En klassiker fra barndommen er grillet kylling med ris og bernaise. DET er godt det! Ris tilfører kroppen null komma niks av næring og er enegntlig bare bånnfyll i magen. Av den grunn har jeg laget en wannabe versjon til middag i dag. Nemlig blomkålris! Min kjære rynket på nesa og hadde svært liten tro på denne liksom-risen, men sannelig fikk han seg en positiv overraskelse og har allerede bestilt det til middag senere denne uken. Denne wannabe risen smakte desto bedre med litt hjemmelaget bernaise saus på. Nammis!

Wannabe ris lages enkelt ved raspe blomkålbuketter også riste den litt i pannen sammen med litt smør. Til to posjoner brukte jeg 1/2 bukett blomkål.
SÅ enkelt og SÅ godt!

Hjemmelaget bernaise saus er super enkelt. Ingen kan iallefall argumentere om at bernaise saus på pose er enklere!

Du trenger:

3 eggeplommer
2 ss bernaisesaus essens
200g smør i terninger
2-3 ts estragon
en liten skvett fløte

Bland først de tre eggeplommene og essensen sammen i en kjele. Varm blandingen på svak varme til blandingen begynner å tykne. Ta da kjelen av platen og tilsett noen terninger smør. Sett kjelen tilbake på platen og tilsett smørterninger litt etter litt mens du rører. Tilslutt tilsettes noen ts estragon og en skvett fløte. Sausen vil få en nydelig og tykk konsistens. HELT perfekt med andre ord! Og du… ikke kast eggehvittene! De kan du bruke til mandelkjeks vettu!

Gjett om vi har kost oss med kylling, wannabe ris og bernaise i dag da?! Hoho