Kikertpannekaker

Publisert October 18, 2011 // NOE Å HA PÅLEGGET PÅ, PANNEKAKER/LAPPER // 70 Kommentarer

Jeg har fått helt dilla på kikerter for tiden.
Viste du at kikerter er svært så næringsrike ?De inneholder mengder med folat, magnesium, kopper, mangan og jern. Det er også sånn at store deler av erten inneholder vannløselig fiber som vil virke probiotisk i tarmen vår. Dessuten er kikerter svært så proteinrike og har lav glykemisk indeks. Altså, spiser du noen kikerter som en del av et fettrikt måltid ville ikke bukspyttkjertelen din reagere og null insulin vil produseres. Topp ikke sant? Også må man jo ikke glemme hvor fantastisk godt det er! Jeg liker å steke noen kikerter sammen med kjøttet og grønnsakene til middag. Den lille mengden karbohydrater de utgjør er av den gode typen som kun fyller opp glykogenlagerne i musklaturen min. Perfekt etter trening! Dessuten er hummus helt magisk, OG for ikke å snakke om kikertpannekaker! Hvorfor i alle dager har jeg ikke blitt introdusert for dette før?

Jeg har kjøpt inn en stor 2kg pose med kikertmel hos Pakistaneren nede i gata for en 20 kroning. Melet er kun malte kikerter og har derfor nøyaktig samme positive effekt som kikertene. En søt venninne introduserte meg for kikertpannekaker for en måneds tid siden, og siden har jeg prøvd pannekakene i ulike anledninger. Fredag hadde jeg og min kjære tacokveld, og kikertpannekakene ble laget og brukt som tacolefse. MAKAN! Min kjære hadde aldri smakt tacolefse før (på grunn av cøliaki), så skal si deg gutten ble blid når han endelig fikk spise taco i lefse han også. Kikertpannekakene får nemlig den helt nydelige tacolefse konsistensen og smaker desto bedre! Tenk å spise taco i lefse uten gluten, blodsukkerstigning eller en haug med konservering da dere?

Kikertpannekaker lages enkelt slik:
1 del kikertmel
1 del vann
litt olje
krydder etter ønske
Til 8 pannekaker brukte jeg 4 dl vann og 4 dl kikertmel. Mikset sammen, tilsatte litt chilli og cummin siden det skulle brukes til taco, og satt røren et par timers tid i kjøleskapet. Røren bør nemlig få “satt seg”, så den bør få stå minimum to timer i kjøleskap før de stekes for å få den nydelige konsistensen. Det er også verdt å vite at disse pannekakene trenger litt lenger steketid enn vanlige pannekaker, så hver tålmodig!
Jeg spiste én overfylt lefse og ble stappmett. Pannekakene har et høyt fiberinnhold så de metter godt! Sammen med kjøttdeig krydret med hjemmelaget tacokrydder, grønnsaker, revet Jalsberg og hjemmelaget guacamole kunne ikke tacokvelden blitt bedre!
TIPS!
1. Stek pannekakene i godt med smør og husk å la røren stå en god stund i kjøleskapet før du steker. Minumum 2 timer! Minimum! Jeg lager gjerne opp en stor røre å har den stående i kjøleskapet. Den holder seg iallefall en uke. Veldig greit å bare steke seg en pannekake til frokost eller lunsj.
2. Har du ikke tid til å vente på at røren får satt seg steker du de bare med en gang. Funker fint det også. Når jeg er en sulten ulv venter jeg aldri, og de blir jaggu gode da også!
3. SUPERVIKTIG! Kjøp kikertmel i innvandrerforretninger eller i iHerb. Helsekostmelet har jeg fått veldig mye tilbakemeldinger på at IKKE fungerer. Disse pannekakene går det nemlig ikke ann å misslykkes med!

70 kommentarer to “Kikertpannekaker”

 1. Hei. Desse pannekakene såg gode ut. Her eg bur får ein ikkje tak i kikertmel..so eg lurer på om du kan mose kikerter og bruke det? event. redusere litt på vatnet..

  Sonja
  October 19, 2011
 2. Dette såg veldig interessant – og ikkje minst godt ut! Tacolefsene har vi savna! 🙂 Må finne ut om eg kan få tak i kikertmel her i Stavanger 🙂

  Henriette
  October 19, 2011
  • Vet ikke om du har funnet det. Men, i Asiabutikken nede på Kvadrat har de. 5 x billigere enn i helsekost 🙂

   Anonymous
   March 25, 2012
 3. Dere må bare prøve, jenter! 🙂 UTROLIG gode! Konsistensen er bare heeelt fantastisk. Og se hva jeg har funnet til dere:

  http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Garbanzo-Bean-Chickpea-Flour-Gluten-Free-22-oz-1-lb-6-oz-623-g/9619?at=0

  De har kikertmel på iHerb! Hurra! 🙂 Bruk rabattkoden min om dere ikke har bestilt derfra før.

  Linn
  October 19, 2011
 4. Kikertmel innkjøpt i dag. Gleder meg til å prøve å lage lefser til fredagstacoen 🙂

  Karianne
  October 19, 2011
 5. Det høres jo supert ut! Har du foresten prøvd å fryse de? Jeg kunne godt tenkt meg å kunne lage wraps når jeg skal noe. Tror du de hadde vært gode med snøfrisk, røkt laks og spinat/ruccola?

  Matvraket
  October 21, 2011
 6. Ja, de er virkelig supre altså! Jeg har ikke prøvd å fryse de, men innbiller meg at det ikke er noe problem. Ellers holder jo røren seg opptil 2 uker i kjøleskap, så ikke noe i veien for å steke seg et par når man er sulten . Og vet du, jeg har fantasert om laks, snøfrisk og roccula i de. Det er nok knallgodt! Jeg spiste de til frokost her en dag med ost og skinke, kjempe godt!

  Eneste man bør være obs på med de er at de blir tørre med én gang de blir liggende.

  Linn
  October 22, 2011
 7. Skal springe på Global Food nå å se om de har kikertmel. Har sett på helsekost, men det var dyrt. Jeg skal prøve å fryse et par. Litt hektisk på skolen for tiden, så jeg har tenkt å kokkelere og fryse ned mat, så jeg har litt i bakhånd og ikke bare lever på karbonader fra varmdisken på meny.. Takk for mange spennende oppskrifter 🙂

  Matvraket
  October 22, 2011
 8. Ai,ai,ai!
  Forspiste meg nettopp på kikertpannekaker fylt med karbonadedeig, løk,hvitløk,spinat,tomater,en skvett fløte og krydder.. Gratinerte med masse ost i ovnen.. De er dritgode! Takk for tips søta! 😀

  Ps; hva er trikset med å få de så tynne og at de ikke brekker når du bretter de? klemmelem

  Line
  October 25, 2011
 9. Hoho! Det hørtes farlig godt ut!!! 😀
  Greia med kikertpannekaker er at røren MÅ stå minumum en time i kjøleskapet for å få “satt seg” og daaa blir pannekakene lette å steke, tynne og nesten umulig å brekke (får sånn elastisk tacolefse konsistens). Det er SÅ GODT! Klemis 🙂

  Linn
  October 25, 2011
 10. Ok, min sto sånn ca 45 min, for jeg var så suulten! Men da skal man ha litt mer tålmodighet neste gang (for det blir det) 🙂 Klemmer i fleng til deg 🙂

  Line
  October 26, 2011
 11. NÅ kjenner jeg at jeg savner deg, vakre line-mor!!!

  Linn
  October 26, 2011
 12. Jeg blir veldig inspirert av deg kjenner jeg, fordi jeg har gått rundt å tenkt på disse kikertmelpannekakene siden du begynte å lage de.. Og i dag har jeg endelig fomlet meg til å kjøpe inn en 1 kg kikertmel, så håper jeg liker det:) Gleder til middag:) Takk for inspirasjon:)

  Rikke
  November 3, 2011
 13. Hej Linn!
  Jeg har prøvet at lave dine superpandekager i dag, og uhmmnnn… de var gode! Jeg havde lavet dejen af 2 dl mel og 2 dl vand og lod den stå i køleskab natten over. Men den var blevet TYK! Så tyk at jeg ikke kunne brede den ud på panden. Så det blev til små tykke pandekager i stedet for. De kunne ikke rulles, men dannede 'bund' med fyldet ovenpå. Det var da også ok, men ikke helt meningen. Hvad mon jeg gjorde galt?
  Hilsen Rosa

  Anonymous
  February 14, 2012
 14. Hej Rosa! Det var da rigtig merkelig! Jeg laver somregel altid opp dejen og lar den stå i køleskabet natten over, og min bliver aldri tykk! Hmmm. Måske du glemte å tilsette litt olje? Til neste gang kan du nok bare tilsette mer vand i dejen før du steker den. For pandekagene skal jo bive rigtig tynne og gode! :)Bedre lykke neste gang, Rosa! 🙂

  Linn
  February 14, 2012
 15. Åh ja, det var måske olien?! Jeg troede du brugte olien til at stege pandekagerne i. Vil prøve at putte i næsten gang, og måske lidt mere vand. Tak for hjælpen 🙂

  Anonymous
  February 14, 2012
 16. Hei,

  hvordan fant du ut at karbohydratene i kikerter ikke oppfører seg som vanlige karbs?
  mvh hilsen lowcarb'er =)

  Anonymous
  February 17, 2012
 17. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  Kristina
  May 3, 2012
 18. Nå står røra å venter på meg i kjøleskapet! Gleder meg til å smake!

  Kristina
  May 3, 2012
 19. Prøvde disse idag selv, smaken var nydelig, men har problemet med at røren ble for tykk! Så tilsatte jeg mer vann, men da ville den ikke holde sammen :S Første lapp gikk fint, men da ble det en tykk liten lapp istedet for en stor fin taco lefse :/ Skal prøve igjen i morgen, håper på bedre resultat!

  Therese
  May 11, 2012
 20. Merkelig! For min del er det helt umulig å få røren for tykk om jeg lager den av lik mengde vann og mel. Det høres veldig rart ut! Den skal bli ganske flytende! Og pannekakene er super enkle å lage så tynne du bare vil. Anbefaler å lage de noen millimeter tykke sånn at du får den perfekte konsistensen! 🙂

  Linn
  May 12, 2012
 21. Mmm, dette må prøves! Som din kjære har jeg også cøliaki, og har savnet litt sånne lefser. Gleder meg:)

  Silje
  June 9, 2012
  • Ja, disse må prøves! Magisk! Perfekt for oss som ikke tåler hvete og gluten! Dessuten er de jo så fulle av proteiner og næringsstoffer, og det liker vi jo! 🙂

   Linn
   June 12, 2012
 22. Prøvde disse for første gang i går og de var heilt fantastisk god!! Blei pannekaker til frokost også med smøreost og paprika. Tusen takk for at du deler:-)

  Ann Kristin
  September 12, 2012
  • Så herlig! De er rågode og man blir hektet! Nam! 🙂

   Linn
   September 12, 2012
 23. Hei!

  Lagde dine berømte kikertpannekaker ikveld:) og herrigud så godt det var. Dette blir heeelt klart den nye tacolefsa;)

  La ut oppskriften på bloggen min med link til din hvis det er greit?

  Sjekk ut: http://www.friskliv.wordpress.com

  🙂

  Guri Ulvik
  October 9, 2012
  • Herlig å høre, Guri! Det er min absolutte favoritt! Passer jo til alt og jeg går aaaaldri lei! Kikertpakkekaker til taco er GULL! Bare hyggelig at du linker, det setter jeg pris på! 🙂

   Linn
   October 11, 2012
 24. JUHU!
  Nå står røra å sveller. Blanda oppi ‘4korns mel’ (rester fra 4korns melk laging) – gleder meg te å smake! Kanskje med litt honning, nøttesmør, epler & ceylon kanel. NAM NAM NAM! 😀

  IdaPie
  January 3, 2013
 25. Hei 🙂
  Før laget jeg vellykkede kikertpannekaker med Gram Flour som ofte er å få kjøpt på innvandrerbutikker. Men så fant jeg ut at det ikke er trygt for cøliakikere, da det kan inneholde betydelige spor av gluten. Jeg kjøpte deretter Rapunzel kikertmelk på helsekostforretning. Nå får jeg aldri til å lage pannekaker, og de blir alltid små, tykke og revner fort. Har det noe med at det står at de er “geröstet” tro?

  Erica
  February 17, 2013
  • At Gram Flour kan inneholde gluten er nytt for meg! Mange jeg har snakket med nevner akkurat det du sier her, kikertmelet på helsekosten er kjempe dårlig! Det fungerer ikke å lage pannekaker i det hele tatt. Det virker som det trekker mye mer fuktighet,så ja at det er “gerostet” kan absolutt være grunnen!

   Linn
   February 20, 2013
 26. Disse pannekakene hørtes gode ut! Er på jakt etter noe som kan få opp appetitten i lunsjen på universitetet. Tørre brødskiver smaker papp og gir meg vondt i magen. Satser på at disse er løsningen, så nå har jeg slengt i hop ei røre. Skal testes i morgen til frokost! Takk for tips!

  Lena
  February 23, 2013
  • Kos deg! De vil garantert få opp appetitten! 🙂

   Linn
   February 25, 2013
 27. Hvor i Fredrikstad får du kjøpt kikkertemelet? Finner det ikke…

  Anniken
  April 1, 2013
  • De har det på innvandrerforretningen på Holmen, også i Thai-innvandrersjappa langs Storveien i sentrum! 🙂

   Linn
   April 2, 2013
 28. Hei! Er på slanker’n, prøver å spise mindre karbohydrater, og egentlig fett også og teller litt kcal… Vet du hvor mye kcal en slik pannekaker inneholder, og kan den erstatte brødskiva med god samvittighet?
  Forøvrig bra blogg!! Blir så inspirert og får masse tips til ny og god mat!! 🙂

  Jamm
  October 1, 2013
  • Vettu, jeg får ofte spørsmål om akkurat dette. En pannekake inneholder lite kcal. Ca. 60-80 avhengig av tykkelse 🙂

   Linn
   October 7, 2013
 29. Jippi!! Takk for svar, og ha en strålende dag

  Jamm
  October 8, 2013
 30. Så sinnsykt god fredags taco det ble i dag. Takk for super oppskrift.

  Anne-Mette
  November 8, 2013
 31. Kan man ha egg i disse?

  Beina
  November 24, 2013
  • Det funker nok fint det, men overhode ikke nødvendig 😉

   Linn
   November 24, 2013
 32. Ok

  Betina
  November 24, 2013
 33. OMG! sier jeg bare. Disse var bare helt rå! 😀

  Trine RJ
  March 25, 2014
 34. Har laget disse et par ganger nå, og de er veldig gode, men de får masse bittesmå hull, sikkert fra bobler eller noe i røren. Skal det bli sånn? Vi hadde kikertpannekaker til taco og jeg smurte guacamole i bunnen – endte dermed opp med grønnprikkete hender fordi guacamolen kom ut gjennom hullene! Super blogg du har! 🙂

  Ingvild
  July 18, 2014
  • Hihi, det kan skje når røren er prisket for mye slik at den er full av bobler 😉

   Linn
   July 21, 2014
 35. Hei Linn! Kjempefin blogg du har, følger deg både her og på insta:)
  Jeg lurte på hvordan det er å spise kikertpannekaker når man slanker seg. Har en BMI på 25 og vil ned 5 kg. Jeg prøver å kutte ned på mengden karbohydrater i kosten, og erstatter det med proteiner. Mesteparten av karbohydratene jeg får i meg nå kommer fra grønnsaker. Jeg følger ikke et lchf, men kutter som sagt bare ned på mengen karbo, som før utgjorde mesteparten av kostholdet mitt. Så nå lurer jeg på hvor sunne disse kikertpannekakene er, og om jeg kan spise de uten å ødelegge for vektnedgangen?
  Hilsen Linn

  Linn
  January 7, 2015
  • Hei du! Kikertpannekakene er supre når det gjelder næringsinnhold og kalorier, så de egner seg godt om du ønsker ta av noen kilo. Selvsagt viktig med variasjon, og de bør absolutt ikke dominere i kostholdet 🙂

   Linn
   January 8, 2015
 36. Hei! jeg er stooor fan av kikertpannekakene dine!! 😀 Men jeg lurer på en liten ting, jeg får så mange klumper når jeg blander melet med vannet, det har jo ingenting å si for smaken, men har du noen tips til å ikke få klumper?

  Christine
  January 8, 2015
  • Så bra!! Jeg blader alltid mel med vann. Altså mel først- vann etterpå. Da blir det ikke så mye klumper 😉

   Linn
   January 8, 2015
 37. Hei. Herlig oppskrift dette!
  Ville bare si til dere som lurte på det at det er særdeles lett å lage eget kikertmel. Bare ta kikerter i blender, blend og sikt etterpå. 😉

  Robert
  January 10, 2015
 38. Hei! Jeg gleder meg veldig til å prøve disse! Men jeg skal ned noen kg, så kcal er viktig for meg for tiden. Hvordan beregner du kaloriinnholdet i disse? Hvis de er på størrelse med en tacolefse, som inneholder 218 kcal, hvor mye vil en slik pannekake være? Regner med dette ikke er den type spørsmål du er gladest i, men håper inderlig på svar! Super blogg du har forresten, veldig inspirerende 🙂 🙂

  Maya
  April 11, 2015
 39. Jeg veide forresten melet (Trs gram flour) nå, 4 dl/ca 230 gr. Det blir 1156 kcal, ifølge Myfitnesspal. Hvis dette skal bli til 8 pannekaker, så blir det 144,5 kcal per pannekake, ikke sant? Jeg blir bare veldig forvirret, fordi jeg så du skrev 60-80 kcal per pannekake lenger oppe. Hjelp 🙁 Blir utrolig takknemlig for svar!

  Maya
  April 11, 2015
  • Hei! Du har helt rett i at kcal-spørsmål er noe jeg ikke er spesielt begeistret for. 1 pannekake med pålegg tilsvarer et mellommåltid og gir deg ca. 200kcal. Jeg regner ca. 100-120kcal pr pannekake om man lager dem ganske store. 60-80 om man lager dem som “små” tacolefser 😉 Disse inneholder mye protein og snille karbohydrater, så de metter godt!

   Linn
   April 12, 2015
 40. Hei! Har ikke funnet kikertmel her jeg bor, og prøver derfor å finne på nett. Den linken du la ut fra iherb kan dessverre ikke brukes, da de ikke lengre selger det melet. Tror du noen av disse kan brukes istedet? 🙂

  http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Garbanzo-Fava-Flour-Gluten-Free-22-oz-623-g/22473#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=Bean%20Flour&rc=115&sr=null&ic=3

  http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-White-Bean-Flour-24-oz-680-g/35675#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=Bean%20Flour&rc=115&sr=null&ic=2

  Birgitte
  May 28, 2015
  • Ingen av de er igrunn rene kikertmel, men de kan absolutt fungerer alikevel. Prøv!
   Jeg finner desverre ingen rene kikertmel på iherb jeg heller. Har du skjekket andre nettbutikker?

   Linn
   June 7, 2015
 41. Har endelig funnet kikertemel og har lette etter det en stund for å få prøvde disse. Mn hva menes med litt olje?

  Trude
  January 5, 2016
  • Olje kan også sløyfes om du synes det er enklere. Ingen nødvendighet! 😉

   Linn
   January 6, 2016
 42. Disse var kjempeenkle å steke, faktisk enklere enn vanlige pannekaker syns jeg..! Tok 2 dl vann, 2 dl mel og ca. 1 ss olje oppi. Jeg lot røra stå i nesten 12 timer (lagde den om kvelden og stekte pannekaker til frokost), rørte i med en gaffel før jeg stekte pannekaker. Jeg tok det helt ut og hadde bananer og sukrin fibersirup gold på, det var snadder det, det var dessert til frokost det. Ble totalt 4 pannekaker, så nå har jeg to igjen til lunsj – må teste de som kalde også 😉
  (trenger desperat nye frokost tips siden jeg ikke tåler brød og helst ikke for mye knekkebrød.. tror jeg reagerer på konserveringsmidler og gjær. Og ikke gidder å bake brød HELE tiden 😉 )

  Iselin
  March 8, 2016
  • Herlig! De er helt klart en favoritt her i huset også! 🙂 Du bør teste monsterpannekakene også. Magiske!

   Linn
   March 9, 2016
 43. Kan man spise disse når man går på lavkarbo (Max 5gr karb/100gr) ?

  Ann-Cathrin
  May 22, 2016
  • Nei, følger du et strengt lavkarbo regime som det virker som du gjør kan du ikke spise disse. De er lavglykemiske, altså veldig snille med blodsukkeret, og inneholder mye bra næring, men lavkarbo er de ikke 😉

   Linn
   May 22, 2016
 44. Tusen takk for svar 🙂

  Ann-Cathrin
  May 30, 2016
 45. Da har jeg lagd disse igjen, og jeg tror jeg lot de stå ca 1 time i kjøleskapet (kan være noe mindre). Ble nok noe tjukkere enn det jeg hadde tenkt, men ikke det at det gjorde noe da 😉 har erfart at man vanskelig kan bomme med disse. 😉
  Jeg sliter med hode og kropp for tida, tror jeg sliter med å få i meg nok næring – sliter med matlysten.. Så da må jeg ha noe som smaker godt og er lett å lage – tataa, pannekaker! 😉 så nå blir det pannekakebonanza framover. Er jo bare å lage røra, la den stå i kjøleskapet, lage når en vil og steiker en for mange pannekaker, kan en jo bare spise de kalde også.

  Iselin
  August 20, 2016
  • Pannekaker er gull når formen og dermed matlysetn ikke er på topp, så pannekakebonanza hørtes lurt ut! 😉 Ang pannekakene er det absolutt best om de lages så tynne som mulig!

   Linn
   August 26, 2016
 46. Kikertpannekakene var helt toppers ! Kjøpte i innvandrerbutikk , har mel i lange tider , tusen takk for tips .)

  Anne Mette Iversen
  March 31, 2017
  • Herlig! Det er så deilige!! 🙂

   Linn
   March 31, 2017
 47. Fantastisk oppskrift, og man kan jo variere smaken i det uendelige ved å bruke forskjellige krydder og urter. Jeg brukte krumkakejernet til steking, da tok det 2 min til de var ferdig. Utrolig lettvint 🙂

  Barbara
  April 6, 2017
  • Herlig! De er en vinner! Helt fantastisk! 🙂

   Linn
   April 10, 2017
 48. Jeg har laget disse bare 2 ganger, men med litt tykk røre ble det lapper i stedet for pannekaker, Men åh, så gode! Godt å ha i hånden som “brødmat” ved siden av f.eks. chili von carne, som i dag. Da gemalen fant ut at han ville legge guacamolen på kikertlappen som pålegg, da ble det rene feststemningen og plutselig slutt på både kikertlapper og guacamole. SNADDER! Skal prøve med litt forskjellige krydder i røren etter hvert…chili f eks. Neste gang blir det taco med kikertlefser, vi gleder oss. Jeg er opptatt av både kolesterol og blodsukker i tillegg til vekt, og dette tror jeg på!

  Christina Østreng
  April 10, 2017

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV