Vips ble det pannekakefrokost i dag også. Vi er visst inne i en pannekakeperiode her i huset. Jeg tror pannekakesøndag er en tradisjon som har kommet for å bli. Noe jeg forsåvit virkelig kan like.10 Et fullspekket frokostbord er noe av det koseligste jeg vet om!
Dagens pannekakefrokost besto av noen grådig gode pannekaker jeg har valgt å døpe frokostpannekaker. De er en oppgradering av sesampannekakene, bare disse er hakket vassere. De er mer kompakte og mektige – altså perfekt til frokost med en haug pålegg på! På søndager spares det ikke på kruttet, så vi klinket til med hjemmelaget eggsalat og en god del annet snask som topping. Eggsalat er virkelig undervurdert. Makan til godsak å toppe brødskiven, knekkebrødet, pannekakene eller salaten for den sak skyld.  Enkelt er det også: Hardkokt egg som knuses med gaffel, blandes med hakket vårløk, litt finhakket gul løk, litt salt, litt pepper og noen ss Hellmanns majones (den er nemlig laget på rapsolje). Himla godt under noen skinkeskiver og et tonn grønnsaker. Prøv!

Pannekakefrokoster anbefales altså. Himla koselig!
Dagens frokostpannekaker (som jeg tror blir en gjenganger her i huset hver søndag fremover) består av: (dette er en stor røre –  ca.11-12pannekaker)
3 store (gjerne økologiske) egg
3 dl melk
1 dl vann
3 dl sesammel
3 dl kikertmel
1 dl havregryn
1/2 ts salt
2 ts sukrin/kokossukker
1 ts gurkemeie

Pisk sammen egg, rør inn litt av det tørre og litt av det våte vekselsvis til en fin røre. Gurkemeien kan fint sløyfes, men den gir fin farge, er betennelsesdempende og godt for kroppen. Denne kan stekes med én gang, men gjør seg aller aller best om den får en liten halvtime hvile. Havregrynene vil svelle litt, så om du lar røren hvile noen timer (eller dager) i kjøleskapet må du nok spe den med litt mer vann. Konsistensen skal være ganske så flytende. Lag de så tynne som mulig, stek i smør og spis de gjerne mens de ennå er litt varme. Mini digger.digger.digger pannekakefrokoster. Himla stas å mumse sin helt egene pannekake med leverpostei eller “ssssst” (ost) på.

Jeg føler meg brått så voksen her jeg sitter og smiler over hyggelige søndager. Denne sømdagen som de fleste andre har bestått av mye familiekos, laaang gåtur i solen, digg mat og planlegging av neste uke. Søndager altså. Himla koselig. Spesielt når de starter med pannekaker!

Pssst! Jeg har bidratt i artikkel om sunn snop som gjør kroppen glad på KK.no her. Oppskriften i artikkelen er min superfavoritt når jeg bare MÅ ha noe, og det NÅ! Faktisk kokkelerte jeg og lille fis en trippel oppskrift på fredag, og mumset noen kuler på kjøkkenbenken før leggetid. Det er viktig å kose seg litt ekstra i helgene vet du! Hihi.