, 2016 // Uncategorized // 2 Kommentarer

Hei hå i onsdagen! Jeg titter innom for en aldri så liten konkurranse. Det er vel stas? Mens jeg sitter her å slurper på min faste iskaffe med mandeldrikk og litt kokosblomstsirup tikker det inn en forespørsel fra Alpro (de som fører mandeldrikk i Norge). Snakk om sammentreff! De har et sammarbeid med gutta bak PåPinne i sommer og dette resulterer i sommerens diggeste is. Har dere hørt om PåPinne? De serverer sunn is i Oslo og på festivaler rundt om i landet, og nå i sommer skal flere av variantene være med Alpro mandeldrikk. Jeg vet de har en himmelsk sjokoladeis, og tipper den har en slant med deilig mandeldrikk i seg!

På PinneIsene selges i utslaget til På Pinne på Sukkerbiten i Oslo i hele sommer, på Stavernfestivalen, og i tillegg skal de være tilstede på Piknik i Parken nå til helgen. Det er her konkurransen kommer inn. For hva sier du til en spontan Oslotur og et besøk på Piknik i Parken? Sjekk her for info om alle artistene som titter innom. Jeg trekker én vinner som får to biletter til Piknik i Parken. Alt du trenger å gjøre er å titte innom min Instagram profil (@linn_sprudlendesunn). Der må du følge meg og tagge 1 venn du tror er klar for en herlig helg på festival i Oslo. Du kan også være med facebook. Lik Sprudlende Sunn og tagg 1 venn i kommentarfeltet under bildet. Bli med så mange ganger du vil! Vinner trekkes torsdag kveld! Gøy, gøy gøy!!

I dag har jeg en merkelig fredagsfølelse, og det er slettes ikke uten grunn. Imorgen er det nemlig feriemodus som gjelder på oss. Vi stikker avgårde til de fine vennene våre i København! Hurra! Fin onsdag til dere!

2 Kommentarer

DIGG GLUTENFRITT FRØBRØD

Publisert June 16, 2016 // BRØD, NOE Å HA PÅLEGGET PÅ // 3 Kommentarer

Hei hå! For et par uker siden fant mannen i huset bakeren over seg og kokkelerte dette digge frøbrødet. Til hele familiens store begeistring smakte brødet himla godt og har blitt laget et par ganger siden den tid. Noen ganger smaker brødskiver med pålegg så himla godt til frokosten, spesielt i godt selskap i helgen! Dette brødet kan lages som vanlig med varmheving eller langtidsheve det natten over. 2011-03-12 18.40.10

GLUTENFRITT FRØBRØD

Til 2 stk små brød trenger:
(jeg har brukt silikonbrødformer fra Clas Olshon)

6dl kaldt vann
10g gjær
30g honning/kokosblomstsirup
160g bokhvetemel
100g glutenfri havregryn
100g solsikkefrø
40g gresskarkjerner
30g linfrø
25g fiberhusk
1 ts salt
——————
evt litt frø/havregryn til topping

Start med å smuldre gjæren i fingervarmt (kaldt om du vil langtidsheve) vann i en bakebolle. Tilsett søtningen og rør til alt er oppløst.
Tilsett det tørre og bland til en glatt og fin røre. Ha deigen i brødformene og dryss evt litt topping på toppen av brødene.
Dekk formene med folie eller et kjøkkenhåndkle og la heve i 1,5-2 timer (eller natten over). Et tips om du vil langtidsheve er å tilsette 1 ss eddik i røren for å gjøre brødet enda litt mer lettfordøyelig.
Stek brødet midt i ovnen på 175grader i ca 75minutter. Ta brødet ut og avkjøl på en rist. La brødet ligge noen timer før du skjærer i det. Smaker nydelig med digg pålegg som avokado, ost, spirer eller egg. NAM! Dette er perfekt til helgen altså!
2011-03-14 13.47.47GOD HELG!

3 Kommentarer

KJAPPE PANNEKAKER – BABYVENNLIGE

Publisert June 10, 2016 // BABYMAT, NOE Å HA PÅLEGGET PÅ, PANNEKAKER/LAPPER // 9 Kommentarer

Hei i fredagen! Hvor har uken tatt veien? Jeg har vært supertravel denne uken og føler dagene har rast forbi meg. Hadde noen sagt at det var onsdag i dag hadde jeg ikke tvilt et sekund! Setter jeg meg ned og oppsummerer uken får jeg den til å gå opp og jaggu inneholder den mye bra! Mandag avsluttet jeg kursløpet med den fine gjengen min på “Spis deg slank og Glad kurs”. Det er alltid litt vemodig å avslutte et kursløp med en gjeng som har blitt så sveiset! Heldigvis skal jeg følge de aller fleste av kursdeltakerene videre. Kursdeltakerene har i snitt gått ned 8 cm rundt midjen hver og 6kg ned på 6 uker. Er ikke det fantastisk!? Ikke nok med det, de rapporterer om mer energi, bedre søvn, finere hud, fin mage, fantastisk god mat og ikke vondt i kroppene lenger. Det er vel den aller beste endringen etter en kostholdsendring! Jeg smiler bare av tanken!

Onsdag hadde jeg kurs for en fin gjeng damer på storkjøkkenet. De kokkelerte fargeglad, næringsspekket og magevennlig mat, og ikke minst fikk de en god innføring i kostholdets virkning i kroppen og tarmens funksjon. Stas å kunne inspirere! Imellom kurs har jeg jobbet på klinikken OG hygget meg på hjemmebane med to små aktive fiser mens mannen bygger hus. Hei hvor det går!

Så til overskriften. Husker dere jeg nevnte de fantastiske pannekakene i innlegget om prim? Jeg har også snappet de med jevne mellomrom siden de har blitt laget igjen og igjen hos oss de siste ukene. I skrivende stund står en røre klar til steking. I dag skal det nemlig bli pannekakefest til lunsj! Det er jo tross alt fredag!!2011-02-28 20.13.29Disse pannekakene er megaenkle å lage, er glutenfri, snille med blodsukkeret ooog BABYVENNLIGE! Emilen min har lagt sin elsk på disse og SKAL spise de selv. Det blir klin ut av en annen verden, men det er vel slik det blir flinke barn av! Ellisen min har iallefall alltid vært flink til å spise uten å måttevaske hele kjøkkenet etter han og det tror jeg skyldes at han fikk spise selv fra første stund!

BABYVENNLIGE PANNEKAKER

 • 3 godt modne bananer
 • 4 dadler
 • 1 ts bakepulver
 • 1 dl havremelk
 • 1/2 ts vaniljepulver
 • 1-2 ts kanel
 • 1,5 dl havregryn
 • 1,5 dl TEFF jyttemel
 • 3 egg

Kjør alt i blender/stevmikserbeholder til en glatt fin røre. Stek i varm stekepanne i litt smør. Lag typ amerikanske pannekaker med en diameter på ca15cm. De er SÅ gode! Nyt de med ost, nøttesmør, prim eller bare som de er. NAM!
2011-02-28 20.13.302011-02-28 20.11.58God helg dere!
Jeg skal lage mat til et dryss mennesker hele helgen, så følg gjerne med på snap (linhan88)!

Forresten! Hvordan er interessen for kurs på sørlandet i september? Det blir mulig et par kurs i Kvinesdal, og tenker da på kurs i Kristiansand området og kanskje Flekkefjord også! Gi meg gjerne tilbakemelding og har du tips til egnet lokale osv blir jeg glad om du sender en mail (linn@sprudlendesunn.no)!

9 Kommentarer

SOMMERLIG LAKSEWRAPS

Publisert June 6, 2016 // MIDDAG, SAUSER/DRESSINGER // 2 Kommentarer

Sponset wraps

Hei hå i solskinnet! Jeg og gutta mine har nærmest bodd på stranden de siste dagene. Snakk om herlig sydenvarme! Sammen med sommeren kommer også lysten på lett, frisk og smaksrik mat. En ny favoritt hos oss er Bfree wraps. Har dere hørt om de? Jeg er så heldig at jeg har fått tilsendt noen digge wraps for å teste og disse er helt klart ny favoritt! Noen ganger er det digg med kjappe løsninger og et aldri så lite avbrekk fra kikertwraps. Disse wrapsene er glutenfri, melkefri, uten egg og igrunn uten de fleste allergener. De er basert på bedre glutenfri melalternativer som Teff, amarant, quinoa, chia osv. De har altså betraktelig høyere næringsinnhold enn mange andre kjøpewraps på markedet. De bør varmes opp for å få god konsistens og smak, ellers kan de oppleves som tørre. Jeg legger wrapsene i aluminimumsfolie i ovnen på 200grader i ca. 5 minutter og resultatet er nydelig. Så til fyllet. Disse kan selvsagt fylles med det meste. Jeg har blant annet testet de til tacofredag og det skal definitivt gjenntas.2011-03-07 22.00.07

SOMMERLIG LAKSEWRAPS

Dette er en fantastisk god, frisk og enkel hverdagsrett med en liten spicy touch. Fisken blir aller best om den grilles på grillen og wrapsene kan også fint varmes på grillen i folie i noen minutter.

Du trenger:

 • 1 pk Bfree wrpas med quinoa og chia
 • 1 pk økologisk laks (4 x 125g)
 • 1 crispysalat
 • 1/2 mango
 • 1/2 bunt frisk koriander
 • 250g yoghurt naturell
 • 2 ss gressløk
 • saften av 1/2 sitron
 • 1 liten finhakket chilli (uten frø)

Start med å lage yoghurtdressingen: Finhakk chilli og gressløk, bland i yoghurten og skvis oppi sitronen. Sett kaldt mens resten kokkeleres så den får “satt seg litt”.
Lag salat med revet crispysalat, manho i terninger og koriander. Grill fisken gjerne mens du pensler med litt rapsolje så den ikke setter seg fast. Krydre fisken som du selv ønsker. Varm wrapsene i folie noen minutter og server de rykende ferske. Topp wrapsene med en laksefilet, massevis med digg koriandersalat og den spicy yoghurtdressingen. HELT NYYYYDELIG!  Pssst! Bfree wraps har de på både Rema og Meny! Jeg handler alltid økologisk laks i frysedisken på Rema og tar med meg en pakke wraps i samme slengen!
2011-03-07 21.59.25Har du forresten lyst til å vinne en pakke wraps? Da må du sjekke ut Instagramprofilen min (linn_sprudlendesunn). Jeg deler ut hele 10 pakker, så bli gjeeerne med!

2 Kommentarer

17-MAI BROWNIE

Publisert May 31, 2016 // KAKE // Legg igjen en kommentar

Hellois i sola! Snakk om nydelig sommervær!
Jeg har akkurat hatt noen fine timer på klinikken og er nå klar for å hente lille luring i barnehagen for en veldig-veldig tidlig sommerferie. Vi har derfor bakt en hel haug med superdigge havrekjeks i helgen som er med i barnehagen i dag for en aldri så liten avsluttning for Ellisen vår. Til høsten begynner en ny hverdag i ny barnehage!

Jeg kom på at jeg helt har glemt å vise frem 17mai kaken vår. Jeg tok på meg oppgaven å stå for det søte slaget på 17mai feiringen og da falt valget på VERDENS BESTE BROWNIE. Den er så god at jeg dåner bare av tanken! Selv de største kritikerene av sunnere bakst gir seg over av begeistring. Jeg tror jeg aldri noen sinne har smakt en bedre kake. Oppskriften er hellig og finnes her (i juleheftet).
2011-02-20 14.42.352011-02-20 14.42.12Ha en nydelig dag i solen!

Legg igjen en kommentar

Velkommen!Ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring og eier av firmaet Sprudlende Sunn, mamma, matelsker med sans for detaljer, naturlig og fargeglad mat, caféliv, fine mennesker og aktiviteter som gir svetteperler i pannen. Kontakt: linn@sprudlendesunn.no

Arkiv

Instagram