Hallois! Lille mini og jeg har bestemt oss for å dele favorittoppskriften over aller favorittoppskrifter for dere. Snart er det dags for mange spennende hjemmekurs med søte små bebiser og mammaene dems som skal kokkelere sprudlende sunn babymat. Vi er derfor bittelitt sparsomme med favorittoppskriftene våre, men denne, denne vil vi dele med dere. Ellis Tobias (8mnd) ville fortelle dere hvordan mammaen og pappaen hans lager grøten så inderlig god helt selv. Her skal nemlig det meste gjøres selv om dagen.
Hei dere. Jeg følte det var på tide at jeg også kunne titte innom denne bloggen som mamma er litt vel opptatt av. Jeg vil nemlig fortselle om favorittgrøten min. Den er så god at jeg blir litt småsint på mamma når skjeen ikke kommer fort nok inn i munnen min. Jeg er ingen grøtbebis (som mamma kaller det), og heller ingen brødskivebebis (mamma har nemlig akkurat startet å gi meg små biter av hjemmebakt brød med leverpostei på (hun sier brødet er veldig sunt for meg)). Mamma sier at hun tror jeg er en kjøtteter. Jeg skjønner ikke helt hva hun mener med det, men det jeg iallefall vet er at jeg digger alt av frukt og grønnsaker, eggeplomme, også digger jeg når jeg får smaksprøver på litt kjøtt. Selvom jeg ikke er en grøtbebis går favorittgrøten ned på høykant. Den troner nesten (men bare nesten) like høyt opp på favorittlisten som det avokado og babanmos gjør. Favorittgrøten er veldig lett å lage, så den synes jeg dere skal lage til bebisene deres (hvis dere har). Til to posjoner (mamma lager nemlig alltid opp dobbel posjon så jeg får til morgen og kvelds/eller evt morningen etter) trenger du:

6 ss havregryn
dobbel mengde vann
3 svisker (mamma bruker bare økologiske)
1/4 ts rent vaniljepulver
1 ss lechitin
1 ss kokosfett (Cocosa)
1/3 – 1/2 banan

Kok opp havregryn, vann, vaniljepulver og svisker. Grøten trenger bare koke noen minutter. Når den er perfekt tykk ta grøten av platen og rør inn lechitin og kokosfett (mamma sier at dere fint kan sløyfe disse, men at disse to er supersunne for oss små bebiser). Videre putter du oppi bananan og kjører det hele så fint du vil ha det med stavmixeren din. Lechitinen er mamma sin favoritt. Hun sier hun skal fortelle masse mer om den her inne på bloggen senere. Det er visst et fettstoff som er veldig bra for meg og den lille (store) kroppen min.
Mamma hilser forresten også og sier at man også kan bruke litt morsmelk i grøten (om man har eller har noe til overs), men da må den lages tykk og med mindre vann fordi mormelk inneholder mange aktive enzymer som gjør grøten veldig flytende.
Denne grøten er så søt og god. Jeg er nemlig en liten søtmums, noe alle mine medbebiser også er. Jeg blir veldig god og mett i magen min av grøt, også varer energien lenge. Jeg må også tilføye en ting før du setter igang og kokkelere favorittgrøten min. Den setter demlig FART på systemet. Da snakker jeg iallefall to, om ikke tre bleier om dagen (som altså ikke er tissebleier).  Mamma maser også noe veldig med at jeg skal fortelle dere om hvor sprudlende sunn og perfekt sammensatt grøten er for små voksende kropper.Jeg håper dere lager maten til bebisene deres selv, også håper jeg dere vil prøve min favorittgrøt. Nå må jeg gå. Jeg er nemlig en veldig utolmodig liten gutt som ikke klarer å sitte stille så veldig lenge. Nå har jeg begynt å åle meg fremover og bakover i en kjempefart, så mamma durer hele tiden etter meg så jeg ikke skal spise på ledninger eller ødelegge bladene hennes. Ha en fin mandag da, dere! Mamma hilser også!

Pssst! Send mamma en mail om du ønsker å samle barselgruppen eller vennegjengen for et grundig og godt kurs om småbarnsernæring og hjemmelaget babymat.