SYRLIG GELÉSNOP MED BRINGEBÆR

Publisert April 16, 2018 // SNOP/GODIS // 2 Kommentarer

Sponset gelatinpulver

Hei og riktig GOD mandag!
I helgen har vi laget gélesnop i laaange baner. Det er favoritten over alle favoritter hos barna. Etter å ha vært på besøk hos besteforeldre og spist både is og vanlig snop spurte jeg de hva de synes var best, dere kan jo gjette svaret! De foretrekker hjemmelaget snop fremfor kjøpesnopet. Jippi yay!
2018-04-16 14.06.38
Naturkilden har nylig fått inn økologisk gelatin av god kvalitet i 1kg pose. Helt suveren å bruke til hjemmelaget tarmstyrkende gélesnop! Vi koser oss med ulike varianter i helgene, men mine to små propeller kan også få noen geléfigurer rett som det er om anledningen byr seg. De tror dette er snop de bare får på lørdager, så når de får det fordi de har vært “flinke” å spist opp middagen sin på en tirsdag er det stor jubel! Gelatin er på lik linje med kollagen et vidundermiddel for tarmen vår. Siden gelatin er hydrolysert kollagen er det også en boost for hud, hår og negler. Gelatin inneholder en rekke aminosyrer og spesielt glutamin som er en vinner for å bygge vev i kroppen. Mange med en ikke så happy tarm kan derfor merke stor forskjell om en krydrer kostholdet med litt gelatin! Siden det er en ypperlig proteinkilde å regne, er den derfor superfin for små barn i vekst. En kan altså fint putte i en ts eller to i middagsmaten, eller servere litt gelésnop til dessert  🙂2018-04-16 14.06.04

SYRLIGE BRINGEBÆRFIGURER

Du trenger:

 • 200g frossne bringebær
 • Vann så bærene er dekket i kjelen
 • Saften av 1/2 lime
 • 2 ts honning
 • 8-10 dråper stevia (kan sløyfes)
 • 4 ss gelatinpulver

Varm bærene og vannet slik at bærene tiner helt. Tilsett limesaften, søtning og gelatin. Rør hele tiden mens blandingen varmes opp (behøver ikke koke). Finn frem en finmasket sil og hell forsiktig blandingen gjennom silen. Hell litt og litt og “trykk”blandingen gjennom silen med en skje for å få bort bringebærfrøene og evt gelatinklumper. Hell så blandingen i ønskede former. Oppskriften gir ca 4-5 brett med figurer avhengig av størrelse på formen. Har du ikke form? Bruk en plastfolie (eller evt beewrap)kledd form og skjær i terninger selv når den er stivnet. Stivner etter ca 1 time i kjøleskapet. HER finner du oppskrift på geléfigurer med mango, HER med appelsin og HER med eplejuice.

2 Kommentarer

TIMEOUT OG UKESMENY TIL DERE

Publisert April 15, 2018 // MIDDAG, Uncategorized // 2 Kommentarer

Hei sveis i søndagskvelden!
Vipps var denne uken over og jeg sitter igjen klar med penn og papir for å legge planer til den kommende uken. Denne uken har jeg tatt meg en litta timeout. Det kjentes høyst nødvendig etter noen hektiske uker, i tillegg til at jeg har vært alenemor til kidsa siden onsdag. All cred til dere alenemødre der ute! Vi har vært ute og i aktivitet stort sett fra morgen til kveld. Aktive kids trives best ute, og siden været virkelig har vært en drøm har vi faktisk spist både lunsj og middag ute i hele helgen. Elsk på våren!

Jeg vet UKESMENYER er svært poppis her på bloggen, så her kommer en ny snasen ukesmeny deres vei. En salig blanding av mange favoritter som går på repeat hos oss om dagen. Om du synes det kan være vanskelig å være kreativ på middagsfronten anbefaler jeg virkelig vårt “Hverdagsmiddagshefte”. 20 oppskrifter, 4 ukesmenyer medfølgende handleliste. Jeg bruker heftet MASSE selv og digger det! Her finner du det. 2017-10-16 13.30.59

UKESMENY UKE 16

MANDAG: Tomatsuppe med linser toppet med kokt egg.
TIRSDAG: 80% fiskekake med denne (supergod!) og hjemmelaget guacamole (Most avokado, litt lime, hvitløk og en klatt rømme).
ONSDAG: Vegetarlasagne med søtpotet
TORSDAG: Torsk med bacon og rotmos
FREDAG: Friske vårruller
LØRDAG: Grillet ytrefilet med digg grilltilbehør.
SØNDAG: Surdeigspizza (Oppskrift kommer denne uken!)

Her, her og her finner dere fler ukesmenyer 🙂
Ha en nydelig uke!

2 Kommentarer

EN GRØNNERE LIVSSTIL

Publisert April 9, 2018 // Uncategorized // 3 Kommentarer

DSC_7173
Jeg blir stadig dratt mer mot vegansk mat. Ikke for at jeg har problemer med å spise kjøtt, men for at grønnsakene, belgfruktene og den grønne maten tiltrekker meg. Jeg craver etter smoothies, grønne salater og grønnsakebowls med allskens deilige grønnsaker og spirer. Etter noen runder med Kickstart har jeg forstått at selv om jeg spiser veldig bra og trives svært godt med kostholdet mitt, trives kroppen enda litt bedre med lett mat og greens. Det er så deilig å føle seg lett i kroppen og klarere i hodet! Jeg foretrekker spise mer grønnsaker, mindre kjøtt, mer fisk og skalldyr, og ikke så altfor mye korn og melkeprodukter. Denne grønnsakscravingsen har selvsagt en sammenheng med at våren er i annmarsj også. Vinter og høst er tiden for tyngre mat, gryter og kjøttmat. Med våren kommer alltid lysten på lett mat, salater i alle mulige varianter og frukt/bær. På grunn av mitt ønske om en enda litt grønnere livsstil er jeg i gang med å “grønnistifisere” de jeg bor med også. Jeg putter stadig mindre kylling i grytene og erstatter med mer kikerter og linser. Jeg er også ivrig på å prøve få i de litt grønne blader og smake på litt spirer, men der har jeg en jobb. Dette kjenner nok de fleste småbarnsforeldre seg igjen i? Min kjære samboer tar heldigvis imot mine små lurerier og er blitt riktig så flink til å lage seg salater og den slags. Det skal så lite til å øke grønnsakeinntaket et par hakk. Her er noen tips fra meg!

Ha ALLTID 1-3 ulike grønnsakeslag på tallerken. Dette gjelder både til små og store. Selv når man spiser pannekaker eller brødskiver er det fint med litt farger på tallerken. Jeg forklarer mine små at kroppen trenger bra byggeklosser for at vi skal ha det bra, og de er fullt med på tankegangen. Oppskåret paprika, sukkererter og gulrot er fine, litt søte grønnsaker som passer ypperlig å knaske selv ved siden av pannekakene.

Lag deg salater og grønnsaksbowls til lunsj. Stek alltid opp litt ekstra rotgrønnsaker og søtpotet til middagen, og kok alltid ekstra quinoa når du først er i sving. Begge deler er nydelig i en salat kombinert med for eksempel avokado, en neve frø eller naturelle nøtter, masse grønne blader, kanskje litt søtt fra mango eller granateple og spirer om du har. Mange tenker at en må ha kjøtt, fisk eller skalldyr i salaten for å bli mett. Men eks quinoa er en helt super proteinkilde som kroppen kan utnytte vel så bra som noen kyllingbiter. Prøv! Her finner du litt salatinspirasjon.

2018-02-28 13.25.33
Lag gjerne en smoothie om dagen – lur ALLTID inn grønnsaker i smoothien. 
Dette er kanskje den beste måten “å lure” små (og store) til å spise mer grønt. Hos oss lager vi ofte smoothie til kveldsmat. Jeg har nesten alltid oppi frossen banan for sødme, og bær. De to kamuflerer det meste av grønnsaker, så en kan fint lure oppi både litt rødbet, spinat, paprika og ikke minst avokado. Lag gjerne smoothien i en skål og topp med masse digg. Denne rødbetsmoothien er toppers!

2018-03-14 14.00.35
Bruk mer belgfrukter og trapp ned på kjøttinntaket i middagsmaten. Dette er et godt tips for lommeboken også. Jeg lager mye enkle gryter med mye grønnsaker, kokosmelk og kjøtt eller fisk. Ofte torsk eller kylling. Disse grytene har jeg kanskje halvparten av det kjøttinntaket andre har (og som jeg hadde før) og erstatter resten med belgfrukter. Hos oss går dette ned på høykant! Kikerter kalles kanonkuler og er veldig populære!

Spis mer hvit fisk og mindre kjøttmat. Det er ingen hemmelighet at vi spiser altfor lite fisk i Norge. Spesielt vi på denne kanten av landet er dårlige på å få i oss nok fisk og sjømat. De fleste spiser laks, men den hvite fisken glemmes litt. Bruk mer hvit fisk til middagen, og spis fiskekaker med høy fiskeprosent. Faktisk er mange av de ferdigvariantene veldig bra, og ikke minst er knall alternativ i en hektisk hverdag.
Dette er en favorittmiddag hos oss. Det er denne gryten også.

2011-02-14-22.44.38
Sjekk dette innlegget om spirer om du ikke allerede er i gang med spiringen. En bombe til næring, godt og fin topping på det meste!

Ha en fin mandag!

3 Kommentarer

GULE ENERGIBARER

Publisert April 8, 2018 // SNOP/GODIS // 2 Kommentarer

Hello i søndagen!
Jeg legger en hektisk og skikkelig bra uke bak meg. Nå sitter jeg i skrivende stund med penn og papir, og planlegger uken som kommer. Det finnes ingen bedre måte å starte en uke på synes jeg! Middagsplanlegging, handleliste, og en oversikt over what to do på jobbfronten. Dessuten skal denne kroppen inn i en brudekjole om ikke så lenge, så på tide å få litt mer struktur i treningen igjen. Så det skrives en aldri så liten treningsoversikt også. Her i huset må alt planlegges og bokføres. Hoho. I morgen starter vi opp med Spis deg slank og glad kurs, og jeg gleder meg allerede masse til første livesending med gjengen på onsdag.
2018-03-17 12.02.41Før påske tryllet jeg frem noen knakende gode gule energibarer i samarbeid med Cocosa og SOMA. Jeg laget opp en hel del og hadde med på påskeferie. De er helt supre å ha med seg på tur, men passer også ypperlig i godisskålen en lørdag, eller bare en liten bit og en kopp te/kaffe for litt ekstra kos i hverdagen. De holder seg en god stund i kjøleskap og kan også fint fryses. De er gule på grunn av gurkemeiepulver. Det kan selvsagt fint sløyfes, men som du kanskje vet er gurkemeie et lite vidundermiddel kroppen elsker.
2018-03-17 16.55.292018-03-17 16.56.36-1Oppskriften finnes du HER. Anbefales!

Ha en nydelig uke!

2 Kommentarer

KULLTANNKREM, TYGGIS OG MILJØ

Publisert April 6, 2018 // HUD OG KROPPSPLEIE, Uncategorized // Legg igjen en kommentar

Innehold annonselinker

Hei i fredagen!
Sakte men sikkert blir det mindre og mindre plastbruk hos oss. Jeg blir stadig mer bevisst og prøver ta gode valg der jeg kan. Eksempel har jeg alltid 2-3 store handlenett i bilen, som jeg bruker når jeg handler. Jeg har sluttet bruke plastposer til matoppbevaring osv. Vi bruker disse geniale matomslagene med bivoks. De former seg til det du pakker inn i romtemperatur og blir stive i kjøleskapet. Passer derfor perfekt som topping på en skål eller for å pakke inn grønnsaker/kjøtt osv. Helt geniale. Ellers bruker jeg nedbrytbare poser. Surdeigsbrød blir for eksempel raskt tørt i plast, men holder seg veldig mye bedre i slike “miljøposer”. Jeg prøver også unngå plast så mye som mulig i butikken, men det er neimen ikke lett!

For en god stund tilbake anbefalte jeg dere Humble brush og har selv sverget til disse fantastiske tannbørstene siden. Hos oss bruker både store og små de. Nyheten nå er tannkrem og tyggegummi som både er bra for miljøet og kroppen. Tannkremen finnes i to varianter, en med mint som er mild og fin (selv for de minste i familien) og en med KULL. Altså en svart tannkrem som skal motvirke dårlig ånde og gi hvite tenner. Jeg digger den! Om det er innbilning eller ei føler jeg også at jeg har fått hvitere tenner. Den er frisk og passer mine preferanser til tannkrem perfekt. Dessuten skummer den skikkelig, noe mange andre tannkremer ikke gjør. Anbefales! Her finner du den med kull, og her den andre.
2018-04-06 13.25.282018-04-06 13.24.56Så tyggegummi da! Jeg som elsker tygge tyggis, men som bevisst har nærmest kuttet ut fordi det er kunstig søtning og annet jeg ikke vil ha i min body. Tyggisen finnes i to varianter som er helt supre begge to. Min favoritt er den grønne med mint. Sjekk de ut her!
2018-04-06 13.18.442018-04-06 13.19.57
Og til slutt. Om det går bli forelsket i en oppvaskbørste, så er jeg altså det. Elsk på denne! Også fra Humble Brush. Jeg liker fine ting som også er bra for miljøet!
2018-04-06 13.27.222018-04-06 13.28.03Så en god helg hilsen fra undertegnede! Jeg er så full av energi om dagen! Det ga overskudd til tusen med massevis av positiv energi på webinaret vi hadde på onsdag. Takk til dere alle som fulgte med og ga gode tilbakemeldinger. Dessuten er det jo vår og soool ute! God helg!

Legg igjen en kommentar

DIGG MED PÅSKEFRI OG GRATIS FOREDRAG

Publisert April 3, 2018 // Uncategorized // 1 Kommentar

Hei sveis! Påskeferie altså. Det slår det meste!
Vi har hatt noen magiske dager på familiehytten vår på Hvaler. Null snø, masse sol, blikk stille sjø og mange fine gåturer. Vi la alt av nett og sosiale medier igjen hjemme, telefonen var på flymodus og vi har bare vært sammen. Kanskje spist litt for mye snop, men påsken varer jo ikke evig!

På onsdag, altså imorgen. Klinker jeg og Randi til og skal ha GRATIS online foredrag dere alle kan delta på. Vi er så glade over å endelig kunne nå ut til dere alle! I hele dag har vi jobbet med foredraget og er både spente og gleder oss. Mange har allerede meldt seg på, så dette bli braaa! Vi deler våre beste tips, lærer hvordan kostholdet bør bygges opp for å få en glad og fornøyd kropp, og snakker litt om hva maten vår faktisk inneholder. Det blir selvsagt mulighet til å stille spørsmål. Meld deg på HER!
IMG_0042

1 Kommentar

EGGPANNE

Publisert March 29, 2018 // FROKOST, LUNSJ // Legg igjen en kommentar

Hei i påskesolen!
FOR en nydelig dag å våkne opp til. I dag starter påskeferien på ordentlig. Jeg har hatt barna hjemme et par dager og jobbet mye på kveldstid. Nå skal alt av jobb legges igjen hjemme og vi stikker noen dager på påskeferie. Det skal bli så deilig!

Etter forrige runde med Kickstart har vi blitt dillet på å lage en ny egg-variant. En kjapp variant av eggeomelett som smaker aldeles nydelig. La meg presentere eggpanne!2018-03-26 13.16.44En sikker vinner på frokostbordet. Dette er litt luksusfrokost, eller lunsj for den saks skyld. Perfekt på frokostbordet i påsken!

Til 2 pers trenger du:

 • 5-6 egg
 • ca 7 klumper frossen spinat
 • 1 spisspaprika
 • Salt/pepper
 • 2 vårløk

Fres løk og spinat i en god klatt smør. Stek på middles varme med litt krysser til spinaten er helt smeltet. Fordel spinatblandingen utover i bunnen av pannen og klekk eggene over. Prøv å legg eggene slik at de ligger tett inntil hverandre. Strø over hakket spisspaprika og sett på lokket i 4-5minutter. Server med det samme! En favoritt jeg er sikker på blir din favoritt også!
DSC_8022
Jeg tenker stadig over hvor tilgjengelig og “på” jeg er til en hver tid. Jeg logger nesten aldri helt av. Til og med er jeg dårlig på å legge telefonen vekk ved leggetid. Jeg tar meg i å ligge å skrolle og oppdatere meg på sengekanten når klokken er altfor mye nesten hver kveld. Jeg, eller vi her hjemme har bestemt oss for å bli flinkere til å logge av og bare være tilstede. Jeg har skrevet litt om det tidligere også, men det er jammen ikke lett. Jeg klager over liten tid til å lese bøker og blader, men saken er at jeg er litt på jobb igjennom mobilen og nett HELE tiden. Så denne påsken skal jeg ta meg en digital detox. Faktisk skal jeg slå av alt som heter nett og bare kose meg med gjengen min. Gjøre fine ting som å spille spill og lese. Kanskje til og med tillate meg å kjede meg litt.

HA EN NYDELIG PÅSKE!

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV