Hei i snøstormen! Jeg har hjemmekontor i dag, og har liksågodt han lille fisen min hjemme hos meg. Han er en pjusk liten søting i dag, trolig på grunn av vaksine han fikk i går. Jeg grøsses så til de grader av de vaksinene og den belastningen de faktisk påfører de bittesmå kroppene. Likevel er jeg for pinglete til å la være å gi han de. Hva tenker dere om det temaet? Jeg blir veldig glad for innspill og erfaringer. Neste vaksine (MMR vaksinen – 15mnds vaksinen) får jeg nesten pustebesvær av å tenke på, – og det av den grunn at den består av såkalt levende svekkede virus. Noe som på mange fører til at de får symptomer som om de rett og slett er smittet av viruset. Usj! Hjemmekontoret i dag blir derfor en smule mindre effektivt enn ellers, men hva gjør man ikke for å være mest mulig sammen med de små sjarmørene?

I dag må jeg dele verdens beste kyllinggryte med dere. Den er helt fantastisk god! Jeg tok mannen i huset i å slikke tallerken i går, så da tar jeg det som et godt tegn. Gryten er godkjent av han lille fisen i huset også. Han digger.digger.digger den. Den er nemlig fullspekket med smaker som passer liten som stor, men er langt fra sterk. Den er mild, kremet og så god at jeg gleder meg til dagens lunsj (middagsrester!). vijs-chicken-curry-33Til en god posjon kylling curry trenger du (3-4 pers):
400g kyllingfileet eller kyllingkjøttdeig
1 og 1/2 rød paprika i små terninger
2 store gulrøtter i terninger
1 stor finhakket gul løk
1/2 purre
2 finhakkede hvitløksfedd
1/2 chili uten frø
2 store never hakket koriander (+ litt ekstra til å drysse på toppen)
1 kokosmelk
1 boks Creme Fraiche
3 ss hakkede tomater
2 ts currypulver
1 ts salt
3 ts gurkemeie
—————————————-
Dampet crispy brokkoli
Kokt ris/quinoa

Fres kyllingen/kjøttdeigen i en god ss kokosfett. Når kyllingen er nesten gjennomstekt tilsetter du hvitløk, chili, løk og purre og la det surre sp smakene kommer frem. Tilsett videre resten av grønnsakene (paprika og gulrot) og kokosmelken, creme fraichen og krydderet. Hold igjen korianderen. La dette koke i ca.7-8 minutter før du tilsetter korianderen og lar den småkoke i nye 5 minutter. Da blir den kremet og god i konsistensen! Ved siden av er dte godt med litt kokt ris eller quinoa og en haug med dampet brokkoli til. Jeg tåler ikke ris, så min favoritt er quinoa eller evt blomkålris. Denne må dere prøve altså! Perfekt hverdagsmiddag til liten og stor! Fullspekket med smak og næring kroppen blir glad av! Har du en liten tass som ikke er glad i klomper i maten bruker du bare stavmixeren og grovmoser ris og gryterett til ønsket konsistens.

PS! Jeg driver å kvalitetsikrer forskjellig himmelsk bakst til bakekurset 5.februar. Det er fortsatt ledige plasser, så bli gjerne med! På kurset lærer jeg bort tips og triks for å få den perfekte baksten uten gluten, raffinert sukker og gjær. De fleste oppskirftene er også uten melk og noen er til og med uten egg. Altså p.e.r.f.e.k.t for allergikere/matintolerante. Disse fantastiske muffinsene er uten alt ovenfor (selv egg!) og er farlig god, sprudlende sunn og grådig enkel å lage. Den er min favoritt og oppskriften holder jeg titt inntil og gis kun til kursdeltakere. IMG_1532Jeg får daglig hyggelige mailer med spørsmål om det går ann å kjøpe oppskirftsheftene for kursene mine. Enn sålenge er de forbeholdt kursdeltakere, men jeg vurderer og jobber med saken! Forresten, jeg var på rawfoodkurs i København i fjor, og lærte noen enkle og grådig gode oppskrifter. En av disse kommer blant annet på kurset: Avokad0/lime pai (så dere bilde på Instagram?)! NAM! Her er forresten litt bilder fra et bakekurs i fjor. SÅ koselig!

Fin onsdag til dere!