Nå som kong vinter er over oss og  det er kaldt, mørkt og guffent når man kryper ut av sengen på morgenkvisten synes jeg det er veldig deilig å lage seg en varmende, supersunn grøt til frokost. Jeg har helt dilla på en dansk favoritt, nemlig denne. Danskene kan det med økologi og gode råvarer altså. Kan ikke Norge ta seg sammen å lære litt (og da mener jeg uten at det skal koste skjorta!)?! Den flade maves grød er helt fantastisk, men du må slettes ikke ta turen til danskenes hjemland for å få fatt i denne grøten. den kan du fint lage selv også. Jeg hamstrer alltid med meg et par posen når jeg titter innom mine danske venner, men når de er oppbrukt pleier jeg å mikse de forskjellige kornslagene sammen i en fin glassbeholder også har jeg en god stund. Jobben er bare å få fatt på de herlige råvarene. Når det er i boks er saken mer enn grei nemlig.  Til en stor krukke med “den flade maves grød” trenger du:
3 dl hel hirse
3 dl hel bokhvete
2 dl quinoa
1 dl linfrø
1 dl hakkede mandler (skivede mandler)
en neve tørket frukt (f.eks rosiner eller hakkede aprikoser)

Mix sammen og putt i en fin krukke (kanskje dette er en fin julegave å gi til hun/han som har alt også?). Jeg lager alltid grøt av 1 dl gryn og 3,5 dl vann. Så lar jeg den koke på svak varme i  5 minutter. Har du tid lar du den stå under lokk i 5-10min etter den har kokt opp også. Da blir nemlig bokhveten helt myk og perfekt! Denne grøten er som du sikkert skjønner heeelt fri for gluten og er i bunn og grunn ganske så næringsrik. B-vitaminer i fleng og ikke de raske karbohydratene heller. Jeg pimper alltid opp grøten så den blir desto mer næringsrik og ikke minst enda mer blodsukkervennlig. Når den står å trekker tar jeg nemlig 1 eple i småbiter oppi grøten – også står de å godgjør seg og blir perfekt i konsistensen inntil jeg spiser den.  Før jeg spiser den rører jeg også inn en toppet ss med Cocosa – for å få opp fettinnholdet, gjøre grøten mer mettende og ikke minst snillere med blodsukkeret. Jeg topper alltid grøten med en liten neve hempfrø (0mega3 bombe) og søter med herlig yaconsirup. Så mååå jeg dynke grøten i massevis av kanel eller min nye favoritt: eplepaikrydder. DET er SÅ godt! Eplepaikrydderet finner du på iherb her, og hempfrøene finner du her.

Grøt trenger som du skjønner ikke nødvendigvis å være en blodsukkerbombe, og heller ikke kjedelig. Jeg har totalt dilla. Kjapt er det også! Anbefales! Nå må jeg løpe! Siste snopkurset denne høsten venter på meg! Hei hå!