Jeg er en brød og påleggselsker. Jeg liker å toppe skiven med massevis av påleggsgoodie. Favoritten og dillen min for øyeblikket er mengder med avocado. Det er så elskbart – OG sunt! Siden jeg ikke er en av de heldige som har fått utlevert tålmodighet og er blodfan av ting som er gjort i en fei, er jeg blitt dronningen av briks. Briks er enkelt å slenge i sammen og smaker bedre enn noe annet. Elskbart!

I dagtidlig gikk jeg bananas på kjøkkenet før klokken var slagen 08:00, og laget dobbel oppskrift av briksen. En del til meg og mannen, en del til brødboksen, og endel til fryseren. Perfekt! Sååå nå blir det nystekt briks på ho mor til frokost. Dét sammen med en stor grønn juice og en neve blåbær gjør magen og kroppen hoppende glad. Akkurat sånn jeg liker det!

Briksen i dag laget jeg etter denne oppskriften, men jeg puttet oppi et lite egg ekstra og massevis av solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø og hakket valnøtter. Sistnevnte er en sikker vinner. Fullspekket av omaga 3, folat og magnesium. Pluss at det smaker underbart og setter kronen på hverket. Summasummarum blir vel oppskriften slik:

2 dl vann
2 ss fiberhusk
3 egg
2 dl mandler malt til mel
1/2 boks hermetiske kikerter
0,5 dl glutenfritt mel (bokhvete/jyttemel)
0,5 dl kikertmel/amaranth mel
1 ts bakepulver
0,5 dl hakkede valnøtter
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl solsikekjerner
0,5 dl linfrø
0,5 dl gresskarkjerner (spar noen til å strø på toppen)

Fyll en bolle med vann, tilsett fiberhusken og rør om. La svelle i ca.1-2min til massen har blitt tykkere. Tilsett eggene og pisk. Tilsett så det tørre, smør utover (med ca 1-1,5cm tykkelse) på en bakepapirkledd stekeplate og stek på 180grader i 30min. Skjær i firkanter og nyt!

NAM!
I går laget jeg en helt A-M-A-Z-I-N-G lakselasagne. Lakselasagne med ostesaus og spinatrøre. Helt kriminelt godt! Vil dere ha oppskrift?