Hei sveis! Uken starter alltid like brått hver eneste uke. Hvor blir dagene og helgen av?! Godt det snart er påskeferie. Jeg merker folk flest har påskestemning om dagen. Jeg har nesten ikke rukket og tenke i de baner en gang, så regner påskestemningen faller over meg på Påskesnopkurset til torsdag. Jeg vet mange av dere durer avgårde på påskefjellet allerede til fredag, og jeg har flere gode oppskrifter på lur, så denne uken skal jeg prøve være en sabla flink bloggerinne!

Først ut er påskegule gelefigurer med en frisk, litt sur smak. Ohoi, så godt! Jeg vet mange kan savne smågodtet når man velger å legge om til et kosthold uten sukker, så her tror jeg at jeg har redningen til dere! Gelegodteri på 1-2-3! Godt for kroppen og en liten smaksopplevelse i munnen. Vinn vinn situasjon! Gelegodterioppskrifter har florert rundt på ulike blogger, og jeg har lenge hatt lyst til å teste. Noen ganger sitter bare ting litt lang inne når det gjelder å prøve nye ting (jepps, jeg også kan være treg av meg!). Jeg lager stort sett snop hver helg, til stor entusiasme for både mannen i huset og han lille fisen som er en like stor søtmums som mammaen sin. Favorittsnopet i huset er smørbukkkaramellene (det skal sies at de tar liiiitt lang tid for meg, så dette er gourmetgodis vi nyter innimellom og da har mannen i huset kokkelert!), snickers, godiskuler og for ikke å snakke om disse sjokkiskulene.
2014-04-09 09.47.22I det siste har det vært litt hurramegrundt tendenser i heimen. Altså mammaen har jobbet en god del, pappaen har jobbet en del og inninellom der har vi prøvd å være mest mulig sammen med han lille finingen vår. Vi får altid kabalen til å gå opp, og jeg er evig takknemlig for at jeg har mye å gjøre, og likevel har fleksitid sånn at jeg kan være hjemme på dagen og mye sammen med han jeg liker aller aller best å bruke tiden min på. Det som derimot har vært negativt med denne hurramegrundtperioden er at kokkeleringen på kjøkkenet har blitt nedprioritert. Det har absolutt blitt sunn og god mat, men den ekstra tiden med eksperimentering og kokkelering har forsvunnet. Faktisk har det også vært sånn at når tiden endelig er der, så har ikke lysen til å kokkelere og eksperimentere vært til stede. Himla kjedelig i grunn. Kjøkkenet vårt har derfor stått å skreket til meg de siste månedene! Noe jeg derimot har kokkelert med stor entusiasme er gelegodis. Det er gjort på et lite bluk, noe som passer meg heeelt perfekt akkurat nå.
2014-04-09 09.50.01
PÅSKEGULE GELEFIGURER

(til en god ladning geléfigurer)
1 stor moden mango
Saften av 1 sitron
1/2 dl vann
4 ss gelatin
10 dråper stevia lemon

Kjør mangoen og sitronsaften til en fin puré. Varm blandingen sammen med vannet og steviaen. Tilsett en og en ss med gelatinpulveret og visp godt med en visp så alt pulveret røres jevnt ut og ikke klumper seg. Avkjøl blandingen bittelitt før du heller blandingen i former. Jeg brukte vanlig silikonformer med ulike figurer. Faktisk brukte jeg juleformen som egenlig skal etterligne pepperkaker, men hei så fine seigmenn det ble! Hoho!2014-04-09 09.48.55Jeg har funnet inspirasjon til oppskriften her, men gjorde noen små endringer! Hovedingrediensen foruten bær/frukt i godiset er gelatin. Visste dere at gelatin er supermat på sitt beste. Det er et lettopptakelig protein som kroppen digger og som den spesielt bruker til å repaere og bygge. Altså helt fantastisk bra for tarmhelsen! Gelatin er altså noe alle burde ha som en del av hverdagskostholdet. Så hva sier du til surt gelegodteri hver dag? JA TAKK!! Les mer om gelatin og flere bruksområder her. Jeg har bestillt meg gelatin fra iherb, denne. Men du kan også kjøpe gelantin på butikken. Forskjellen (dog en ganske viktig forskjell) er at denne fra iherb er gelantin fra storfe, mens den i butikken er fra gris. Jeg er generelt ganske forsiktig med griseinntaket, og anbefaler også en god del av mine klienter å være forsiktig med inntaket pga grisekjøttet sin betennelsesfremmende effekt i kroppen. Visste du at grisen er en av få dyr som ikke svetter? Noe som betyr at alle avfallsstoffene som vanligvis blir skillt ut sitter igjen i kjøttet.
2014-03-21 17.18.062014-03-21 17.15.35Jeg har også laget en god ladning med søte jordbærgelegodis. Disse ble også gode, men surt godis er og blir en vinner! Disse tror jeg er megagode med litt sjokkis rundt seg!

JORDBÆR GELÉGODTERI
En pakke frossne jordbær (du kan bruke hvilke type bær du vil altså!)
6 ss gelantin
Saften fra 1 sitron
5-6 dråper stevia med bæraroma
2 ss kokossukker

Samme prosesyre som over. Nyt disse etter noen timer i kjøleskapet. Oppbevar de også i kjøleskapet, da holder de seg bedre. Disse med kokkeleres og legges i påskeegget altså. Anbefales! Nå må jeg løpe. Snop og sjokkiskurs med en gjeng flotte damer venter! Gøy! Ha en strålende onsdag! Snaaaaart påske!