PÅSKEGODTERI – SURE GELÉFIGURER

Publisert April 9, 2014 // SNOP/GODIS // 26 Kommentarer

Hei sveis! Uken starter alltid like brått hver eneste uke. Hvor blir dagene og helgen av?! Godt det snart er påskeferie. Jeg merker folk flest har påskestemning om dagen. Jeg har nesten ikke rukket og tenke i de baner en gang, så regner påskestemningen faller over meg på Påskesnopkurset til torsdag. Jeg vet mange av dere durer avgårde på påskefjellet allerede til fredag, og jeg har flere gode oppskrifter på lur, så denne uken skal jeg prøve være en sabla flink bloggerinne!

Først ut er påskegule gelefigurer med en frisk, litt sur smak. Ohoi, så godt! Jeg vet mange kan savne smågodtet når man velger å legge om til et kosthold uten sukker, så her tror jeg at jeg har redningen til dere! Gelegodteri på 1-2-3! Godt for kroppen og en liten smaksopplevelse i munnen. Vinn vinn situasjon! Gelegodterioppskrifter har florert rundt på ulike blogger, og jeg har lenge hatt lyst til å teste. Noen ganger sitter bare ting litt lang inne når det gjelder å prøve nye ting (jepps, jeg også kan være treg av meg!). Jeg lager stort sett snop hver helg, til stor entusiasme for både mannen i huset og han lille fisen som er en like stor søtmums som mammaen sin. Favorittsnopet i huset er smørbukkkaramellene (det skal sies at de tar liiiitt lang tid for meg, så dette er gourmetgodis vi nyter innimellom og da har mannen i huset kokkelert!), snickers, godiskuler og for ikke å snakke om disse sjokkiskulene.
2014-04-09 09.47.22I det siste har det vært litt hurramegrundt tendenser i heimen. Altså mammaen har jobbet en god del, pappaen har jobbet en del og inninellom der har vi prøvd å være mest mulig sammen med han lille finingen vår. Vi får altid kabalen til å gå opp, og jeg er evig takknemlig for at jeg har mye å gjøre, og likevel har fleksitid sånn at jeg kan være hjemme på dagen og mye sammen med han jeg liker aller aller best å bruke tiden min på. Det som derimot har vært negativt med denne hurramegrundtperioden er at kokkeleringen på kjøkkenet har blitt nedprioritert. Det har absolutt blitt sunn og god mat, men den ekstra tiden med eksperimentering og kokkelering har forsvunnet. Faktisk har det også vært sånn at når tiden endelig er der, så har ikke lysen til å kokkelere og eksperimentere vært til stede. Himla kjedelig i grunn. Kjøkkenet vårt har derfor stått å skreket til meg de siste månedene! Noe jeg derimot har kokkelert med stor entusiasme er gelegodis. Det er gjort på et lite bluk, noe som passer meg heeelt perfekt akkurat nå.
2014-04-09 09.50.01
PÅSKEGULE GELEFIGURER

(til en god ladning geléfigurer)
1 stor moden mango
Saften av 1 sitron
1/2 dl vann
4 ss gelatin
10 dråper stevia lemon

Kjør mangoen og sitronsaften til en fin puré. Varm blandingen sammen med vannet og steviaen. Tilsett en og en ss med gelatinpulveret og visp godt med en visp så alt pulveret røres jevnt ut og ikke klumper seg. Avkjøl blandingen bittelitt før du heller blandingen i former. Jeg brukte vanlig silikonformer med ulike figurer. Faktisk brukte jeg juleformen som egenlig skal etterligne pepperkaker, men hei så fine seigmenn det ble! Hoho!2014-04-09 09.48.55Jeg har funnet inspirasjon til oppskriften her, men gjorde noen små endringer! Hovedingrediensen foruten bær/frukt i godiset er gelatin. Visste dere at gelatin er supermat på sitt beste. Det er et lettopptakelig protein som kroppen digger og som den spesielt bruker til å repaere og bygge. Altså helt fantastisk bra for tarmhelsen! Gelatin er altså noe alle burde ha som en del av hverdagskostholdet. Så hva sier du til surt gelegodteri hver dag? JA TAKK!! Les mer om gelatin og flere bruksområder her. Jeg har bestillt meg gelatin fra iherb, denne. Men du kan også kjøpe gelantin på butikken. Forskjellen (dog en ganske viktig forskjell) er at denne fra iherb er gelantin fra storfe, mens den i butikken er fra gris. Jeg er generelt ganske forsiktig med griseinntaket, og anbefaler også en god del av mine klienter å være forsiktig med inntaket pga grisekjøttet sin betennelsesfremmende effekt i kroppen. Visste du at grisen er en av få dyr som ikke svetter? Noe som betyr at alle avfallsstoffene som vanligvis blir skillt ut sitter igjen i kjøttet.
2014-03-21 17.18.062014-03-21 17.15.35Jeg har også laget en god ladning med søte jordbærgelegodis. Disse ble også gode, men surt godis er og blir en vinner! Disse tror jeg er megagode med litt sjokkis rundt seg!

JORDBÆR GELÉGODTERI
En pakke frossne jordbær (du kan bruke hvilke type bær du vil altså!)
6 ss gelantin
Saften fra 1 sitron
5-6 dråper stevia med bæraroma
2 ss kokossukker

Samme prosesyre som over. Nyt disse etter noen timer i kjøleskapet. Oppbevar de også i kjøleskapet, da holder de seg bedre. Disse med kokkeleres og legges i påskeegget altså. Anbefales! Nå må jeg løpe. Snop og sjokkiskurs med en gjeng flotte damer venter! Gøy! Ha en strålende onsdag! Snaaaaart påske!

26 kommentarer to “PÅSKEGODTERI – SURE GELÉFIGURER”

 1. Å nam!!!! De skal jeg lage!! Har faktisk gelatin kjøpt på iherb liggende:) hvordan blir disse uten stevia tro?? Flink du,Linn:)

  Silje
  April 9, 2014
  • Supernam, Silje! De må du lage 🙂 Uten stevia blir de kanskje litt tamme i smaken? Prøv! 🙂

   Linn
   April 9, 2014
 2. Er det mulig å lage disse med vanlige gelatinplater fra matbutikken? Vet du hvor mange plater med gelatin som da evt. kan erstatte de 4 ss med pulver? 🙂

  M
  April 9, 2014
  • Det er absolutt mulig! Men kjøp heller gelatinpulver. Det får du i alle matbutikker det også 😉

   Linn
   April 9, 2014
 3. Så søte! Dette skal jeg jammen lage til påskeegget mitt.

  Vilde
  April 9, 2014
  • Åja! Det må du altså! Supergode!

   Linn
   April 9, 2014
 4. Yum, disse må jeg teste! Men det får bli etter påske og flyttelass. Pakker og pakker for tida, går ikke så fort med mini på slep 🙂

  Ida
  April 9, 2014
 5. Ang noe annet. Har du sett Earthlings og hvordan de slakter storfe kosher style? Noen ganger vil jeg bli veganer, men det sitter litt for langt inne… Bare lurte på om du har noen tanker rundt det (hvis du har sett filmen vel og merke)? 🙂

  Ida
  April 9, 2014
 6. Å, det er så digg med gelatingodis! Må lage i morgen, med jordbær og mango blandet! *gledeseg*

  Kamilla K
  April 9, 2014
 7. Hvor kan man få tak i gelantin som ikke i plater æ? Hehe…
  Den babygrøten du lager hvor får man tak i slikt mel?

  Line
  April 9, 2014
  • Du finner gelatinpulver i vanlige matbutikker, Line! 🙂 Bruker vanlig havregryn fra matbutikken ja. Velg gjerne den glutenfrie. Den står i allergihyllene i butikken!

   Linn
   April 9, 2014
 8. Ikke mel men slik havregryn du bruker eller er det vanlig fra butikken?

  Line
  April 9, 2014
 9. E har laga disse nå, og de smaker og lukter
  ein blanding av navlelo og tåfis. Hva har skjedd? Det lukta ikkje vondt før e varma det opp. Konsistensen blei topp!

  Stine
  April 14, 2014
 10. Og med varma det opp, så meinå e at det kokte. Ska kanskje ikkje det??

  Stine
  April 15, 2014
  • Merkelig! Det skal varmes opp, men behøver ikke kokes nei. Jeg vet ikke hva du kan ha gjort feil!

   Linn
   April 15, 2014
 11. Lagde med jordbær nå, uten å koke, og de blei så gode. Ikkje den fæle og merkelige lukta og smaken som igår. Mmm. Må nok prøve med mango ein gang til!

  Stine
  April 15, 2014
 12. Lagde disse i går – så friske og gode! 😀 Putta i ei blåbær også, og det gjorde seg 😉 I dag blir patenten testet ut som shotte-godt til vorspiel… 😉 😉

  WenkeH
  April 18, 2014
 13. Hei igjen! Nå har jeg laga disse mango/sitron godisene en gang til. Det va jeg som laga de og sa mine smakte forferdelig. Nå har jeg da prøvd meg igjen, og denne gangen ska jeg si de ble gode!! Nam! Sitter og mumser i vei mens jeg skriver. Neste gang vil jeg prøve med enda mer sitron i og, for sure, gule godter er nam. Ville bare si at jeg fikk det til, og de ble gode!

  Så lurer jeg på åssen søtning du bruker når du lager sjokolade? Hva er best lissom?

  Ha ein topp dag, og takk for oppskrift!

  Stine
  May 20, 2014
  • Så flott! Kos deg! 🙂 Jeg digger kokossukker, særlig finmalt fra Økosjokolade! 🙂

   Linn
   May 23, 2014
 14. Hei!

  Jeg har lagd gelefigurer selv med samme pulver som du har brukt her, og det ble kjempegodt, bort sett fra at jeg syntes smaken på dette pulveret blir forstyrrende og ikke så godt. Vet du om gelatinpulver fra Gimsøy som du får kjøpt i vanlige matbutikker (http://www.stabburet.no/Merker-Produkter/Kategori/Saus-og-tilbehoer/Gelatinpulver-egnet-til-konsum-25g) har samme positive effekt på tarmen ? 🙂

  Linn B.
  May 3, 2016
  • Så bra! Ja, bare bruk det gelatinpulveret som nevnt over. Det har samme gode effekt på tarmen som økologisk gelatin 😉

   Linn
   May 6, 2016
 15. Supert – tusen takk for svar! 🙂

  Linn B.
  May 7, 2016
 16. Hvor lenge holder de seg i kjøleskapet?

  Silje
  December 19, 2016
  • Lenger enn du klarer ha de der! 😉 Ca 10-14 dager tenker jeg!

   Linn
   December 19, 2016
 17. Det funker med “vanlig gelatin” fra de oetker, sant? Har bestilt fra iherb, men venter fremdeles på pakken

  Anja
  February 9, 2017
  • Jada! Det fungerer fint! Jeg er tom, så jeg brukte vanlig i barnebursdag sist. Fungerte helt fint! 🙂

   Linn
   February 9, 2017

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV