FLØTEKARAMELLER MED SJOKOLADETREKK OG HAVSALT

Publisert August 26, 2016 // SNOP/GODIS // 4 Kommentarer

I Fredrikstad er det en bitteliten sjokoladefabrikk som tryller frem de deiligste sjokoladene. Jeg kan ikke skryte på meg å ha testet disse konfektsjokoladene så altfor ofte, men ved spesielle annledinger har jeg og mannen i huset unnet oss en bit av deres bestselger. Nemlig deres salte karamellsjokolade. Den er mektig så det holder, men så god at det er til å dåne av. Nå har jeg altså tryllet frem en sprudlende sunn versjon av denne herligheten og jeg lover at den er vel så god (om ikke bedre!).

Herlighet, jeg dåner!2016-08-26 11.12.01Disse fløtekaramellene lager vi rett som det er (eller. Mannen lager de. Han har tålmodighet til å stå over kjelene i en stund!). De er farlig gode. Fakstisk så gode at de må gjemmes unna for å ikke mumses på til en stadighet! Når vi har laget de har vi variert på å putte litt sjokolade i dem, noen ganger har jeg hatt i litt kanel, noen ganger lakrisrotpulver, men aller mest har jeg hatt de helt orginale.
2016-08-26 11.11.082016-08-26 11.14.16Vi du også lage salte karameller med sjokoladetrekk?
Lag da fløtekaramellene nøyaktig etter oppskriften jeg linket til over. Sett de kaldt og skjær i små ruter når den er fast i fisken. Sett karamellbitene i fryseren mens du smelter mørk sjokolade, eller enda bedre: lager rå sjokkis. Her er en god rå sjokoladevariant som passer ypperlig rundt disse. Dypp de kalde karamellbitene i sjokoladen og dryss over litt havsalt før sjokoladen stivner. Oppbevar de kaldt, da er de aller best! Karamellen er akuratt passe seig og smaker skikkelig smørbukk. NAM!

Ha en nydelig fredag og helg!

4 Kommentarer

HUSMORFERIE

Publisert August 22, 2016 // Uncategorized // 3 Kommentarer

Hei sveis!
Med beina godt plantet på norsk jord og med de fine gutta mine sittende ved siden av meg rundt frokostbordet er jeg altså på plass hjemme igjen. Aldri har jeg vært lenger borte fra gutta mine, og aldri har ferie vært mer etterlengtet. Jeg har vært på skikkelig husmorferie og gjort alt som hører ferie til. Jeg har ligget langflat i solen ved bassenget, jeg har sittet oppe til langt på natt og drukket vin, jeg har spist himmelsk mat, spist mat jeg vanligvis ikke spiser så ofte, jeg har vært på oppdagelsesferd på nye steder, badet i turkist vann, syklet imellom vinrankene midt på natten (med hjelm og refleksvest vel og merke), og shoppet litt. Ferie altså! Sjukt digg! 4Maten på ferien har vært til å smile av. Aldri har jeg drukket bedre vin, spist bedre oster eller for ikke å snakke om speket skinke av utallige varianter. Vi har nesten utelukkende spist lokalprodusert mat fra nabogårdene og massevis med økologisk. Jeg har drukket sjukt god kaffe, spist den beste pizzaen og smakt på digg (men litt for søt) is. Jeg har med andre ord befunnet meg i matmekka og kost meg glugg! Jeg har spist italiensk pizza med bunn så tynn at jeg vil tippe lefsepizzaene jeg pleier kokkelere hjemme er tykkere. Pizzaene var toppet med mozarella, serrano, tomater og ruccola. Jeg skal si deg jeg krysset fingre og tær for at magen ikke skulle bli sint på meg, og tror du ikke det gikk strålende? Null problemo at all! Til å bli glad av! 2I dag skal jeg få orden på mailinnboksen som har hopet seg opp, få med meg et lite kurs og være masse med gutta mine. Herregud, som jeg har savnet de!

Ha en nydelig mandag! 

PS! Reisefølget mitt har vært min fine barndomsvenninne og ferien har funnet sted i Nord-Italia. Jeg skal definitivt snart tilbake dit!

3 Kommentarer

MATMUFFINS #2

Publisert August 17, 2016 // LUNSJ, MIDDAG, MUFFINS // 2 Kommentarer

Hei hå i sola!
Endelig litt sol og varme igjen! I går var vi på stranden til langt på kveld. Ingen ville hjem, så både kveldsmat og kveldsbadet ble gjort på stranden. Solrike sommerkvelder har vi ikke så altfor ofte, så når de først er her må de nytes! En favoritt til standturer eller generelt mat på farten er matmuffins. De lages i en fei, kan varieres i det uendelige med tanke på fyll også metter de godt. Jeg har delt oppskrift på matmuffins tidligere, men etter at oppskriften er oppjustert noen hakk (inspirert etter denne oppskriften) er resultatet virkelig digg! Anbefales!
2016-08-15 10.42.552016-08-15 10.45.56Til ca 10 muffins trengs:
2 dl malte havregryn
2 dl Teff/bokhvetemel (speltmel om du tåler gluten!)
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
5-6 ss yoghurt eller kokosmelk
3 ss oliven/raps olje
2 dl valgfri melk
Fyll:
100-150g skinke eller bacon
en neve hakket spinat
1 vårløk
1 paprika
ca 100g revet ost
litt oregano

Mal havregryn og bland alt det tørre sammen. Pisk egg i en annen bolle sammen med melken, yoghurten og oljen. Bland alt sammen og rør inn valgfritt fyll. Vi lager ofte en skinkevariant som er poppis hos barna, men rester fra tacokjøttdeig er også digg. Stek midt i ovnen i 25min på 200grader.
Perfekt til lunsj, frokost eller kveldsmat. Kan gjerne lages opp i bøtter og spann for så å fryses ned. Kjapp mat tilgjengelig er alltid en vinner!
2016-08-15 10.46.31Nå skal jeg pakke snippsekken og bytte ut mann og barn til fordel for en aldri så liten husmorferie til Italia. Snakk om stas!

2 Kommentarer

LYKKELIG!

Publisert August 14, 2016 // Uncategorized // 2 Kommentarer

For en dag det var i går! En lørdag for minneboka!
2016-08-13 17.27.58Ikke bare ble jeg et år eldre, men jeg fikk ring på fingeren også! Så stas at hjertet nesten hopper ut av brystet bare av tanken! Jeg ble vekket med sprudlende snop, kaffe latte og sang på sengen av gutta mine, fikk gaver og mange gode klemmer. Der og da tenkte jeg at jeg jaggu var heldig og at dagen ikke kunne startet bedre, men tror du ikke mannen i mitt liv setter seg ned på kne og frir også? Jeg dør! På kvelden hadde vi invitert de fineste av de fine på feiring, og med to ting å feire ble kvelden knall! Vi serverte kikertlasagne, og hadde Snickers til snacks/dessert. Poppis og himla koselig!
2016-08-13 20.21.502016-08-13 13.46.072016-08-13 22.34.58Tusen takk for gratulasjoner i sosiale medier! Jeg er vel heldig!

2 Kommentarer

PIZZA I EN FEI!

Publisert August 11, 2016 // LUNSJ, MIDDAG // 3 Kommentarer

Hei sveis!
Kikertpizza er og blir en storfavoritt hos oss, men denne varianten er enda kjappere og himla god den også! BFree wraps fungerer nemlig strålende som pizzabunn. Vi har kokkelert “lefsepizza” noen ganger i sommer og det er virkelig poppis! Ellis fikser og jeg assisterer!

Bfree wrappen er glutenfri og slettes ikke så aller verst sammenlignet med mange andre kjøpevarianter. Dessuten er det allsidige og gode på smak. Jeg har brukt de tidligere blant annet med laks og en spicy yoghurtdressing, se her.
2011-03-20 21.35.27Kokken (les: Ellisen) bestemmer fyll, får skjære opp og danderer på, mens jeg er assistent sånn for å forsikre meg om at ikke alle pizzaene er dekket av et tårn fyll (sjekk pizzaen hans på bildet over! Skinkebonanza! Haha!). 2011-03-20 21.40.10Wrapsene legges på bakepapir, smøres med litt ketchup og dekkes med fyllet du måtte ønske. Stek de midt i ovnen i 8-10minutter på 200grader. Om du er som meg og ønsker bittelitt mer næring i gapet sammen med pizzaen så topp gjerne med ruccola/spinat og spirer. Supergodt!!
2011-03-20 22.08.06BFree har de nesten over alt nå. Sjekk allergihyllen i nærbutikken din!
Ha en nydelig dag!

3 Kommentarer

UKENTLIG VEGGISMIDDAG

Publisert August 9, 2016 // MIDDAG // Legg igjen en kommentar

Hellois i tirsdagen!
Hos oss har vi startet med en vegetarisk middag i uken. Tenk at jeg har fått med min kjøttelskende mann på dette opplegget! Faktisk er det hans idé. Tro det eller ei! Han er som meg nemlig over middels glad i falaffel og veggis burgere. Dessuten har jeg laget linsegryte til en stadighet til Emilsen. En favorittmiddag som vi andre i familien også har mumset, sååå godt (oppskriften fra Babymatheftet!)! Det er derfor ikke noe problem å redusere kjøttinntaket og øke grønnsaksinntaket til menneskene mine når man kan lage så mye digg. En favoritt som går på repeat er falaffel. Her om dagen laget vi falaffel, hadde søtpotetterninger og en digg fargeglad salat med blant annet mango. Det hele mumset vi med en klatt aioli ved siden av. Snakk om GODT!2016-08-04 19.42.212016-08-04 19.42.34 Oppskrift på falaffel og andre digge veggisburgere finner du her hos denne flinke dama.

Forresten, har jeg nevnt at jeg sparker igang nytt Spis deg slank og glad kurs i starten av september? Et favorittkurs med fokus på inspirasjon og lærdom. En blanding av praktisk matlaging (med både hverdagsmatkokkelering og snopkokkelering) og en masse spennende teori. Tidligere kursdeltakere har gått ned i snitt 7kg og 8 cm i midjen (så himla kult!!) og rapporterer om mer energi, bedre søvn osv. Til å bli glad av! Mer info finner du her.

Legg igjen en kommentar

RAWBAR

Publisert August 6, 2016 // SNACKS, SNOP/GODIS // 1 Kommentar

Hei hå! I sommer har vi levd det primitive liv i sommerhuset her på Risholmen, og da skorter det alltid litt på kokkeleringen. Selvsagt fordi jeg også jobber som kokk og kokkelerer nok mat for andre. Den kokkeleringen det skorter mest på er snop og rå sjokkis. Denne miksen var derfor en reddende engel når snoplysten kom over meg. Jeg kom over den når jeg var på en kjapp Sverigetur i sommer, men den finnes kanskje i Norge også? Ellisen digget disse barene, så de forsvant fort. Men et par dager fikk de bli med i strandbaggen før krukkene med små barer var tomme! 2011-03-12 19.52.22Enkel penkel sak hvor det kun tilsettes litt vann. Du bør være glad i kokos om den skal falle i smak, for den burde like gjerne hete: kokosbar. Jeg kjørte det hele i noen minutter i min lille “sommerhusstavmikser” og resultatet ble en klebelig fin masse som var enkel å forme som barer. Oppbevar de kaldt, men de holder seg fint i romtemperatur også!
2011-03-19 19.24.53Mine barer ble ikke så fine som de på pakken da! Men de gjorde nytten sin altså. Ga energi, næring og oppfyllte kravet til digg snop til kaffekoppen! Noen ganger er kjappe løsninger gull verdt!

1 Kommentar

Velkommen!Ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring og eier av firmaet Sprudlende Sunn, mamma, matelsker med sans for detaljer, naturlig og fargeglad mat, caféliv, fine mennesker og aktiviteter som gir svetteperler i pannen. Kontakt: linn@sprudlendesunn.no

Arkiv

Instagram