Hallois i mandagen!
Jeg har heeelt glemt å vise frem en heftig sak som har bodd oppe på kjøkkenbenken min i noen uker nå. Jeg har nemlig fått meg en skikkelig massiv blender. Med sine hestekrefter (ja, den har faktisk 2HK!) moser den all verdens ting, blander og gjør jobben sin på et blunk. Jeg har sverget til stavmixerbeholderen i en årrekke nå, men hei så digg med en skikkelig blender. Den er med meg på kurs rundt omkring nå også. Den lager jo godiskuler og snop på et blunk. Enda mer perfekt er det for han lille fisen jeg bor sammen med. Han er nemlig smoothiekongen over alle konger. Han kunne levd på drikkende føde tror jeg. 2Jeg liker som dere vet å lage det meste fra bunnen av til han, men disse er en av få ting som har gått ned på høykant av det “ferdige” slaget. De er somregel alltid med i vesken. Er vi derimot hjemme lager vi alltid smoothien selv. Aller helst sammen. På benken. Han får putte det han vil oppi og jeg styrer smoothemaskinen. Etter vi fikk det store beistet av en blender på benken har smoothielagingen blitt enda mer stas. Favoritt smoothies at this moment er jordbær, ananas og en haug spinat. Den er så frisk og enkel. Fullspekket av god næring er den også. Før servering klunker jeg oppi en slant økologisk linfrøolje for å tilføre gode fettsyrer og løfte smoothien til nye høyder.
6Pssst! Husk at spinat er en grønnsak som ikke bør gis til de aller minste barna. Helst ikke før de nærmer seg året. Det skyldes nemlig det høye innholdet at nitrat i spinaten som dog de små kroppene ikke klarer å skille ut som vi voksne gjør. Det står det mer om i Babymatheftet. Det må legges til at spinat er proppet med jern og magnesium, så med andre ord en gullgruve til næring alle burde ha i kostholdet fra de har fylt ett år (!).
Her finner du blenderen min. Heftig sak altså. Man må nesten holde seg for ørene når den setter i gang, men så har den jaggu gjort jobben sin på noen få sekunder også. Nøttesmør og nøttemelk for eksempel. Vips så er det ferdig. Den har bodd på benken min i noen få uker og vi er allerede bestevenner! Disse smoothieposene har jeg forresten brukt flittig. Nå er det himla stas å drikke av kopp med sugerør helt selv, så de har blitt litt nedprioritert etter han bikket 1 år.

Nå må jeg svinge meg rundt. I kveld er det Hverdagsmatkurs for en stor gjeng flotte damer, og jeg må forberede det hele. Rett fra veiledninger til kursing. Oi, så hektisk, men oi så fint! Der har man fordelen med å jobbe selvstendig. Mye jobb og mye fri. I morgen er det babykos (jaaaa, jeg vet han ikke er en baby lenger) all day long! Glad mandag, dere!