Tomatsuppe

Publisert September 14, 2011 // SUPPE // 2 Kommentarer

Det ble suppelunsj på meg i dag også, dere. Men i dag ble den laget hjemme og ikke på café. Suppe er virkelig undervurdert. Særlig tomatsuppe. Det er SÅ godt!

Denne tomatsuppen er min og alle andre samfunnsernæringsstudenters favoritt. Vi ble introdusert for den i første klasse under en kjøkkenleksjon, og har laget den ved jevne mellomrom siden! Den er super enkel å lage, også smaker den helt fantastisk! Faktisk var denne suppen en av oppskriftene vi brukte under SFO prosjektet vårt, om dere husker det? Det var min første lønnede ernæringsjobb som forøvrig falt veldig i smak!

Enkel tomatsuppe på 1-2-3!

1 raspet gulrot
1/2 boks hakkede tomater (gjerne med hvitløk)
2 ss tomatpuré
1/2 finhakket løk
5-6 ss smør
litt chilli og hvitløkspulver
0,5 dl vann

Fres løk, tomatpuré og gulrot noen minutter i smøret. Tilsett så de hakkede tomatene, krydderet og vannet. Kok i 10 minutter før du kjører suppen til en fin masse med stavmixer! Voila! Jeg liker å ha et kokt egg og litt god ost som topping. NAM!

Suppe er lett å lage kvelden i forveien, putte i en boks og varme opp i mikro på jobb/skole. Varm mat til lunsj metter mer og ikke minst varer lenger vet dere!

2 kommentarer to “Tomatsuppe”

  1. Denne må lages snart 😀 Hvor mange porsjoner er det? 1 ? 🙂

    Charlotte
    September 17, 2011
  2. Åååja! Det MÅ du! ER så godt! Denne oppskriften er til 1 ja! 😉

    Linn
    September 18, 2011

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV