Hallo i søndagen! I går kveld hadde mannen i huset og jeg date. Vi snakker datemiddag uten tv og annet tull som ofte fanger all oppmerksomhet. Vi har funnet ut at  de lørdagene vi ikke er på farten (eller har besøk) skal nytes litt mer enn bare å plane ut forran tv. Det blir det nemlig nok av i ukedagene! Vi laget gresk middag, både fordi det er favorittmaten, og fordi vi feirer at vi ganske snart skal til grekerland igjen og feriere sammen med han lille knerten vår. Gresk er så frisk og lett mat! Gårsdagens middag besto av nakkekoteletter av svin marinert i en supermarinade man ikke finner maken til, pastinakkfries, tzatziki og en giga gresk salat med alt som hører til. Oi, for en herlig lørdagsmiddag!
2014-04-05 20.24.18Nakkekotlettene marineres en liten time før grilling, også pensles marinaden med jevne mellomrom på underveis i grillprosessen.

Supermarinade (til 2 store kotelettskiver):
1/2 dl soyasaus
2 ss økologisk akasie honning
2 ts hvitløkspepper (gjerne grovkvernet)

Det aller aller beste kjøttet å kaste på grillen med dette tilbehøret er helt klart lam, men nakkekotletter en en god nummer to synes jeg. Dessuten er prisen av det mye finere slaget også, og dét har jo også litt å si!
2014-04-05 20.04.23Gresk salat med gresk feta, et tonn tomater, paprika, spinatblader og rødløk er noe av det beste jeg vet. Jeg topper salaten med et lass hjemmelaget tzatziki. Ohoi så godt altså! Tzatziki er en superfavoritt i heimen. Sammen med aioli og pesto topper den tronen over favoritttilbehøret til middager. Vi har stort sett alltid en boks med ferdiglaget tzatziki stående. Perfekt å ha i hektiske hverdager når man for eksempel slenger sammen en enkel salat og kylling til middag eller lunsj.

Tzatziki
1/2 boks tyrkisk/gresk yoghurt (500g)
2/3 revet agurk
1 hvitløksfedd
litt salt

Husk at agurken må avrennes for vann etter den er revet. Du kan legge den revede agurken i et kaffefilter oppe i en sil og la den stå en times tid, ELLER du kan legge den revede agurken i kaffefilteret og vri/trykke ut vannet selv (utålmodige meg bruker sistnevnte metode). Bland sammen og la den stå en times tid før servering!
Siste og ikke minst viktigste tilbehør ut: pastinakkfries! Min og alle kursdeltakernes (selv barnas) middagsfavoritt! Denne middagen er en super hverdagsmiddag også. Dropper man pastinakkfriesen og kanskje har en tzatziki og salat stående er dette superkjapp middag på 1-2-3! Anbefales!

Nå skal jeg svinge meg rundt og knyte på joggeskoa. Jeg har ikke hatt svetteperler i pannen siden tirsdag, så nå er det virkelig på tide! Denne omgangssyken har jaggu likt seg i kroppen denne gangen. Faktisk er den ikke helt borte riktig ennå, så jeg ser for meg en rolig løpetur i regnet denne søndagen. I ettermiddagen kommer la familia på grillings. Mannen i huset har fått seg ny grill, og den skal selvsagt brukes! Hei sålenge!
Pssst!! Jeg laget surt påskegult gelegodteri i går (se instagram), oppskrift kommer iløpet av få dager! Det er forresten én plass igjen på PÅSKESNOPKURSET førstkommende torsdag om du ønsker et proppfullt påskeegg med herlig hjemmelaget påskesnop! Hihi.