Ååå, så inderlig glad jeg blir av sol, bare føtter i sandaler, bebis i lite klær, og fargeglade blomster. Elskverdige sommer! Med sommer kommer også lysten på lett og frisk mat. Middagsmåltidene blir ofte lettvinte, grønnere og mer fargerike. Salaten er en følgesvenn i sommermånedene, og aller helst liker jeg å pimpe den til nye høyder med både mangobiter og ristede casews oppi. En annen favoritt er squashgettien. Jeg har aldri vært noen særlig pasta eller spagetti fantast. For meg blir det som å spise melklomper. Likevel er selve spagettifølelsen elskbar. Altså den fløelsen når man snurrer gaffelen rundt og rundt og en haug av spagetti har surret seg rundt gaffelen din. Du ser tegninga? Jeg er skikkelig squashgetti fan. Det er tusenogti ganger bedre en spagetti. Den oppfyller den elskbare spagettifølelsen, bare at smaken er SÅ himla mye bedre. Dessuten har squashgettien litt all dente konsistens også er den jo sunn.sunn.SUNN! Hurra! Jeg lager squashgettien min ved hjelp av et julienne jern, men aller helst skulle jeg ønske jeg hadde en spirulizer. Det står høyest på ønskelisten min nå. Juliennejernet gjør jobben sin det altså, så jeg klarar meg så absolutt. Jeg bruker å lage squashgetti av det ytterste laget rundt squashen, og dropper det litt porøre indre. Den får heller en hedersplass i juicen. Jeg er inne i en sommermatboble om dagen, og i den sommermatboblen befinner squashgettien seg. Vi har den blandet i salaten, som tilbehør til grillmaten, eller aller helst til carbonara eller bolognese. Carbonara er nemlig en favoritt hos meg. Den sender meg tilbake til ungdomsskolen hvor jeg spiste carbonara sånn ca. annenhver dag. Jeg elsker.elsker.elsker den gode ostesausen og den salte smaken baconet gir. Carbonara er lett å lage og en enkel rett som er perfekt å nyte sånn imellom all grillingen. Vi har blitt bittelitt dillet på carbonara her i huset, så har mumset det på terassen 1-2-3 ganger iløpet av de siste par ukene. Jeg postet et carbonarabilde på instagram for et par uker siden og fikk flere oppskriftsforespørslet, så her kommer den.

Carbonaraelsk med kylling  (2 store posjoner)
Squashgetti laget av 2 squash
2 kyllingfileeter
1 pakke bacon
1 ss smør
2 hvitløksbåter
1 dl matfløte
4 eggeplommer
5 ss revet parmasan
salt/pepper

Lag squashgettien. Stek kyllingen og baconet (begge i terninger). Pisk sammen eggeplommer og matfløte. Varm smør i en mellomstor kjele og fres squashgettien i et par minutter sammen med den finhakkede hvitløken. Hell over eggeblandingen og rør godt om. Tilsett parmasanen og krydre. Bland i kyllingen og baconet – server! Voila! Middag ferdig på null niks. Supergodt! Min favoritt!