Som det frokostmennesket jeg ér har jeg nå startet å legge meg smilende hver kveld. Rett og slett av den enkle grunn at jeg gleder meg til å stå opp å spise frokost (haha, jeg er rar). Frokostfavoritten nå fortiden er grøt. Mandag til fredag er det kun det som gjelder. Jeg har blitt T.O.T.A.L.T dillet på bokhvetegrøt. Kan ikke fatte og begripe hvorfor jeg ikke har laget det oftere. Det har nærmest blitt et lite kjærlighetsforhold. Jeg og bokhvetegrøten altså. Det er jo SÅ godt! Dere vet jo at jeg liker å pimpe grøten til nye høyder. Min nye bokhvetevariant er så god at jeg helst vil lage opp en trippel posjon og spise den til både lunsj og kvelds. Den er nemlig med plomme. For dere har smakt plommene nå? Åh, jeg dåner! De er helt K.R.I.M.I.N.E.L.T gode! Jeg mumser de til stadighet, men aller helst putter jeg de i grøten. Bokhvetegrøt er fem reiser sunnere enn havregrøt og en smule snillere med blodsukkeret. Iallefall om du rører inn en ss Cocosa. Fettet hjelper å stabilisere blodsukkeret vet dere. Bokhvetegrøt i seg selv er elsk smesk, men MED plomme OG kanel er det KANON! Har du ikke laget bokhvetegrøt ennå er det jaggu på tide. Du trenger bare å kjøpe deg hel bokhvete – helst økologisk på helsekosten (eller på iHerb her). Det er viktig at du skyller bokhveten i kokende vann for å fjerne fargestoffet som sitter i skallet. Det kan nemlig irritere øyets netthinne. Utenom det er det enkelt som bare den. Kokeprosessen tar bare en smule lenger tid enn havregrøten – men guriland så verdt det er ventetiden! Enkelt og greit trenger man dobbel mengde vann som bokhvetegryn, også litt salt.

Til en posjon bokhvetegrøt MED plomme OG kanel (elsk!):
1dl bokhvete
3 dl vann
litt salt
__________
1 plomme i terninger
1 ts kanel
1 toppet ss kokossukker/SukrinGold
1 ss Cocosa

Kok opp vann, bokhvete og salt. Skru ned varmen og la småkoke i 10min. Nå skal mye av vannet være borte og bokhvetegrynene har blitt mye større og myke. Rør inn plommen, kanelen, og søtningen, og fortsett småkokingen under lokk i 5 minutter til. Rør inn Cocosaen og hell over i en serveringsbolle. Topp med det du ønsker. Jeg topper somregel med hempfrø og blåbær. Kiwi på siden er et must (enda en ting jeg er dillet på nå). Fikk du også lyst på bokhvetegrøt? Grøten som gir dagen en pangstart og som gjør kroppen så inderlig glad! Hurra meg rundt og hutte meg tu! Nå må jeg fyke. Jeg skal jobbe litt i dag også jeg. Hei hå!

Forresten. Snopkurset i Oslo til uken er avlyst. Laber påmelding denne gang. Kjedelig, men satser på gøyale kurs i juni istede. Mai er tydeligvis supertravel for mange! Følg med på nettsiden for nye datoer om du er interessert da vel.