SUPERKNEKKIS

Publisert June 14, 2013 // NOE Å HA PÅLEGGET PÅ // 30 Kommentarer

Siden magen min brått reagerer på en hel del, og både nøtter, havregryn og diverse andre nammisingredienser ikke lenger kan spises har det blitt litt eksprimentering på meg i det siste. Jeg har jo fått et lite kjærlighetsforhold til bokhveten. Grøten er en fast følgesvenn og melet har vært en del av kostholdet mitt i noen år. Nå er bokhveten enda mer elsket og en enda større del av kostholdet mitt, såååå si hei til mine F.A.N.T.A.S.T.I.S.K.E bokhveteknekkis! Disse er grååååådig gode, sprudlende sunne og veldig enkle å lage. Jeg har allerede laget oppskriften tre ganger, og hei! Ny favorittoppskrift! Bokhveten har jeg jabbet om for dere flere ganger. Tenk, det er en urt og ikke et kornslag. Den er superrik på flere mineraler (særlig magnesium og jern), den er snillere med blodsukkeret enn korn, og den har en litt nøtteaktig smak. Elsk smesk! Disse er altså helt glutenfrie, snille med blodsukkeret, og inneholder såklart helt rene og naturlige ingredienser. Dere er altså helt fullstendig nødt til å prøve disse superknekkisene. Helt nødt. Så gode er de faktsik!

SUPERKNEKKIS – ca 2 brett
Ta gjerne å doble oppskriften, så har du en stund! Det er nemlig stor fare for at de blir en dille og at de forsvinner i en fei!

4 dl bokhvetemel
3 dl bokhveteflak /krossat bokhvete
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1dl linfrø
litt salt
en liiiten ts fiberhusk
7 dl vann

Bland alle ingrediensene. Fordel røren i et TYNT lag utover to bakepapirkledde stekeplater. Stek på 160 grader varmluft i ca. 55min-1 time (følg med!). Når de har stått i ca.15 min tar du de ut ruter opp ønsket størrelse med en pizzarulle og setter de inn igjen. La de avkjøles helt før du oppbevarer de i en boks. Jeg mumser superknekkis med makrell på as we speak. Supernam! Mange spør meg om denne magen min. Det har seg nemlig slik at magen fant ut at den skulle slå seg helt fullstendig vrang etter at mini kom til verden. Det gikk noen uker hvor jeg var i adrenalinrus etter fødsel, så kom påsken og magen ble en grusom fiende. Jeg har spist meg frisk og vært helt fri for magevondter i mange år nå (levd med intoleranse mot laktose, hvete, sukker og gjær) og trivdes med det. Det er jo sånn at mye kan forrandre seg i kroppen etter en fødsel. Selvom jeg hadde et heeelt fantastisk svangerskap, var tarmhelsen tydelig så som så, noe som jeg fikk kjenne da mini var ute av magen. Jeg tok matintoleransetest etter kramper, null energi og mye tårer og fikk tilbake den verste testen jeg noen gang har sett fra laboratoriet. Jeg måtte gå noen runder med meg selv, men fant ut at dette er akkurat dét jeg jobber med hver dag. Nemlig å motivere og hjelpe andre i samme situasjon. Så nå tar jeg det bare med et stort smil. Jeg har eliminert alt jeg ikke tåler, tar de tilskuddene tarmen trenger for å bli raskere frisk igjen, og synes det igrunn ikke er noe problem. Jeg har jo tross alt ikke hatt vondt et eneste minutt etter testsvarene svosjet inn på kontoret mitt. Så hei! Matintoleranser er overhode ikke noe problem, sålenge man vet om alle de fantastiske erstattningsproduktene som finnes og sålenge det ikke er et varig problem (heldigvis!).

Nå må jeg løpe. Jeg skal pakke med meg superknekkis ture ut på sommerparadiset mitt sammen med min lille familie. Der jobber jeg som husmor og kokk for finefolk, og koser meg noe voldsomt. Beste sommerjobben på denne jord. Se bare her. Verdens fineste sommersted!Hei sålenge, og GOD HELG!

 

30 kommentarer to “SUPERKNEKKIS”

  1. Nam nam! Hjemmelaget knekkis er best <3