MANDELBOMBER

Publisert December 17, 2018 // JUL, KAKE, KJEKS // Legg igjen en kommentar

Hei hå!
Tenk, bare en liten uke til jul! I dag har jeg brettet opp ermene og hatt forkleet på i hele dag. Selvom julesnop er det som har tatt mest plass i hodet mitt den siste mnd på grunn av alle de koselige snopkursene jeg har hatt, har det vært lite produksjon av det på hjemmebane. Så i dag har jeg kokkelert masse digge søtsaker vi skal spise og servere i julen, og for ikke å snakke om spiselige julegaver.

Mange spør meg hvordan oppskriftene mine blir til, og en liten hemlighet er at stort sett alle, og i alle fall de mest populære blir til i ren spontanitet. Jeg kan få en idé i hodet helt akutt på toget, på gåtur eller en morgen jeg ligger i sengen. Det kan også være at jeg feiler totalt på en oppskrift jeg har tenkt skal bli bra i hodet, så tilsetter jeg litt mer av både det ene og det andre, også blir resultatet knall! Sistnevnte skjedde i dag. Jeg skulle lage Sarah Bernhard oppskriften fra Juleheftet, men hodet var tydeligvis et helt annet sted. For vipps hadde jeg blandet eggehviter, mandelmel og kokossukker, og for vellykket mandelbunn er det jo klart at eggehvitene må piskes først. Så oppe i alt dette ble Mandelbombene til. Disse passet min gane perfekt og seiler opp som en av mine topp tre julefavoritter.

Til ca 25 mandelbomber trenger du:
3 eggehviter
200g kokossukker
150g finmalte mandler/mandelmel
50g havregryn
100g mel (eks speltmel eller glutenfritt mel)
1 plate mørk sjokolade
havsalt

Bland sammen eggehvitene, kokossukker, finmalte mandler (ikke mandelmel), havregryn og mel. Kjør et par minutter til en jevn og fin masse. Fyll gjerne kakerøren i en sprøytepose, da er det enklere å fordele små klatter på bakebrettet. De flyter ikke utover, men la det likevel være litt plass mellom. Stek på 200grader i 6-8minutter. Avkjøl på rist.

Smelt så sjokoladen over vannbad og dypp hver mandelbombe i sjokoladen. Topp med havsalt og evt litt kakepynt 😉 Oppbevar i en tett kakeboks, så holder de seg fint julen igjennom.

Håper dere nyter litt førjulskos!

Legg igjen en kommentar

SNØBALLER – JULESNOP

Publisert December 15, 2018 // SNOP/GODIS // Legg igjen en kommentar

Hei sveis i lørdagen!
I dag har vi hatt huset fullt av små og store for årets juleverksted. Vi har laget julegaver, julekort og masse annet fint. Så har vi drukket sprudlende sunn gløgg, spist pepperkaker og spist grøt med mandel i. Ohoi så koselig!

I dag må jeg dele en superenkel snopkuleoppskrift med dere. Disse delte vi i fjorårets julekalender, men de fortjener plass på bloggen også. Elsker snop som er laget i en fei! Snopkuler laget med kun 3 ingredienser. 4 om du vil tilsette noen dråper stevia for å få de ekstra søte! 2-3 av disse passer perfekt ved siden av en kopp kaffe eller te i hverdagen, og er selvsagt super julesnop.

Til ca 12 små kuler trenger du:
1 dl cashewnøtter
1 dl kokosmasse
3 ts honning
5 dråper stevia med vanilje

Kjør alt i stavmikseren til en jevn og fin deig. Rull små kuler og rull hver kule ytterligere i litt kokosmasse. Enklere blir det ikke!

Håper disse faller i smak og at førjulstiden nytes!

Legg igjen en kommentar

NATURLIG SMINKE

Publisert December 13, 2018 // HUD OG KROPPSPLEIE // 2 Kommentarer

Inneholder sponsede produkter fra Pureyou.no

Hei dere fine!
Jeg får ofte spørsmål om jeg kan skrive litt om hva slags sminke jeg bruker. Jeg har delt mange hud og kroppspleie favoritter med dere opp i gjennom, men sminke har det ikke vært stort mye av her på bloggen. Det er mange år siden jeg bestemte meg for å gå over til naturlig sminke. For hver gang noe ble tomt byttet jeg det ut med gode produkter laget av naturlige råvarer. Nå er ikke sminkemappen min spreng-full lenger, men inneholder heller noen få favoritter jeg ikke klarer meg uten. For meg er det viktig at sminken er laget av naturlige råvarer, er fri for parfyme og hormonforstyrrede stoffer. Jeg har sensitiv hud og er nøye med hva jeg smører på den. For visste du at mye av det du smører på huden absorberes raskt inn i blodbanen din?

Det viktigste for meg er å ha en naturlig look. Jeg liker ikke mye sminke, spesielt ikke så det blir synlig på huden. Jeg kan klinke til med litt ekstra øyensminke av og til, men huden vil jeg skal ha en naturlig fin glød. Det er klart at man kommer langt med et godt kosthold og trening. Samt drikke mye vann og gode hudpleierutiner, men sminke må man jo også ha! Først bruker jeg nypefrøolje (les mer om hudpleiefavoritten her) for naturlig glød og nydelig pleie, så bruker jeg denne BB-kremen fra Inika.
Jeg har i mange år sverget til BB-krem, nettopp fordi den både pleier OG fungerer som en fondation. Inika er en av de beste jeg har testet, og en bonus er selvsagt at 80% av ingrediensene er økologiske. Den smelter så fint inn i huden og gir en naturlig fin farge.

Jeg har en tendens til å være rød rundt nese, kan få noen urenheter rett før menstrasjon på haken og for ikke å snakke om dette med blå ringer under øynene etter en dårlig natt søvn med to kids og en mann i sengen. Jeg har derfor forelsket meg i denne consealeren.  Den er så fin å smøre ut og dekker SÅ godt uten at det synes på huden. Elsk altså!

Så til maskara! Jeg skal love dere jeg har testet mange merker innen kategorien “maskara med naturlige ingredienser”. Alle gangene har jeg blitt skuffet. De har hatt en tendens til å gi dårlig med volum og bli raskt tørre. Så tørre at de ofte drysser. Jeg jublet derfor da jeg fikk teste denne. Endelig en som gir volum og fyldige vipper uten å drysse! Elsker når jeg kupper gode produkter som dette altså! Til slutt går jeg over med solpudderet og vipps er jeg hverdagsklar!

Psst! Bestill hos PureYou nå om du vil ha pakken din før jul! De har altfor mye fint 🙂

2 Kommentarer

MINE LONDONFAVORITTER

Publisert December 10, 2018 // Uncategorized // 2 Kommentarer

Hei dere fine og god mandagsmorgen!
Jeg var på julebord med Fedongjengen på fredag. Altså, FOR en gjeng! Jeg er heldig som får jobbe med de folka der! I dag tenkte jeg dele mine Londonfavoritter med dere. Det er altså SÅ mange bra steder der. Egentlig kan man gå fra sted til sted å bare spise seg igjennom Londons gater. Det gjorde vi (i alle fall nesten), hehe! For små ernæringsnerder som meg er det mye gøy å finne i butikkene, og utrolig mange bra steder å spise i små bakgater hvor ikke alle turistene oppholder seg. Her kommer noen av mine Londontips!Mange har også spurt hvor jeg anbefaler å bo. Vi har hatt en tradisjon med juleshopping i London de siste årene og hver gang har vi testet ulike hoteller og steder. Årets tur var en gave fra jentene mine, og hotellet de hadde booket var virkelig heeelt awesome. Det lå fint plassert ved Londons største kjøpesenter, Westfield (som forøvrig huser alle butikkene du kan tenke deg!) og en liten spasertur unna Shepherds Bush, undergrunnstoppet på den mest sentrale banen som frakter deg sporenstraks til sentrum. Her er link til  hotellet.

Deliciously Ella
Et forbilde innen ernæringsverden er nydelige Deliciously Ella. Jeg har fulgt henne i mange år og har kokebøkene hennes. Hun har en egen liten Deli i Weighhouse street bare en liten spasertur fra Oxford street. Den er sååå søt og serverer sååå mye digg. Alt er vegansk og her finner du alt fra surdeigstoast med avokoado, kokosyoghurt med granola, til rå brownie og digge salatbowls. Jeg gikk for sistnevnte og det hele var en liten smaksbombe. Det er så gøy med digge kombinasjoner jeg ellers aldri hadde brukt sammen. Mye inspirasjon der, ja!
Farmacy – favorittsted!
Enda et fantastisk sted er Farmacy. Altså, jeg dåner. Her hadde jeg aldri vært før, men etter fler anbefalinger (blant annet fra Londonbaben @kajaand, tusen takk for tips!) sto dette stedet øverst på ønskelisten. Vi spiste faktisk frokost her og som det frokostmennesket jeg er koset jeg meg glugg! FOR et sted! Alt ved stedet er ut i fingerspissene gjennomført, alt er vegansk og hele konseptet brygger på “mat som medisin”. Start med en liten shot (servert i en sprøyte!) og fortsett med bokhvetepannekaker med kokoskrem eller alt det andre digge de serverer. Her kunne jeg spist til både frokost, lunsj og middag alle dagene!
Farmacy ligger en liten spasertur fra Kensington Park, som er en superkoselig park jeg anbefaler en tur innom. Går man tvers igjennom parken kommer du til Kensington hvor verdens beste Wholefoodsbutikk ligger. Om du ikke har vært på Wholefoods før er hele Londonturen i seg selv verdt en tur dit. Det har poppet opp mange Wholefoods i London etter hvert, men denne liker jeg spesielt godt. Om dere vil se hva jeg shoppet der (måtte virkelig begrense meg med tanke på plassmangel på hjemturen, hoho) kan jeg dele det i et eget innlegg 🙂 Og når vi først er inne på BRA shopping for ernæringsnerder, sett av tiden til et besøk på Planet Organic også! Der kan du også ta med deg lunsj to go. SÅ digg!

Surdeigspizza og biodynamisk vin på Franco Manca
Dere vet jeg elsker surdeig, og det er ikke ofte man finner steder som lager surdeig på den måten det skal lages. Fantastisk mat, kul stemning, et skikkelig bra sted som bør oppleves! Franco Manca ligger mange steder i London, vi var på den rett ved Westfield senteret). 
Og et siste tips på tampen! Om du reiser fra Gardermoen, ta en smoothiebowl på “Haven” før flyet går. Anbefales!
Håper du fikk noen gode tips? London altså. Elsk på alt ved det stedet!

2 Kommentarer

RÅ SJOKOLADE OG JULEMARKED

Publisert December 6, 2018 // Uncategorized // 1 Kommentar

Hei sveis!
Jeg kom hjem fra London sent på tirsdag og har fortsatt ikke landet helt. Det var altså SÅ bra! Vi har spist oss igjennom Londons gater og jeg har virkelig fått fylt hodet med inspirasjon på den fronten. Elsker alt ved den byen! Vil dere jeg lager et lite samleinnlegg med mine Londonfavoritter?

I går var jeg på Julemesse sammen med de fine folkene i Midsona. Soma som dere sikkert kjenner til har blitt kjøpt opp og Midsona er altså herren bak alle produktfavorittene som Supernature, Cocosa, Helios og Urtekram. På Julemessen kjørte de supertilbud og folk gikk litt bananas. Det var julestemning på høyt nivå med massevis av smaksprøver på alt fra gløgg med Tart Cherry til kaker og snop. Jeg hadde snopworkshop og serverte deilige smaksprøver på blant annet lakriskuber og rå sjokolade. Supernature har de aller beste sjokoladeproduktene og nå har de virkelig dresset opp produktene sine med nytt superfint design! Tommelfingerregelen for å lage rå sjokolade er dobbel mengde kakaomasse som smør, gjør du det er du garantert en nydelig mørk sjokolade du selv kan smake til med din favorittsøtning. Supernature har gjort det enkelt for oss, så nå inneholder kakaomasse-posen dobbelt så mye som kakaosmøret. Kjekt eller hva!?

HER finner du min favorittoppskrift på rå sjokolade. I går serverte jeg smaksprøver på denne med gojibær og en variant med karamelliserte mandler med himalayasalt. Det er også grådig godt med bare et dryss himalayasalt på toppen. NAM! Jeg har alltid rå sjokolade i kjøleskapet og passer på å kose meg med en rute eller to i løpet av dagen. Hverdagsluksus og helse i hver eneste lille bit.
Les hvorfor du bør spise rå sjokolade hver dag HER!

Ønsker dere en strålende fin torsdag!
Resten av min dag går med til “fjern”veiledninger over Skype og telefon. Jeg er så takknemlig for å kunne hjelpe så mange med å få en glad og fornøyd kropp!

1 Kommentar

HEI DESEMBER!

Publisert December 1, 2018 // Uncategorized // Legg igjen en kommentar

Åå, som jeg har gledet meg til første desemberdag. Flaks at dagen faller på en lørdag, så har vi litt ekstra tid til å kose oss! Planen er å dra på julemarked, og kanskje vi rekker bake pepperkaker også. Jeg har pepperkakedeig liggende klar i kjøleskapet nemlig! Verdens beste pepperkakeoppskrift finner du i Juleheftet.

Så til måneden som gikk. Takk for nå NOVEMBER. Du har vært som novembermåneder flest, mørk og våt, men langt fra trist!

TRE FINE TING

1. Lansering av julehefte! 13 november lanserte vi vårt splitter nye julehefte. Det er altså så stas å dele et hefte med våre aller kjæreste juleoppskrifter. Mange av oppskriftene er vandreoppskrifter vi har arvet av bestemødre og oldemødrene våre. Vi ønsker slå et slag for de gamle tradisjonsoppskriftene og skal lage både lammerull, sylte og ingefærøl til jul. I tillegg til alt det søte da! Les mer om det fine juleheftet vårt her.
2. Messehelgen! Altså, det var så gøy å ha snopkurs og møte så mange fine folk på Body Mind Spirit messen forrige helg. Randi og jeg slo jo to fluer i en smekk og hadde julebordshelg i Oslo i samme slengen. En skikkelig bra helg!
3. Julesnopkurs. Jeg har i tillegg til snopkursene på messen forrige helg snikstartet litt på julen og hatt tre store snopkurs allerede. På torsdag hadde jeg snopkurs på hjemmebane. 8 fine damer kom hjem til meg, vi kokkelerte masse deilige søte favoritter fra juleheftet. Neste kurs ut er 10 desember, og det er allerede fullt. Også skal jeg ha minikurs på Julemarked 5 desember i Moss. Det er åpent for alle og helt gratis. Kanskje vi sees der?

MÅNEDENS FAVORITTOPPSKRIFT

Det MÅ bli blomkålwrapsen! De har jeg laget en hel del i det siste, og de vet jeg mange av dere har testet også. Rågode, enkle og fulle av næring kroppen blir glad av!

TRE TING Å GLEDE SEG TIL

Altså desember er en eneste stor gledesmåned! Jeg kunne ramset opp sikkert 20 ting jeg gleder meg til, men jeg skal prøve være kort.
1. Jentetur til London! Jeg klinker til å setter meg på flyet til London allerede i morgen, jeg. De fine venninnene mine overrasket meg med tidenes 30års gave, så nå blir det juletur på hos mor i huset. Gjett om vi skal kose oss!
2. Snøfall-teater med hele storfamilien. I år gjør vi en annen vri på julegavene og gir hverandre en opplevelse i stedet for å kjøpe ting man i utgangspunket ikke trenger. Vi tar derfor en kosedag i hovedstaden sammen alle mann og topper det hele med teater. Det blir stas!
3. Julaften! Jeg kommer ikke foruten julaften altså. Julemennesket i meg elsker alt ved den dagen. En ny tradisjon vi startet i fjor er å samle hele storfamilien hos oss. Jeg elsker by inn til selskapeligheter og gleder meg til å diske opp med julemat, julebakst, ingefærøl, sunn snop og mer til. Julen er fin altså!

..også gleder jeg meg veldig til alle de koselige desembermorgenene med koselige frokoster og disse to! Se de to i dagtidlig som gleder seg til å åpne kalendergavene da!

MÅL FOR DESEMBER

1. De siste tre månedene har jeg hatt som mål å løpe 2 ganger i uken. Sist måned klarte jeg ikke helt å få det til og ga skylden på tidsklemma. Denne måneden har jeg faktisk blitt tatt litt av løpebasillen igjen. Jeg elsker løpe i rufsevær for så å komme inn til en varm dusj. Med mange regnværsdager har det også blitt mange løpeturer. Det var jo et mål for november jeg kan veive med armene over å ha klart. Desemberværet her ved kysten i Østfold pleier ikke bestå av spesielt mye snø, så jeg satser på at desember blir en like fin løpemåned. Løping, spesielt langs vannet gir meg altså så mye. Balsam for sjela!
2. I oktober var kalenderen min helt sprengt. Jeg gjorde altså SÅ mye gøy og hadde så mye planer i hodet. Jeg satte meg som mål for november å rydde litt opp i kalenderen og faktisk rydde litt plass til roligere dager også. Det har jeg faktisk klart! November har vært roligere, men like innholdsrik. Mål for desember er å finne juleroen. Jeg skal ha fler julesnopkurs som gir meg så mye glede, og siste del av måneden er rolig og skal bare tilbringes med familien min. En oppladning til nytt år er alltid fint!
3. Selge oss tomme for Julehefter. Det er vel lov å håpe på? Jeg blir så glad for hver og en bestilling og håper mange av dere lager gode sunnere varianter av julesnop i år!

Ønsker dere en nydelig 1.desemberdag!

Legg igjen en kommentar

FØRJULSKOS

Publisert November 29, 2018 // JUL, Uncategorized // Legg igjen en kommentar

/Inneholder sponset produkt/

Gjett hvem som har startet så smått med julepyntingen i dag da! Jeg har to pjuske luringer hjemme fra barnehagen og sammen klarte vi ikke dy oss. Det er jo advent allerede til søndag! Dessuten får jeg huset fullt av fine kursdeltakere på Julesnopkurs i kveld. Da gjelder det å finne frem den rette stemningen! Vi skal lage søte favoritter fra det nye Juleheftet. Det blir gløgg, brownie med karamellsaus, sjokolade, marsipan, pepperkaker og mer til. Det blir så bra!
Siden vi har litt hvilepuls her hjemme i dag har jeg funnet frem en ny sjokoladefavoritt jeg fikk tilsendt fra Levlogisk. Ikke bare er forpakkningen utrolig fin, men sjokoladen er usannsynlig god også! Jeg som trodde appelsin og sjokolade ikke passet sammen etter mine preferanser. Denne var virkelig goood! I kaffekoppen har jeg pepperkakesirup (oppskrift her). Så nå dufter det litt jul i hele huset. Hvor koselig er ikke det da?

Gleder meg til kurs i kveld!
Koselig at julestemningen kommer snikende!

Legg igjen en kommentar


Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV