SUPERduperbrød II

Publisert October 20, 2011 // BRØD, NOE Å HA PÅLEGGET PÅ // 10 Kommentarer

Husker dere SUPERduperbrødet? Det er SÅ godt! Jeg har gjort noen små endringer i oppskriften, og skrevet en litt bedre annvisning på hvordan SUPER brødet skal lages. Ikke uten grunn at brødet har fått navnet sitt. Brødet er en stjerne for seg selv når det gjelder innhold av næringsstoffer kroppen vår elsker! Lag brødet du også. Her snakker vi mye mineraler pr. skive!

1,5 dl varmt vann
1 ss fiberhusk
4 egg
1,5 dl mandler – malte
1,5 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
0,5 dl grovhakkede valnøtter
0,5 – 1 dl hempfrø
0,5 dl gojibær
1 ts bakepulver
litt salt

  • Mal mandler om du allerede ikke har gjort det. Mal gjerne linfrø og mandler sammen.
  • Hakk valnøttene og mål opp alle ingrediensene
  • Ha vannet i bakebollen, strø over fiberhusken, rør om med en slikkepott og la den stå å svelle i et minutt.
  • Tilsett eggene i “fiberhusk blandingen” og rør godt.
  • Tilsett alt det tørre litt etter litt.
  • Form til brød eller rundstykker etter ønske.
  • Stek på 170 grader i ca 45 minutter om du lager rundstykker og ca. 1 time om du lager brød.
Brødet smaker supert med pålegg, eller som brytebrød til suppe eller salat. NAM!
I går ble det rundstykkelaging på meg. Oppskriften ga 9 store rundstykker som skal få lov til å flytte inn i fryseren min for en liten stund! Er så lettvint å ta med et rundstykke på skolen. Dessuten holder det deg jo mett en hel evighet!

10 kommentarer to “SUPERduperbrød II”

  1. Mmm… høres godt ut 🙂

    Disse må jeg prøve en dag

    ninabakke
    October 20, 2011
  2. denne må eg prøve :)men har ikje de hampfrøene å dei bærene..e det et must?

    janne
    October 20, 2011
  3. Det burde dere absolutt! 🙂
    Gojibær og hempfrø er ikke et must, men jeg da går litt av vitsen med brødet bort. Dette er to av ingrediensene som gjør brødet super næringsrikt! Hempfrøene gir en god nøttesmak og gojibærene er helt fantastisk sødme. HELT nydelig smak!!!

    Linn
    October 20, 2011
  4. Mangler mandelkvern, men rundt 1,5dl grovt mandelmel kan vel funke som en litt dyrere erstatning? 🙂

    khiblogg
    October 24, 2011
  5. Du behøver ikke mandelkvern! Jeg kjører bare mandlene i beholderen som hører til stavmixeren jeg! Tar 2 min! 🙂

    Linn
    October 25, 2011
  6. Jeg bare elsker denne oppskriften:) Og veldig mange av de andre oppskriftene dine. Jobber meg systematisk gjennom lista, he he. Du er flink, og inspirerende!

    ToveB
    November 20, 2011
  7. Halla! Bruker du “vanelig” bakepulver? Eller finnes det noen sunnere varianter på Helsekosten?

    Hilsen Kine

    Ha en super dag!

    Kine
    August 16, 2013
    • Jepps! Vanlig bakepulver! 🙂

      Linn
      August 16, 2013
  8. Hvis jeg skulle bakt dette i brødform (sånn liten silikonform fra Clas), hvor lenge tror du det burde stå i ovnen da?

    Hanne
    April 11, 2014
    • Hm, det er jeg litt usikker på. Prøv en time, og skjekk da om det er gjennomstekt! 🙂

      Linn
      April 12, 2014

Legg igjen en kommentar

HEI!



Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV