HIMMELSK SNICKERS

Publisert November 26, 2012 // SNOP/GODIS // 50 Kommentarer

Det er ikke til å stikkes under en stol at Snickers er godt. Du vet den herlige sjokoladebaren som inneholder enooormt med kalorier og tre lag med nytelse. Sjokkis, peanøtter OG karamellsaus. Linn har laget sin egne versjon hun. En versjon som er hundreogørten ganger sunnere og som tilfører kroppen masse godt istede for det motsatte, – og gurimalla så GOD! Jeg synes denne er iallefall ti reiser godere enn orginalen. Helt sant. Da jeg laget den tok jeg meg faktisk i å stå å små hoppe med samlede ben og med veivende armer. Bare fordi det var så godt. Hah, det skulle du sett! Det morsomme er at mannen i huset ga nesten samme respons da han tok sin første bit. Aldri har jeg sett en mann så smørblid før, og aldri har jeg heller ikke hørt han skryte så inneigranskauen mye av en ting før. Sånt gjør meg glad. Den fantastiske sjokkisen har vært på vandring. Ikke bare inn og ut av kjøleskapet (for jeg skal si deg den fikk ben å gå på), men også på kvalitetssjekk hos venner og familie. Alle hoppet i taket like mye som meg og mannen i huset, så denne må jeg bare dele med dere også.

Til en stor form med Snickers trenger du:
2 dl salte peanøtter
1 dl naturelle casewnøtter
6 store dadler
4 ss (glutenfri) havregryn
3 ss kokossirup
3 ss kokosblomstsukker
9-10 dråper Stevia med karamellsmak
+ peanøtter til å legge oppe på formen

Kjør først nøttene til mel i stavmikseren din, så tilsetter du resten av ingrediensene. Kjør til en fin masse og smak til. Kle en stor plastform eller en brødform med plastfolie/aluminiumsfolie og klem massen ut i den. Legg noen peanøtter på toppen og hell forsiktig litt kokossirup i en tynn stråle over. Sett i fryseren mens du lager sjokoladen (eller smelter 70%sjokolade om du er litt lat!).Rå sjokolade til topping:
60g kakaomasse
30g kakaosmør
3-4 ss kokosblomstsukker (finmalt)
Evt 6 dråper Stevia med smak
½ ts vaniljepulver

Hakk kakaomassen og kakaosmøret i små biter. Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler og vaniljepulver. Visp alt godt sammen. Ta brødformen ut av fryseren etter en halvtime/time og hell over sjokoladen. Sett kaldt en liten stund før du skjærer i terninger. NYT!Oppskriften gir en god dose med barer, så oppbevar de i en tett beholder i kjøleskapet. MÅ prøves! Heeelt fantastisk! Snickersbarene skal kokkeleres på julesnopkursene jeg skal arrangere nå i desember også. Fortsatt noen ledige plasser for dere som vil være med!

50 kommentarer to “HIMMELSK SNICKERS”

  1. :O :O WOW!! Ser sykt godt ut!! Peanøtter gir meg dessverre halsbrann, men jeg tviler ikke et sekund på at disse er gode!
    Lenge leve sunn godis som BÅDE gjør nytte for kroppen OG som smaker himmelsk!<3

    Ragnhild
    November 26, 2012
    • DEN er SYKT god også, søtis!!! P

      Linn
      November 28, 2012
  2. Jippiii! Ser så utrolig gode ut! Gleder meg til lørdag, da skal jeg prøve meg på disse!

    Takk for oppskrift, og ha en knall uke videre 🙂

    Kaja
    November 26, 2012
    • Hihi! Bare å glede seg, Kaja! Enkle er de også! God uke videre til deg også, søta! 🙂

      Linn
      November 28, 2012
  3. Herlig! Skal testes til helga 😀

    Frøken Mat
    November 27, 2012
    • Hoho! Gled deg, Ida! 😉

      Linn
      November 28, 2012
  4. Nam, dette skal jeg prøve 🙂

    Cecilie Lykke
    November 27, 2012
    • Det må du! 🙂 Perfekt helgekos!

      Linn
      November 28, 2012
  5. NAM 🙂 Disse både ser og høres nydelige ut. Så kjekt å få litt inspirasjon nå før julestria. Har dessverre ikke tid selv til å komponere egne oppskrifter til bloggen, men håper å få tatt det igjen til neste jul!!!

    Madeleine
    November 27, 2012
  6. Ser kjempegodt ut. Hva er søtningsMIX?

    Annett Elvestad
    November 27, 2012
    • De er himmelske, Annett! 🙂 SøtningsMIX er min favorittsøtning. Pulver med blanding av kokosblomstmelis, sukrinmelis og lucuma. Nyyydelig karamellsmak, lett å bruke og perfekt i hjemmelaget sjokkis! 🙂

      Linn
      November 28, 2012
  7. Nammis!! De skal definitivt prøves i helgen:)) men hva er kakkaosmør? Får man kjøpt på helsekosten? 🙂

    Annika
    November 27, 2012
    • Det MÅ du! Denne er ny favoritt i heimen! Helt himmelsk 🙂 Kakaosmør og kakaomasse er de to viktigste ingrediensene i hjemmelaget rå sjokolade. Kakaosmøret er fettet som blir igjen når kakaobønnene kvernes til kakaopulver. Kakaosmør får du på helsekost vettu. Økosjokolade sine produkter er helt FAB!

      Linn
      November 28, 2012
  8. Thank you in this blog. That’s all I could say. You certainly have made your blog into a little something thats eyes opening and even important. You definitely know much about individual, youve covered countless bases. Great stuff created by part of the internet. Again, thank you in this blog. “

    isabel marant soldes
    November 28, 2012
  9. Gleder meg til å lage disse til jul!

    Marie24
    November 28, 2012
  10. Disse var helt fantastiske! Måtte lages som et lite avbrekk i eksamenslesinga 🙂

    Silje
    November 28, 2012
    • Ja, virkelig! Heeelt fantatsiske! 🙂

      Linn
      November 28, 2012
  11. Å, jeg elsker snickers, så her er det bare å gå til innkjøp av de ingrediensene jeg mangler og sette igang! Hvor kjøper du stevia og hvilke anbefaler du i denne oppskriften og generelt? (savner nettshopping-siden din ;))

    Janne
    November 29, 2012
  12. NAM! Ser utrolig godt ut, tror de må lages som julesnop gitt 🙂 Må bare vente på at iherb får inn igjen kakaosmør og kakaomasse, brukte opp det siste jeg hadde rett før de ble utsolgt. :/ Må nok fryse ned litt av snickersene sånn at ikke alt blir spist opp på en gang, snickers er jo SÅ godt!

    Hanne
    November 29, 2012
  13. De så helt herlig ut! Nå ble jeg kjempeglad, for mamma lager de deiligste snickerskakene, men de blir altfor søte for at jeg skal tåle de. Nå kan kanskje jeg kose meg med noe godt i julen også 🙂 Men hvor kan man kjøpe yaconsirup, på helsekost? 🙂

    Ann Kristin
    December 2, 2012
  14. Lykken er når man oppdager alt denne er i skapet 🙂 eller, hva er søtningsMIX?

    Kristine Hverdagsgull
    December 3, 2012
    • Hihi! Så sant, så sant! 😉 SøtningsMIX er et fantastisk søtningsalternativ. En blanding av Lucuma, Kokossikker og SukrinMelis. FAB å bruke i snop og sjokkis! 😉

      Linn
      December 5, 2012
  15. MÅ bare skryte av deg! Disse var vanvittig gode! 😀

    Kristine
    December 10, 2012
    • Hihi, ikke sant? Himmelske! 😀

      Linn
      December 11, 2012
  16. Åh herlighet, du kan tro jeg hoppet rundt på gulvet i glede når jeg smakte på disse!!! De er jo bare helt utrolig fantastisk gode! Mums!
    Neste fest blir det snickerspops med i veska, for en så supergod smakseksplosjon er det lenge siden jeg har opplevd! Fikk andre som elsker butikkkjøpt snickers til å smake og de var helt enige 😀

    Hanne
    January 3, 2013
    • Veeet, Hanne! De er HIMMELSKE! Godt de falt i smak! Sånt blir jeg så glad av å høre 🙂

      Linn
      January 4, 2013
  17. Hei! Er de 3ss yakonsirup i nøttemassen eller på toppen? Du har en veldig fin blogg 🙂 og julekaka er helt fantastisk !!!!

    Anett
    March 11, 2013
    • 3 ss yacon i massen. Litt ekstra til “toppingen”. Godt du likte julekaken, jeg er helt enig – den er elskverdig! 🙂

      Linn
      March 11, 2013
  18. Bruker du ferske eller soltørkede dadler? 🙂

    Kaja
    November 12, 2013
    • Ferske! 🙂

      Linn
      November 13, 2013
  19. Veldig lyst å prøve å lage denne!! Men kan man bruke sukrinmelis isteden for søtningsMix i denne oppskriften? 🙂

    Hanna
    January 17, 2014
    • Foreslår heller finmalt kokossukker. Evt 50/50 sukrin og kokossukker 🙂

      Linn
      January 18, 2014
  20. Nå er oppskriften rettet til kokosblomstsukker istedefor søtsnigsmix, siden mixen ikke lenger produseres fra Økosjokolade. Kokossukker er en superersatter! 🙂

    Linn
    August 23, 2014
  21. Min deig ble veldig klissete og det var umulig å løsne den fra aluminiumen. Har du noen tips hvorfor det skjedde.

    Cecilie
    October 5, 2014
  22. Hei
    Når det står vaniljepulver, mener du da vaniljesukker? eller er vaniljepulver noe annet?

    Rannveig
    October 14, 2014
    • Vaniljepulver er vaniljefrø. Det får du ferdig på krydder”bøsse”, eller i vaniljestang 😉

      Linn
      October 15, 2014
  23. Herregud disse tok helt av <3 Glemte å ha i havregryn da, Hehe. Men naaaam!

    Malene
    April 12, 2015
  24. Jeg har blitt heeelt avhenging av å lese bloggen din, du aner ikke hvor mye inspirasjon til mat og snacks jeg har fått i det siste fra deg 🙂 For to uker siden valgte jeg å snu om livsstilen fra posemat og annen…”dritt” til din stil – ren og sunn mat, og din kunnskap og deleglede har vært herlig 🙂 Og samboeren er veeeldig fornøyd med hva jeg serverer, hehe. Disse oppskriftene som jeg har glodd på her på bloggen har jo blitt lagt ut for årevis siden, og jeg vet ikke engang om du kikker på dette nå, men jeg skriver alikevel, da 🙂 Det er et hav av ting å lære seg, og selv om jeg har wrapped my head around most parts, så er jeg litt usikker på kakaomasse…um…. hva menes? 🙂

    Vicky
    August 5, 2015
    • Så koselig!!! 🙂 Kakaomasse får du på helsekost. Trengs for å lage hjemmelaget sjokolade fra bunnen av. Om du heller vil fungerer det også fint med smeltet 70% sjokolade 😉

      Linn
      August 6, 2015
  25. Hei
    Hvor mange kalorier er det i disse himmelsk snikersene, lagde de i dag? Helt fantastisk gode?

    Nina Jeanette Johansen
    January 13, 2017
    • Ja, de er nydelige! Jeg vet ikke kaloriinnhold, ikke så opptatt av det heller! Da må du evt legge inn alle ingrediensene og dele på antall biter du får 😉

      Linn
      January 15, 2017
  26. Hvordan får du massen så fuktig, slik den ser ut på bilde, min ble tør og mislykket, bare smuldret opp?

    Nina Jeanette Johansen
    January 14, 2017
    • Da må du kjøre den mye mer i stavmikseren din! Nøttene slipper fettet sitt når de kjøres mer 🙂 Tiden det tar kommer nok ann på kraften på maskinen din!

      Linn
      January 15, 2017
  27. Takk for tilbakemelding?

    Nina Jeanette Johansen
    January 18, 2017
  28. Hei!
    Har akkurat laget en porsjon, og herlighet så gode!!!
    Lurer bare på om de kan fryses?
    Ellers tror jeg de går ned i løpet av kort tid ?

    Hanne
    March 3, 2017
    • Hehe! De er megagode og kan bare fryses! Ypperlig å ha liggende til tider man har lyst på noe godt! 🙂

      Linn
      March 5, 2017
  29. Hei!
    Har nettopp laget denne. Utrolig god! Jeg lurer på en ting: den ble veldig bløt i bunnen (litt flytende fettlag).. det samme skjedde sist jeg lagde pistasjkubene også. Noen forslag til hva jeg kanskje gjør feil?

    Tina
    November 11, 2017
    • Da har du kjørt massen for lenge! Lurt å kjøre til det flir en fast masse, men ikke så lenge at nøttene slipper fettet sitt! 🙂

      Linn
      November 13, 2017

Legg igjen en kommentar

HEI!



Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV