Hei sveis! Vips var en uke gått og jeg kan nesten ikke huske at jeg en gang har blunket! Stikkord: h.e.k.t.i.s.k. Jeg klager ikke altså! Tvert om! Gøy med mange jern i ilden. De periodene hvor jeg føler verden bare suser avsted er jeg ganske så flink til å koble totalt av og lade batterier. Jeg har en egen liten mobil lader som fotfølger meg om dagen. Han lille fisen min gir meg nemlig en haug av energi, og jeg vil bruke hvert eneste minutt av tiden jeg har til overs i hektiske perioder på han. Når oppdateringene ikke er like hyppige her på bloggen håper jeg dere ikke faller av lasset. Følg meg gjerne på Instagram og følg Sprudlende Sunn på facebook. Der prøver jeg titte innom titt og ofte. På instagram er det mest fine hverdagsblikk jeg deler, mens på facebook ligges det ut info, bilder, linker til spennende saker i media osv. Følg gjerne!

Siden jeg i dag har litt  tid til å puste har jeg pleiet kropp og sinn med en himla etterlengtet spinningøkt på morgenkvisten. I hektiske perioder blir det nemlig så som så med treningen. Aller helst fungerer kroppen best med fem økter i uken. Da har ryggen det fint, hodet er på topp og ikke minst energien er der oppe den skal være.  Det er derimot lettere sagt enn gjort. Når denne tiden setter begrensninger er det lett for at det blir en kjapp 5km løpings og kanskje noen kjappe styrkeøvelser hjemme noen ganger i uken. Sånn blir det bare innimellom, men hellois så deilig etterlengtede treningsøkter på senteret er når tiden først byr seg!  I dag var en sånn økt. Jeg satt nærmest å smilte hele økten, samtidig som svetten sprutet og pulsen nesten tok livet av meg. SOM jeg elsker å pushe kroppen. Skal jeg fortelle en hemlighet? Hver gang jeg pusher meg litt ekstra tenker jeg på fødsel. “Dette klarer du glatt, Linn. Tenk bare på den hersens fødselen du kom deg igjennom” . Fler som har det sånn? Hoho. Vel, til overskriften. Jeg er inne i en skikkelig grøtperiode igjen. Noe forøvrig han lille fisen min synes er himla allright. Da spiser vi nemlig det samme på morningene, og DET er stas! Jeg synes grøt er himla kjedelig om man ikke pimper den opp. De som forteller om havregrøt kokt på vann og null niks annet til frokost kan jeg ikke forstå meg på. FOR en kjip og lite fargerik frokost! Om du er en av de, må du ikke ta det ille opp altså. Bra du ikke er en søtmoms som meg og MÅ ha noe søtt på grøten, men hei! Litt farger har aldri skadet noen!eeForrige helg fikk jeg e.n.d.e.l.i.g påfyll av supermat i skuffer og skap.  Da ble det fest på havreoghirsegrøten på søndagsmorningen. JEG spiste grøt på en søndag. JEG som er frokostdronningen av alle dronninger og som forguder søndagsfrokoster med massevis av pålegg og nybakte rundstykker. Det betyr ikke annet enn at supermaten har vært dypt savnet. Det er nemlig en trio av supermat jeg nesten ikke klarer (eller vil) leve uten. Gojibær, hempfrø og chiafrø. ew1Alle har egenskaper annen mat bare kan drømme om, og alle er så gode at jeg nesten dåner av tanken. Goji er antioksidantbomben av alle bomber. Den tilfører kroppen en haug av godsaker som beskytter immunforsvar og gjør kroppen sterkere. Den gir dessuten kroppens celler en masse enrgi – noe kroppen såklart blir glad av. Goji inneholder også en del protein til bær å være – hurra! Chiafrø er bittesmå frø som er proppet med omega 3. Det er en kjent sak at vi får i oss aaaaaaltforlite omega 3 og at fettsyre balansen i kroppen er sjevere enn tårnet i Pisa. Disse vidunderfrøene synes jeg derfor bør være en del av alle mann alle sitt kosthold. Chiafrø er også en fin proteinkilde og ikke minst en super kalsiumkilde. Altså perfekt for de med melkeallergi/intoleranse. Visste du at 2 ss chiafrø inneholder like mye kalsium som 1 glass melk, eller like mye omega 3 som en hel laksefilet? Det er til å bli glad av! Hempfrø er proteinbombe. De små nøtteakige frøene er fullspekket med aminosyrer slik at kroppen kan bygge den proteinene (byggesteinene) de har behov for.  Disse tre er en del av hverdagskostholdet mitt. Jeg fjonger opp havregrøten eller topper yoghurten med de, jeg bruker de i snop og sjokkis, i salaten eller bruker de i bakst (ikke hemp – den tåler ikke så bra varme). Disse løfter næringsinnhold i maten til nye høyder. Rett og slett til å bli glad av! Min lille fis er også superbegeistet for supermaten. Spesielt goji. Han mumser de som godis til mammaen store begeistring!ew2Gojibær har jeg prøvde uttallige varianter av. Er de tørre og harde smaker de alt annet enn godt. De må være myke og seige. Litt som tranebær eller rosin i konsistensen. Jeg har funnet min superfavoritt og har derfor startet å selge dem på klinikkene jeg jobber. Bor du i nærheten må du altså bare titte innom Klinikken mandag – fredag eller Helsehuset Greåker på mandager. Bor du ikke i nærheten kan du kjøpe både chia, hemp og chia her.
Nå må jeg prøve å være frøken effektiv. Jeg må forberede foredrag til mandag, kurs til tirsdag (Hverdagsmatkurs. Fortsatt ledige plasser! Se kursplanen her), og IKKE MINST: lage snop til morgendagen! Da skal jeg nemlig stå utenfor Life i Østfoldhallen og serverer sprudlende sunn SNOP OG SJOKKIS! Bor du på Østlandet MÅ du komme. Jeg står der fra 11-15 og gleder meg i massevis! Sees vi?

Fin fredag og helg til dere!