EN SOMMER FULL AV HJEMMELAGET IS

Publisert June 21, 2017 // Uncategorized // 4 Kommentarer

Hei dere!
Hvor deilig er det ikke med ordentlig sommer? Jeg har hatt gutta hjemme fra barnehagen de siste dagene og vi har hengt på stranden. Det er så deilig! Jeg tenker sommeren må nytes mens vi kan, og når jeg har mulighet til å jobbe når jeg vil, er det klart sommervarmen skal nytes med mine fine! I disse dager jobbes det med et oppskriftshefte fullt av deilig hjemmelaget is. Heftet kan klikkes hjem veldig så snart og skal være GRATIS! En sommergave fra oss til dere!
DSC_4568Hjemmelaget is er og blir en favoritt. Det er enkelt å lage og kan nyes med god samvittighet. Hos meg bor det to isfantomer som er heldige å få mumse hjemmelaget is rett som det er. I isheftet lover vi oppskrifter for en hver med smaker som pistasje, mango, lakris med mer. Alle er så vanvittig gode og vi GLEDER oss til å dele med dere. Når alt er klart lanserer vi og dere skal få beskjed via bloggen, nettsiden og sosiale medier!

Sommerklem til dere!

4 Kommentarer

HUMBLE BRUSH

Publisert June 13, 2017 // Uncategorized // 8 Kommentarer

Adlinks

Hallo i luken!
Jeg titter innom for å tipse om verdens beste tannbørster. Jeg har faktisk brukt disse siden jeg bodde i København. Det er enkelte ting man hamstrer med seg fra Køben, det er rawfoodbarer og tannbørster. Haha! Nå slipper jeg heldigvis den slags siden Soma har fått tidenes utvalg. Nylig har de også fått Humble Brush til store og små. Humble Brush er en 100% nedbrytbar og miljøvennlig tannbørste utviklet av tannleger. Den består av naturlige materialer, dessuten er de kjempe fine rent designmessig. Jeg har en greie for pene ting!2017-05-21 16.01.442017-05-21 16.04.16Hos oss bruker hele gjengen Humble Brush og vi digger de!
Og du. For hver tannbørste du kjøper støtter Humble Brush barna i de mest sårbare delene i verden. Vi kan alle gjøre en forskjell!

Jeg må bare tipse om tannkrem i samme slengen. Denne er gull! Vi har brukt den i lang tid og jeg digger den. Også MÅ jeg tipse om verdens beste barnetannkrem! DENNE fra naturkilden.net! Jeg dåner. Den smaker vanilje og barna DIGGER den! Null stress å pusse tennene til barna når tannbørsten er så fin og tannkremen smaker himmelsk. Elsk på gode,  miljø og helsemessige produkter til store og små!

Ha en nydelig dag!

8 Kommentarer

RABARBRAKAKE UTEN GLUTEN

Publisert June 12, 2017 // DESSERT, KAKE // 2 Kommentarer

Hei sveis!
Endelig kommer oppskriften på den fantastiske rabarbrakaken jeg laget for en drøy uke siden. Den ble borte i en fei og skal definitivt lages igjen ganske så snart. Visste du at rabarbra egentlig er en grønnsak? Og at den er svært rik på en rekke vitaminer og mineraler? Den er svært så kalorifattig, og ikke spesielt søt, derfor er den ypperlig med tanke på blodsukkeret. Den syrlige smaken skyldes innholdet av eplesyre og oksalsyre. Sistnevnte er en kalsiumtyv da den hemmer opptaket av kalsium i tarmen, så man bør faktisk ikke overdrive inntaket av rabarbra. De små rødlige stilkene har minst syre og kan med fordel brukes fremfor de grønne. Alt handler om balanse, så litt oksalsyre er slettes ikke farlig. Denne kaken kan derfor nytes til det fulle! Den er uten gluten og snill med blodsukkeret. Den er søtet med min favorittsøtning, kokossukker, og er toppet med litt vanlig melis. Så denne kaken er ikke heeelt sukkerfri!
102-6Du trenger:

 • 5 rabarbrastilker
 • 50g smør
 • 1 ts vaniljepulver
 • 4 ss kokossukker
  ——————–
 • 100g smør
 • 2 dl kokossukker
 • 1 ss honning (kan sløyfes til fordel for mer kokossukker)
 • 3 egg
 • 1,5 dl teff jyttemel*
 • 1 dl bokhvetemel *
 • 1,5 dl valgfri melk

Smelt først 50g smør i stekepannen. Ha over rabarbraen og strø sukker og vanilje over. Stek i 3-5 minutter til rabarbraen er blitt mykere. Pisk så egg og søtning i en bakebolle. Tilsett mel, smeltet smør og melk. Vend inn rabarbraen, hell i en smurt rund kakeform og stek midt i ovnen på 180grader i 50-55min. Topp med litt melis og hakkede valnøtter. Ekstra godt sammen med en kopp kaffe!
* tåler du gluten fint? Erstatt teff og bokhvetemelet med 2,5 dl økologisk speltmel.

2 Kommentarer

BARN OG FISK

Publisert June 9, 2017 // Uncategorized // Legg igjen en kommentar

Hei sveis i fredagen!
I dag har jeg vært på spennende konferanse i Oslo om det nyeste innen tarmhelse, intoleranser og tarmflora. Det ER så spennende! Der har jeg hengt med fine ernæringskollegaer og fått masse faglig påfyll. I ernæringsverden er det så viktig å holde seg oppdatert på den nyeste forskningen for å ikke falle av lasset. Det forskes i hytt og gevær, og spesielt om tarmhelse. En god tarmflora er så viktig, og det er nettopp når denne floraen ikke er som den skal at kroppen krangler. Veldig spennende tema altså.

Onsdag hadde jeg en fin gjeng med små kokker på kurs i Sarpsborg. De kokkelerte massevis med fargerik mat og litt barnevennlig sunn snop. Gjett hvem som har blitt stor nok til å bli med på kurs da!? Ellisen min! Han koset seg enormt og ekstra stas var det selvsagt at kompisen også var med. På kurset fokuserer jeg alltid på grønnsaker, samt fisk. Jeg vet ikke om dere fikk med dere at jeg gjesteblogget for Godfisk for en liten stund siden? Der delte jeg mine erfaringer og tanker om nettopp barns inntak av fisk. Vi spiser altfor lite fisk her til lands. Spesielt lite fisk får barna våre. Den landsomfattende undersøkelsen Ungkost viser at norske barn spiste omkring 150g fisk i uken, dette er halvparten av hva som blir anbefalt! Fisk og sjømat inneholder de gode omega 3 fettsyrene kroppen vår jubler av. Dessuten er fisk en særdeles viktig kilde til jod, noe som viser seg å ha en effekt på barnas kognitive utvikling. Vi MÅ derfor fokusere mer på fisk og lure det inn i kostholdet i større grad enn kjøtt og kylling. Lag spennende gryter som for eksempel den kreolske fiskegryten og lek dere med andre navn til fiskerettene. Min erfaring er at det er mye mer poppis å spise “sjørøvergryte” enn fiskegryte!2-5På kurset onsdag laget vi to fiskeretter. Den ene var noen knasende sprø fiskepinner, og en sabla god fiskegryte. Begge deler var veldig poppis for barna. En skeptiker nektet å teste, men etter å ha fått med seg de andre barnas entusiasme gikk det ned på høykant likevel. Det skal ofte så lite til! En ting jeg ofte lar meg merke på kurs er foreldrenes inntak av fisk. Mange foreldre LIKER IKKE fisk. Da er det ikke så rart barna heller ikke liker. En mamma fortalte at de prøver lage laks og brokkoli til barna, også spiser heller foreldrene senere. Kanskje ikke så rart barna bare pirker i fisken? Neste gang tror jeg foreldrene skal nyte måltidet sammen med barna. Kanskje de spiser da? Jeg tror derfor mange voksne må endre synet på fisk og være mer kreative i matveien for å få fisk og sjømat inn som en viktig del av de ukentlige middagene. Vi voksne er viktige forbilder!

Forresten, til dere som har fått med dere Rabarbrakaken jeg har delt på instagram. Oppskrift kommer i løpet av helgen. Rabarbraen er på sitt beste nå, så denne passer aldeles ypperlig i disse dager. SÅ god!
God helg!!

Legg igjen en kommentar

HEKTISK TID OG KVELDSKOS

Publisert June 1, 2017 // SNACKS // Legg igjen en kommentar

Hei sveis!
Vi er inne i en hektisk periode nå. Hellasferien vi hadde i starten av mai kunne derfor ikke passet bedre. Den var nøye lagt til akkurat den uken, for vi visste at ukene deretter ville bli superhektiske. Tobarnstilværelsen er hektisk i seg selv, så kommer siste innspurt på huset, verdens fineste sprudlende sunn jobb og den faste sommerjobbingen min på kjøpet. Jeg er sikker på at jeg kommer til å se på siste halvdel av 2016 og første halvdel av 2017 som livets mest hektiske! Heldigvis kommer det så himla mye bra ut av det også!  Tenk at vi bygger drømmehjemmet sammen. Og tenk at Sprudlende Sunn har utviklet seg og at jeg er så heldig å ha med Randi på laget også. Til høsten gleder jeg meg til mer foredrag og kurs. Det er noe av det aller morsomste! Dessuten har jeg og Randi noe spennende på lur.

I dag som de aller fleste dager har vi spist middag og hengt på huset frem til leggetid. Takk og lov for at jeg styrer egen arbeidstid og leverer sent og henter tidlig i barnehagen! Før leggetid fokuserer jeg alltid på kvalitetstid, derfor har vi i det siste laget oss en liten favorittkombinasjon vi mumser til barnetv. Vi varierer alltid hva vi har på fatet, men som regel er det alltid noe grønnsaker, noe frukt, nøttesmør og sjokolade. Hverdagsluksus på sitt beste!
2017-06-01 18.59.442017-06-01 19.00.27Grønnsaker får jeg lettere i barna i rå tilstand. Derfor knasker de alltid på gulrøtter, sukkererter, paprika og agurk til maten. Frukt får de også, men da alltid kombinert med en fettkilde for å holde blodsukkeret stabilt og tilføre gode vitaminer. Eple dippet i nøttesmør er himmelsk. Har du ikke testet enda så er det virkelig på tide! Sjokoladen er av det litt sunnere slaget. Enten hjemmelaget rå sjokkis, eller sjokolade av denne typen. Litt kos hver dag er lov!

Ha en fin pinse!

Legg igjen en kommentar

NATURKILDEN

Publisert May 26, 2017 // Uncategorized // 2 Kommentarer

sponset

Hei hå!
Vet dere hva!? Jeg har blitt ambassadør for naturkilden.net! Det er skikkelig STAS!
De har nydelige økologiske produkter til små og store. Primært hudpleie, bærebøy og annet stæsj til baby, litt helsekost, leker og ØKOLOGISK OG NATURLIG MALING til barn (jaaa, jeg er entusiastisk!!). Jentene bak Naturkilden er opptatt av naturlig livsstil, gjenbruk, og miljøvennlighet.2017-05-24 11.17.58Hudpleien er plukket fra øverste hylle med sin gode kvalitet, økologiske og naturlige ingredienser, og ikke minst uten noe som helst tullball. Det vil si at produktene er fri for hormonforstyrrende og helseskadelige ingredienser. Null niks parabener, rare konserveringsmidler og mineralolje. Bare gode naturlige produkter huden vår suger opp og kroppen blir glad av! Perfekt! Hudpleien finner dere her. Jeg tester i disse dager produkter fra Moonsun Organic of Sweden. Jeg er allerede over gjennomsnittet happy over resultatet, så gleder meg til å teste fler produkter og over litt lenger periode. Dere skal selvsagt få full rapport på favorittene underveis! Dette blir så BRA! 2017-05-24 11.18.08Med to små kunstnerspirer hjemme som elsker være kreative med tegning og maling passer økologisk maling helt strålende. Jeg har letet etter gode produkter på den fronten uten kjemikalier og tullball. Natural Earth paint er 100% giftfri. Jeg gleder meg SÅNN til de skal få teste! Oppdatering kommer!

Psst! Tannkremen på bildet er forresten HELT fantastisk. Hele gjengen er helt dilla! Skikkelig skum og smak av vanilje og mint! Kunne spist hele tuben. Hoho! Den finner du her.

Ha en nydelig helg i sola!
Smil fra Linn

2 Kommentarer

FERIEMAT

Publisert May 22, 2017 // Uncategorized // 6 Kommentarer

Adlinks
Hei hå i mandagen!
En ting jeg ofte får spørsmål om når det nærmer seg ferietid er: hva spiser du på ferie? 

Jeg er nok over gjennomsnittet opptatt av hva jeg spiser, også på ferie, men det betyr likevel ikke at det ikke er rom for utskjeielser. Når man ferierer med to små barn er det viktig å planlegge litt i forkant. Iallefall når det gjelder reisemat. Maten man får kjøpt på flyplasser, kiosker, bensinstasjoner og ikke minst på flyet er ikke til å juble av. Derfor legger jeg alltid inn et ekstra gir og planlegger reisematen i forkant av ferien. Jeg har også lært meg triks etterhvert for å få en mest mulig harmonisk flytur og løsningen der er: snacks! Fyll håndbaggasjen med snacks! Og velg for all del ikke melkesjokolade og barnevennlig snop fra taxfree. Sånt blir det ikke rolige barn av! Velg sunn snacks du kjøper på forhånd og har med i snippsekken! Jeg hadde fyllt vesken før tur så jeg var sikret sunn snacks på flyturen begge veier. Jeg hadde også puttet oppi litt ekstra til oss voksne og til å snackse på hotellrommet på ettermiddagene. Det viste seg å være LURT! 

Mine og barnas snacksfavoritter

Jeg hadde også smurt niste hjemme og hadde med meg en pose hjemmebakte speltboller. Nisten besto av Bfreewraps med spekeskinke, ost, spirer og masse spinat. Barna fikk brødskiver med diverse pålegg. Jeg hadde bakt brød dagen for avreise og hadde med meg et brød i baggasje. Jeg har alltid med meg brød og knekkebrød siden vi somregel bor i leiligheter. Denne gangen bodde vi på hotell, der trengs igrunn ikke brødmaten siden det bugner av eggretter, grønnsaker, frukt og gresk yoghurt (nam!). Jeg hadde likevel med et brød siden min lille store fireåring tåler dårlig hvete. Speltbollene mumset barna både på Gardermoen og på flyet. Veldig populært!

På denne ferien fikk jeg erfare at fireåringer får med seg det meste og vil ha det alle andre barn spiser. Min fireåring ble derfor introdusert for sjokoladepålegg for første gang. Han har aldri sett eller smakt den slags før, men når alle andre barn fikk loff med sjokolade på frokosten var det jo klart han også skulle ha! Han fikk derfor en god skål naturell gresk yoghurt med honning, frukt og nøtter først, så en skive med hjemmebakt brød med sjokolade på! Jeg roet meg ganske raskt og sa til meg selv at “ferie er ferie”. Heldigvis har det ikke vært et tema etter vi kom hjem! Kanskje han tror det bare er noe de spiser i “syden”. Hoho! 2-4Resten av måltidene har vi tatt på sparket. Jeg orker aldri store middagsporsjoner til lunsj og spiser ofte en skål yoghurt og frukt. Eller en gresk salat med tzatziki. Barna tok stort sett til takke med det samme. Det er klart det blir en del iskrem på ferie, sånt må det bare bli. Jeg er ingen isentusiast, men noe av det beste med Hellas: Frappé! Jeg MÅ ha iallefall en om dagen. Helst to! Og gjerne med litt mørk sjokkis til! Hoho. Grekerne lager den diggeste frappen. Den er langt fra hva vi ser på som Frappé her hjemme. Det er mer en sterk steamet iskaffe. Består av kruttsterk kaffe, masse is og litt melk og brunt sukker. Så digg! 4Etter jeg startet spise fermentert mat har jeg virkelig bygget opp en fin mage. Nå kan den tåle det meste i små doseringer, så selv jeg kunne klinke til med italiensk pizza på restaurant! Som oftest tyr jeg til retter med kjøtt/fisk, mye grønnsaker og tzatziki. Ofte ber jeg om ekstra grønnsaker istedenfor pommes fries.

Så der fikk dere min feriemat! Sunn mat i en fin harmoni med litt kos! Balanse er vel et fint ord!
Ha en nydelig uke!

 

6 Kommentarer

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV