Hei sveis i søndagen!
Jeg og han lille ettåringen i huset startet dagen før de fleste i det hele tatt hadde tenkt på tanken av å stå opp en søndag i dag vi. Det er viktig å få mest mulig ut av dagen vet dere (blunkefjes). Han lille fisen i huset er A-menneske akkurat som mammaen sin, så når klokken var slagen 06 var det på høy tid å skrike høyt nok “HEI” inn i babycallen så han kunne få litt selskap i mørket. Det skal sies at han de siste ukene har funnet ut at det er ganske så allright å sove til nærmere åtte, noe som betyr at mammaen rekker å starte dagen FØR han lille fisen roper “HEI HEEEEEI”. Siden det er fastelavenssøndag i dag var det ekstra koselig å stå opp i mørket sammem med mini, tenne noen te-lys og pakke oss inn i koseklær. Mini er som dere vet en benkesliter ut av dimensjoner. Jeg tror han kunne bodd oppe på den kjøkkenbenken. Aller helst ville han ha sovet oppe på der også tror jeg. Vi startet dagen på benken med et mål om å trylle frem noen sprudlende sunne boller. Ingen fastelavenssøndag uten – iallefall ikke nå som jeg har barn. Her skal tradisjoner og  koselige minner skapes. Det koselige med bollebakingen i dagtidlig var han lille kjøkkenhjelpen som hjalp til med å putte ingredienser i deigen og selvsagt skru hastigheten på kjøkkenmaskinen på maks. Rosinene var det kuleste å putte oppi. Da fikk han til og med lov til å putte annenhver rosin i munnen også (jaaa, jeg vet rosiner KAN inneholde muggsopp – jeg er langt fra hysterisk til slikt!).

Etter bollebaking, litt søl, og mye kos, litt frokost med pappaen og litt lek, duret vi avgårde med regntøyet på. Jeg synes søndager er litt hellig etter jeg fikk barn. Da er det kun familiekos som gjelder, og aller helst lange turer ute i lufta. Denne fastelavenssøndagen var intet unntak. Vi trillet tur, fikk hilst på en gjeng sauer og lekt på den kuleste lekeplassen vi vet om. Mini ble ivrig på sauekosingen og skrek “VOV VOV” (alle dyr ligner tydeligvis på hunder for han) og sauene ble en smule skeptiske. Så skeptisk at han ene med horn stanget meg i rompa (Haha). 24 Når vi hadde vært ute lenge nok duret vi hjem igjen og mumset litt av bollene OG drakk sjokolademilkshake. For meg bringer fastelavenssøndag meg tilbake til barndommen med fargerike fjær på pinner, mammas nystekte boller, og kakao. Kakaoen i dag ble byttet ut med en sprudlende sunn sjokolademilkshake til stor entusiasme for lille han minste i huset. Milkshake og bollemumsing i sofaen sammen med mamma og pappa var himla stas skal jeg si deg!1Sjokolademilkshaken er den beste milkshaken jeg har smakt tror jeg. Mannen nikker febrilsk enig, så jeg døper den herved til:

HIMMELSK SJOKOLADEMILKSHAKE (til 3 mellomstore, eller 2 store glass)
1 stor banan
4 isbiter (PS! Du trenger ikke isbiter om du har frossen banan)
4 dl melk (jeg brukte ferskmelk rett fra kua! Hoho)
3 store ss rått kakaopulver (mer næringsrikt enn “vanlig” kakao som er behandlet)
1 stor ss carobpulver (kan sløyfes, men himla godt!)
1 ss hempprotein (kan sløyfes men tilfører mer naturlig protein)
3 dadler
5-6 dråper stevia med sjokoladesmak

Himla god og helt klart godt for kroppen! Fastelavensbollene er superenkle og grådig gode. Faktisk er det så enklet som den elskverdige julekaken stekt i store muffinsformer istedefor i en brødform. Propp muffinsformene helt fulle så vokser deigen enda mer oppover, og de blir fine og runde nesten som vanlige boller.  De er forøvrig saftige, myke og søte. NAM! Steketiden er ca 20 min på 175grader midtre rille.
38Resten av bollene skal få bli med til besteforeldrene i kveld. Da skal de fylles med krem og mumses med stor entusiasme. Oh la laaa!

God søndag, dere!
Pssst! Selv om jeg er noe mer fraværende enn vanlig på bloggen oppdaterer jeg facebooksiden og instagram jevnlig. På facebook oppdaterer jeg med bilder fra kurs, og alt annet spennende som skjer. Titt innom å se da vel. Det er nemlig nok og henge fingrene i om dagen (smiler)!