HELGEKOS – LASAGNE

Publisert November 3, 2012 // MIDDAG // 13 Kommentarer

Etter en hektisk uke er det sabla godt med helg. Roen senket seg i heimen i går i åtte tiden. Da surret Norske Talenter på tv-skjermen, lysene var tent og nyyyydelig lasagne sto ferdig på bordet. Det var fredagskosen sin det. Lasagnen var forøvrig til å dåne av. Mannen i huset ga seg helt over . Beste lasagnen han hadde puttet i gapet iallefall (jeg kan si meg en smule enig i det igrunn…). Jeg spiste meg stappmett som vanlig (skjønner ikke at jeg aldri lærer!), og lå vannrett resten av kvelden. Akkurat sånn en fredlig fredag i det lille huset bør være. Kos! Kan tenke meg du er en smule nysgjerrig på oppskrift, så her skal du få den.
Verdens beste lasagne (nok til en stor ildfast form – 3-4 personer)
400g kjøttdeig
2 toppede ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
2 små hakkede løk (eller 1 stor)
1,5 hakket rød/gul paprika
1 raspet gulrot
3 ts paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
2 ts salt (gjerne himalayasalt – fullt av næringsstoffer vettu!)
litt chillipulver
2 ss rømme/creme fraiche
—————————————
2-3 kikertpannekaker
—————————————
2 ss smør
2 ss bokhvetemel/annet mel som du tåler
4 dl melk (her i huset går det i soya, men bruk det du vil!)
ca. 1,5-2 dl revet parmasan
—————————————
noen never revet ost til toppingen

Først vil jeg at du steker 2-3 kikertpannekaker. Disse fungerer nemlig som lasagneplater, og det skal jeg si deg fungerer heeeelt suverent! Grunnen for at jeg skriver 2-3 er fordi det kommer ann på størrelsen på formen din. Jeg har en oval form, så for meg holder det med 2 stk. Deler alltid pannekakene i 2 og legger i formen mellom lagene. Når pannekakene er stekt lager du kjøttdeigfyllet. Stek kjøttdeig med de hakkede grønnsakene (fint å lure inn mange grønnsaker her vettu!), tilsetter krydderet, tomatene og tilslutt rømmen. La putre noen minutter, så er den helt perfekt! Lag så ostesausen. Da lager du vanlig hvit saus ved å smelte smøret, røre inn melet og spe med melken. La dette koke opp til en fin konsistens før du tilsetter parmasanen. Etter 5 minutters koking er konsistensen herl FAB! Da er det bare å legge kjøttfyll, pannekaker, hvitsaus, kjøttsaus, pannekaker, hvit saus, og igjen kjøttfyll lagvis. Avslutt med den revede osten før du setter formen et lite kvarter i ovnen (200 grader til osten er gyllen). La formen hvile i 5 minutter før du spiser den. Sååååå godt! Smaker helt amazing med salat og kanskje noe godt i glasset! NAM!

Når jeg mener vannrett i sofaen så mener jeg vannrett. Sånn her så kvelden vår ut i går. Et bilde sier mer enn tusen ord, er det ikke det de sier? Hoho.
Bebismagen lurte seg med på bildet (jeg ligger ikke naken altså!). Lille krabaten i magen er nemlig den fødte turner, og mammaen hans kan fint merke at det nå er under to mnd til vi skal få hilse på han.  Nå kan jeg tydlig se både en liten fot, et hode eller en liten albue bule ut av magen, og daaa kan man jo ikke la være å brette opp genseren å bare bli liggende å se og smile.

Mange smil til dere! God lørdag!

13 kommentarer to “HELGEKOS – LASAGNE”

 1. Jeg har lett og lett etter en hjemmelagd lasagne som virker forholdsvis grei å lage og med ingredienser jeg gjerne har i hus, endelig fant jeg den! Tusen takk for at du delte denne oppskriften, den skal jeg snart teste ut:)

  AK
  November 3, 2012
  • Neimen, så bra da! Denne er enkel og superduper god! Jeg mumset rester til lunsj i dag, og ga meg over av begeistring. Så god var den faktisk! Thihi. Bare hyggelig å inspirere med oppskrifter 🙂

   Linn
   November 4, 2012
 2. Å, denne oppskriften er midt i blinken da jeg ble fysen på lasagne i helgen da samboeren koste seg glugg ihjel med sin konvensjonelle lasagne. Toro-lasagne kommer ikke ned i min mage! Har veldig lyst til å delta på sjokkiskurset ditt, men må dra helt fra Tr.heim da. Mulig jeg kan kombinere Oslotur med familiebesøk i Bærum, “hit two birds with one stone”:)

  Thuy-Dung Doan
  November 4, 2012
  • Så bra da! Der må jeg si meg enig altså! Ingen Toro lasagne finner vei ned i min mage heller. Får grøssninger bare av tanken på alle de lugubre stoffene som hadde laget baluba i magen! 😛 Liker tanken din om “hit two birds with one stone”, frøken! Hadde blitt kjempe glad om du dukket opp! 🙂

   Linn
   November 4, 2012
 3. men herreli så genialt med kikertpannekake som lasagneplater da!??? Mye enklere det enn å lage “plater” som jeg har gjort de siste gangene for kikertrøre har jeg jo stadig stående i kjøleskapet. 😉

  Takk for at du deler!

  🙂

  under opplæring
  November 4, 2012
  • Ja, ikke sant?! Superenkelt og ikke minst super godt! Du får virkelig lasagneplatefølelsen. Nyyydelig 🙂

   Linn
   November 4, 2012
 4. Så herlig mage-bilde 😀

  Hanne
  November 5, 2012
 5. NAM…, denne skal jeg prøve meg på til helgen. Elsker jo kikertepannekakene dine 😉

  Madeleine
  November 6, 2012
 6. Det teppet der så skikkelig behagelig ut! Kan jeg spørre om det er kjøpt nå nylig og evt hvor? 🙂

  Eatwithlove
  November 8, 2012
  • Det er superdeilig! Det er kjøpt på KID, med det er en hel evighet siden 😉 Kan jo hende de her den ikke ennå! 🙂

   Linn
   November 8, 2012
 7. nå har jeg begynt og forberede denne lasagnen som vi skal spise i kveld,som jeg gleder meg!!!! Den høres helt deilig ut.Den eneste forskjellen jeg har gjort er og bytte ut ostesausen sånn som du lager den pga mel…tenkte jeg skulle lage den skikkelig lavkarbo nå etter jula(huffhuff)….. Så jeg lager saus m og varme opp smøreost,cremefraishe og litt revet ost 😉
  Til dessert blir d sitronformasj m multekrem (oppskrift fra ingrids blogg) Åh herre,for en kveld! Litt rødvin i glasset også da så er kvelden perfekt! Håper du også får en finfin aften og takker og bukker for lasagne oppskrift.Nå skal jeg steike kikertpannekakene….for de kan vel stekes og ligge til i kveld under folie……???

  under opplæring
  January 4, 2013
  • Så deilig da! Høres nydlig ut! KOS deg!:)

   Linn
   January 4, 2013
 8. Laget denne til middag i dag. NYDELIG! 😀

  Cecilie
  August 16, 2013

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV