Magisk sjokoladekake

Publisert June 27, 2011 // KAKE // 25 Kommentarer
Her kommer oppskriften på den magiske sjokoladekaken jeg fortalte om . . .
Herligheten er uten sukker og helt uten noen form for mel. En ting skal iallefall sies: Ikke få bakoversveis av oppskriften! Jeg fikk det. Jeg liker ikke engang hovedingrediensen. Men jeg lover, smaken er helt Magisk!

 
Kaken er superlett å lage!

Du trenger:

1 boks hvite bønner (!!!)
3 egg
1 ts vaniljepulver
6 toppede ss smør
1 dl sukrin og 1 ts stevia med vaniljesmak
6 ss kakao
2 ts bakepulver
Forvarm ovnen på 170 grader. Hell bønnene i et dørslag og skyll de godt under rennende vann. Mos bønnene med stavmikseren og tilsett vaniljepulveret, eggene og halvparten av sukrinet. Visp smøret og resten av sukrinet luftig og hell “bønneblandingen” i smørblandingen. Tilsett bakepulveret og kakaoen. Smør en liten rund kakeform (jeg brukte en liten firkantet ildfast form) og stek i 40 – 45 minutter. Kaken avkjøles og settes i kjøleskap over natten. Du MÅ ikke, men da vil den bli desto bedre!

Dagen etter mekker du sammen en god topping av:
100g smør
3 ss sukrin melis
5-6 ss kakao
En skvett fløte

Del så kaken i to på midten og smør et godt lag med topping i midten. Legg så kaken sammen igjen og fordel resten av toppingen rundt. Jeg pyntet med søte sjokoladehjerter.

Ta-ta! Klar til servering!

Makan til god sjokoladekake skal dere lete lenge etter. Ingen antydning til bønnesmak i det hele tatt! Mine veninner kunne ikke ane at denne var uten sukker og mel. Men det skal sies at de kjenner meg såpass at de vet at jeg ikke kommer bærende på en kake som inneholder sukker! Haha.

Kaken er super saftig på grunn av bønnene, akkurat passe søt, veldig mektig, og smaker skikkelig sjokolade. NAM!

25 kommentarer to “Magisk sjokoladekake”

 1. nam, den ser helt fantastisk ut 😉 Bønner i en kake var helt nytt for meg, vi får se 😉 hehe.

  MaritBE
  June 27, 2011
 2. Utrolig spennende med bønner til kake, det MÅ Jeg teste. Skal sjekke om jeg har sukrin og hvite bønner i dag 🙂

  Takk for oppskrift

  ninabakke
  June 27, 2011
 3. Hei, oppskrifta og kaka såg kjempespennande ut 🙂 Men då eg skulle i butikken og handle, fann eg ikkje kvite bønner. På kva butikk har du handla det?

  På forhånd takk.

  Anonymous
  June 28, 2011
 4. å, denne skal definitivt prøves! NAM 😀

  Camilla
  June 28, 2011
 5. hva slags hvite bønner brukte du? for jeg fant bare hvite bønner i diverse tomatsauser o.l på butikken igår.. !?

  cam
  June 29, 2011
 6. hei! så spennende oppskrift. den vil jeg teste… men tror du det gjør mye fra eller til om man bruker stevia eller ei?

  Anonymous
  June 29, 2011
 7. Denne kaka er virkelig magisk! MÅ bare oppleves! 🙂

  Jeg har kun brukt vanlig hvite bønner i vann/lake. Jeg kjøpte på Rema fra et sånt “billig merke” til type 8kr boksen. Vet de hadde i mange vaianter og farger på bønnene. Dere kan selvsagt bruke brune eller svarte bønner også. Rart om dere ikke finner, siden jeg fant i alle mulige varianter på lille lokale Rema. Dere får ta dere en skattejakt i hyllene! 😉

  Å erstatte sukrin med stevia tør jeg ikke si blir verken bra eller dårlig. Iallefall ikke hele mengden. Stevia er noe spesiell på smaken, men likevel er denne kaka veldig kraftig på sjokoladesmaken. Prøv! 🙂

  Lykke til med bakingen!
  Klem Linn

  Linn
  June 30, 2011
 8. Denne skal jeg teste ut, men det var en ting jeg lurte på.Tror du det er mulig å bytte ut de hvite bønnene med kidneybønner? Hvite bønner har jo masse karbohydrater, mens kidney er bedre hvis jeg husker rett?

  Anonymous
  July 5, 2011
 9. Den så SYKT god ut 🙂 🙂

  Charlotte
  July 6, 2011
 10. Anonym: Det går helt fint! De hvite bønnene jeg kjøpte inneholdt ganske lite med karbo tror jeg. Uansett. Bruk kidneybønner du. Null stress 🙂

  Linn
  July 8, 2011
 11. Hmmm, prøvde å lage denne jeg, men den smuldret bare helt opp. Toppingen ble det også veldig rar konsistens på. En liten skvett fløte ble til nærmere 2 dl, for at jeg i det hele tatt skulle få smurt det ut. Alt ble bare smuler, men god smak på den da. Vet ikke hva som har blitt feil, har gått gjennom oppskriften flere ganger og kan ikke se at jeg har gjort noe annerledes.

  Cathrin
  July 15, 2011
 12. Åy, så rart! Jeg har laget denne flere ganger og får den alltid like saftig og god. Hm… Kanskje du har brukt en annen bønnetype enn meg?

  Linn
  July 18, 2011
 13. Hei! Oi oi! Såg skikkelig god ut og!! Denne gleder eg meg til å prøve!! Eg er ny i lavkarboverdenen, så eg treng tips til alt mulig! Eg legger meg glatt til som følger her hos deg! GOD HELG!

  Neet
  August 6, 2011
 14. hei linn!

  jeg kommenterer nesten aldri når det kommer til oppskrifter o.l. men jeg måtte bare legge igjen en her:) Prøvde “kaken”, da jeg synes bønner var så merkelig ingrediens at jeg MÅTTE bare prøve!!! Hadde ikke alle ingrediensene, så jeg brukte kokosolje og rapsolje istedet for smør og noe som het Cannelini bønner, som i følge pakken hadde 13g karbohydrat og 1g fett pr. 100g, under 100kcal.. hvis det betyr noe for noen.. jeg blandet også litt carob pulver og kakao nibs og puttet det hele i muffinsformer istedet, manglet også det 3 egg..

  Men, det ble altså kjempegode sjokkomuffins!!! Helt uten sukker, mel og smør.. må si jeg er imponert!! Du har i hvert fall gjort dagen min god:)

  Anonymous
  September 15, 2011
 15. Hei! Jeg synes dette smakte litt rart… Kaken ble veldig saftig og fin (selv flere dager etterpå), men brukte du usaltet smør i glasuren? Det gjorde nemlig ikke jeg, og jeg synes den smakte veldig salt. Ellers så var jeg veldig redd for at det ville bli bittert med så mye stevia i bunnen, så jeg kuttet litt, så tror jeg med fordel bruke i alt neste gang, den ble litt tam. Så bedre lykke neste gang! 🙂

  Maria
  January 9, 2012
 16. Jeg laget denne kaken i går og lot den sto i kjøleskapet til i dag 😀 Dobblet oppskriften siden kakeformen min er litt stor. Jeg var forsiktig med sukrin siden hele kaken blir ødelagt dersom det blir for mye, men jeg kjenner at jeg kunne hatt i litt mer. Kaken er kjempeluftig og deilig, men kanskje ikke søt nok til de som ikke spiser lavkarbo ;p Jeg byttet ut kremfløten med 60 gram mørk kokesjokolade, og toppingen ble helt perfekt 😀 Vil takke for kjempefin oppskrift! Helt utrulig at det går an å bruke bønner i bakst 😉

  Malin
  February 24, 2012
  • Så deilig! Følger man oppskriften blir den perfekt søt! Den er så goood! Har servert den i bursdager og lignende mange ganger, og den blir alltid en slager! 🙂

   Linn
   February 26, 2012
 17. Denne vil jeg også prøve 🙂
  Stevia med vaniljesmak, er det sånne dråper du mener da?

  Klem fra Anette

  Anette
  January 12, 2013
 18. Oi, denne var skikkelig god. har en annen oppskrift paa kake med boenner, men der maa jeg bruke koksmel, og det blir for dyrt… men denne var jo super! Hadde ikke egg for haanden, saa jeg moste 2 modne bananer istede – det ble ufattelig godt!! No more vanelig sjokoladekake!!

  Studerer forresten ogsaa ernaering, syns bloggen din er super!! Thumbs up, 100 points, staaende applaus osv 🙂

  Ase
  May 20, 2013
  • Sååå godt det hørtes ut! Banan og sjokks er supernam, så det må prøves! Dette er forbrødring en av mine favorittkaker!:) Og takk og takk for kooooselig kommentar<3

   Linn
   May 21, 2013
 19. Denne skal jeg lage til bursdagen til barnebarnet mitt, vi er i startfasen med diett for henne, og leter over alt etter gode oppskrifter. Kaken ser aldeles nydelig ut, dette blir spennende. Hvor stor form tror du jeg trenger til dobbel oppskrift?
  Martha

  Martha
  February 6, 2014
  • Så herlig! Jeg kan tenke meg at en rund kakeform er midt i blinken for dobbel oppskrift! 🙂

   Linn
   February 6, 2014
 20. Har laget denne kaken mange ganger nå og bare eeeelsker den. Den beste sjokoladekaken jeg har smakt…og deilig å lage en kake som alle vil spise, til og med min kresne samboer 🙂 la den ut på bloggen min og linket selvfølgelig hit da 🙂

  Britt
  April 8, 2014
 21. Hvor mye bønner bruker du? Liten eller stor boks? Har en liten boks og det står 240gr nettovekt på, lurer på om det er nok?

  Maryam
  April 16, 2016
  • Jeg har brukt stor boks, men mye mulig 240g holder. Denne skal jeg lage igjen straks. Gammel oppskrift!

   Linn
   April 16, 2016

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV