Lørdagspizza
Denne pizzaen ble P E R F E K T!
Til bunnen trenger du:
2,5dl soyamel/amaranthmel/kikertmel
1,5 dl mandelmel
1,25dl glutenfritt grovt mel (gjerne jyttemel)
1ts salt
3ss olje
ca. 2 dl varmt vann
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett oljen og rør godt. Nå skal massen være “kladdete”. Tilsett så litt og litt vann mens du rører godt. Det er ikke sikkert du trenger alt vannet. Når deigen slipper bakebollen er den helt perfekt å jobbe med. Ikke vanlig at lavkarbo bakverk kan rulles og bakes ut. Ofte er deigen bare klissete og ekkel! Denne deigen trykkes ut på et bakepapir som passer i en liten langpanne. Pizzabunnen blir nokså tynn – litt italiensk aktig! Deigen kan stekes i 5-6 min på 200grader først. Så får den en liten hinne før den påføres det deilige fyllet.
Til ordentlig lørdagspizza trengs rømmedressing og pizzasaus. Så igår brettet vi opp armene og lagde hjemmelagde varianter av dem begge.
Til rømmedressing trenger du:
1/2 boks seterrømme
5 små hvitløksfedd
1/2 ts gressløk (tørket)
1 ss majones
Til pizzasausen trenger du:
3/4 boks hakkede tomater
2 toppede ss tomatpuré
2 toppede ss oregano
1 ts hvitløkspulver
Pizzasausen smøres ut på bunnen før toppingen legges på. Toppingen denne gang ble picnic skinke, bacon, sopp, løk og ost. Stek pizzaen deretter i ca. 30 min på 200 grader.
Glutenmel er ingen lavkarbo variant, men helt klart et bedre alternativ enn mye annet annet mel. De 1,25dl tilsvarte ca. 45g karbo. Legges soyamelet med sine 6g og mandelmelet med sine 5g sammen, bli det ca. 56g karbo i hele pizzaen. Vi fikk 12 pizzabiter, noe som gir i underkant av 5g karbo i hver pizzabit! Altså fortsatt en lavkarbo pizza!
OBS OBS! Denne pizzaen er farlig god! Smaker akuratt som kjøpepizza, så det er stor fare for overspising!
mjuuugly
Akkurat som kjøpepizza? Tviler jeg på for denne pizzaen så jo kjempeGOD ut. Kjøpepizza er ikke godt! 😉 Utrolig fin oppskrift. Kan nesten ikke tro at den deigen er uten gjær og egg. Hvordan går det an, er det soyamelet som gjør det slik? Super oppskrift, lekre bilder, ser nydelig ut!
Linn
Hehe! Jeg mener sånn pizza man bestiller og får med hjem! 🙂 Gir gode flashbacks til barndommen! Men ja, pizzaen var KJEMPE GOOOOD! Nydelig konsistens. Helt merkelig at det går ann uten gjær og egg. Hadde forberedt meg på at den måtte “smøres” ut på bakepapiret. Jeg innbiller meg at det kan være soyamelet sin skyld! Smaken på bunnen ble iallefall sååå god! Vi har akkuratt laget en ny “bunn” som vi skal bruke som brødskiver/knekkebrød. Perfekt med ost nemlig! 🙂 Du bør prøve!
Frøken glad
ÅÅÅ den så super digg ut!!den skal prøves!!hjemmelaget er jo det beste!!
camilla
NAM! den så ekstremt digg ut!!:) skal absolutt prøves. men jeg må få tak i soya og mandelmel. har aldri fått kjøpt meg det, å da er d så mye jeg ikke får laget… så skjønner at jeg må gå til anskaffelse av det SNArest!:)
ninabakke
Den så god ut 😀
Trine
Heisann 🙂
Den pizzaen så god ut.
Har du ikke i bakepulver heller? Ser for meg at bunnen blir hard/kompakt uten noe form for hevemiddel.
Linn
Null komma niks! Bare mel, olje og vann! Bunnen skal kjevles ut så tynn som mulig, så den bli litt “italiensk aktig”! Kjempe godt! Bunnen er faktisk så god at jeg har laget den UTEN pizzafyll og brukt den som brødskive/knekkebrød. NAM!
Lisbeth
Ser nydelig ut! Er soyamel og soyaprotein pulver det samme?
Linn
Ja, det vil jeg tro! Jeg bruker iallefall bare soyamel, og det fungerer kjempe godt! 🙂
SuperRosa
Er det soyamel som har sånn rar bismak? Proteinpulver vet jeg ivertfall har sånn funky smak… Smaker maten slik, klarer jeg ikke å spise det.
Linn
Proteinpulver smaker bæsj! Det liker jeg ikke. Soyamel derimot har ikke noen særlig fremtredende smak. Det er ett eller annet med kombinasjonen mandelmel og soyamel. Smaker virkelig himmelsk! Den bunnen har jeg fått SÅ mye skryt for! Prøv! 🙂
SuperRosa
yey 🙂 Will do!
Anonymous
hvordan tror du denne hadde blitt med litt kokosmel istedenfor glutenfritt mel?
Linn
Hmm, det tror jeg nok ikke er så godt. Kokosmelet har en naturlig sødme og egner seg ikke så godt til den slags mat. Jeg tror heller jeg hadde tatt litt mer soyamel istede da. Om du er redd for karbohydratene da! Men smakskombinasjonen glutenmel, soyamel og mandelmel er iallefall heeelt magisk! 🙂
fristendelavkarbo
Jeg har brukt litt kokosmel i pizzabunn. Det går kjempefint! Hvis du tilsetter litt salt eller krydder i røra, så forsvinner smaken av kokosmelet!!
Linn
Takk for tipset, Cecilie! Da funker det sikkert da! 😉
Marianne
Selv om dette er et gammelt innlegg må jeg bare kommentere. Lagde nemlig denne til familien i dag! Falt i smak som bare det 😉 Nam! Blir nok ikke siste gang nei!
Linn
Ååå, så morsomt å prøve! Dette er faktisk en av mine absolutte favorittoppskrifter! Den er så fantastisk god! 🙂
Anonymous
Hei! For en flott blogg du har!Den har jeg lagt som favoritter nå og kommer nok til og “stikke ” innom hver dag! :))))) Tenkte og prøve meg på denne pizza bunnen,jeg har jo mandler så d kan jeg jo bare gjøre om til mel(eller anbefaler du kjøpt mandelmel kanskje?) soyamel så jeg på helse kosten her i byen,men hvis jeg ikke finner dette siste melet,glutenmel,….. kan jeg da bare ta litt mer av de to første meltypene kanskje??? eller noe ketolysebakemix som jeg har i skapet??????
Lene
Bruker du det fettreduserte mandelmelet som en kjøper på helsekosten eller malte mandler? Synes det er stor forskjell på disse meltypene så det hadde vært fint om du beskriver hvilken type du bruker. Fantastisk blogg:)
Linn
Jeg bruker alltid malte mandler. Maler somregel selv, ellers bruker jeg det finmalte mandelmelet til funksjonellmat som IKKE er fettredusert. Den fettreduserte varianten er jeg ikke så glad i siden det trekker til seg en hel del fuktighet! 🙂
Marianne
Heisann. Hvor får man kjøpt mandelmel, soyamel og glutenfritt mel ? 🙂
Linn
På helsekost 😉 Mandelmel maler du enkelt selv med blender/stavmixerbeholder!
Hanne
Hva ville du anbefalt av soyamel eller kikertmel til denne, MÅ det være soyamel? Evt et annet mel man kan bytte ut soyamelet med? Har så fryktelig lyst på fredagspizza og mannen i huset var ikke så veldig begeistret for smaken sist gang vi lagde det med soyamel.
Linn
Prøv med kikertmel, det er nok det beste alternativet. Om ikke kan du jo prøve med sesammel, kanskje det kan få den samme effekten? 🙂
Sara
Hei. Elsker denne pizzaen, men i dag får jeg besøk av ei som er allergisk mot mandler. Hva vil du anbefale å bruke som erstatning?
Hilsen Sara
Linn
Sesammel kanskje? 🙂
Ole
Hei!
Tror du jeg kan erstatte mandel og soyamel, med havremel og litt mer jyttemel? Eller blir det dårlig smak?
Har ikke soya mel, og tåler ikke mandler.
Hilsen Ole
Linn
Det er mye mulig! Denne oppskriften er gammel, jeg har ikke laget denne på fler år. Mandelmelet tilfører fett i bunnen, så usikker på om den kanskje kan bli litt tørr med havre og jytte. Her gjelder det å teste! Oppdater gjerne! 🙂