Etter en hektisk uke er det sabla godt med helg. Roen senket seg i heimen i går i åtte tiden. Da surret Norske Talenter på tv-skjermen, lysene var tent og nyyyydelig lasagne sto ferdig på bordet. Det var fredagskosen sin det. Lasagnen var forøvrig til å dåne av. Mannen i huset ga seg helt over . Beste lasagnen han hadde puttet i gapet iallefall (jeg kan si meg en smule enig i det igrunn…). Jeg spiste meg stappmett som vanlig (skjønner ikke at jeg aldri lærer!), og lå vannrett resten av kvelden. Akkurat sånn en fredlig fredag i det lille huset bør være. Kos! Kan tenke meg du er en smule nysgjerrig på oppskrift, så her skal du få den.
Verdens beste lasagne (nok til en stor ildfast form – 3-4 personer)
400g kjøttdeig
2 toppede ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
2 små hakkede løk (eller 1 stor)
1,5 hakket rød/gul paprika
1 raspet gulrot
3 ts paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
2 ts salt (gjerne himalayasalt – fullt av næringsstoffer vettu!)
litt chillipulver
2 ss rømme/creme fraiche
—————————————
2-3 kikertpannekaker
—————————————
2 ss smør
2 ss bokhvetemel/annet mel som du tåler
4 dl melk (her i huset går det i soya, men bruk det du vil!)
ca. 1,5-2 dl revet parmasan
—————————————
noen never revet ost til toppingen

Først vil jeg at du steker 2-3 kikertpannekaker. Disse fungerer nemlig som lasagneplater, og det skal jeg si deg fungerer heeeelt suverent! Grunnen for at jeg skriver 2-3 er fordi det kommer ann på størrelsen på formen din. Jeg har en oval form, så for meg holder det med 2 stk. Deler alltid pannekakene i 2 og legger i formen mellom lagene. Når pannekakene er stekt lager du kjøttdeigfyllet. Stek kjøttdeig med de hakkede grønnsakene (fint å lure inn mange grønnsaker her vettu!), tilsetter krydderet, tomatene og tilslutt rømmen. La putre noen minutter, så er den helt perfekt! Lag så ostesausen. Da lager du vanlig hvit saus ved å smelte smøret, røre inn melet og spe med melken. La dette koke opp til en fin konsistens før du tilsetter parmasanen. Etter 5 minutters koking er konsistensen herl FAB! Da er det bare å legge kjøttfyll, pannekaker, hvitsaus, kjøttsaus, pannekaker, hvit saus, og igjen kjøttfyll lagvis. Avslutt med den revede osten før du setter formen et lite kvarter i ovnen (200 grader til osten er gyllen). La formen hvile i 5 minutter før du spiser den. Sååååå godt! Smaker helt amazing med salat og kanskje noe godt i glasset! NAM!

Når jeg mener vannrett i sofaen så mener jeg vannrett. Sånn her så kvelden vår ut i går. Et bilde sier mer enn tusen ord, er det ikke det de sier? Hoho.
Bebismagen lurte seg med på bildet (jeg ligger ikke naken altså!). Lille krabaten i magen er nemlig den fødte turner, og mammaen hans kan fint merke at det nå er under to mnd til vi skal få hilse på han.  Nå kan jeg tydlig se både en liten fot, et hode eller en liten albue bule ut av magen, og daaa kan man jo ikke la være å brette opp genseren å bare bli liggende å se og smile.

Mange smil til dere! God lørdag!