Hei sveis! Vi dro søndagen helt ut i går og klinket til med vafler til lunsj vi. Ohoi så godt det var! Jeg tør påstå at dette er de beste vaflene jeg har smakt. Jeg har blitt mer og mer glad i å bruke banan i bakst for å få sødme og konsistens. I vafler synes jeg bananen satte kronen på verket! Oppskriften ga 8 tykke og gode vafler. Akkurat nok til to store og en liten. Han minste er så matmums at han kunne mumset til i morgen, og mammaen er ikke så langt derifra hun heller. Han må da slekte på noen! Hoho.
2014-05-04 13.16.212Det beste med disse er at alle ingrediensene er ingredienser som bør være basis i en sprudlende sunn livsstil. Det betyr at du mest sannsynlig har alt liggende! Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften, men har gjort noen ulike endringer.

Du trenger altså:
3 økologiske egg
6 ts mager kesam eller evt tyrkisk/gresk yoghurt
1/2 moden most banan
120g glutenfri havregryn malt til mel
6 ts kokossukker
1 ts kardemumme
1 ts bakepulver
2 ss chiafrø (kan sløyfes)
0,5 – 1 dl vann

Sleng alt sammen i blender eller mal havregrynene og mos bananen før du blander inn resten av ingrediensene. Spe med litt vann om konsistensen blir for tykk. Chiafrøene kan fint sløyfes men løfter næringsinnholdet til nye høyder og setter prikken over i`en for konsistensen på vaflene. La røren svelle i 10minutter før du setter i gang med stekingen. Enklere blir det ikke!
4De smaker nyyydelig med hjemmelaget syltetøy på. Litt ekte brun geitost er også supergodt når man virkelig skal kose seg! Har du ikke laget hjemmelaget syltetøy før? Det er lett som en plett! Kok en halv pose frossene bær (min favoritt er jordbær). Når de er helt smeltet tar du kjelen til side og rører inn noen dråper stevia (gjerne “berry” varianten) og 1 ts kokossukker. For å tykne litt lar du bærene bli enda litt avkjølt før du rører inn 1 ss chiafrø. Har du ikke chiafrø kan du bruke Fiberhusk – men husk da at du kun trenger bittelitt.

I skrivende stund er jeg på plass på jobb på Helsehuset Greåker og tar meg selv i å dagdrømme om disse vaflene. Trooor jeg må kokkelere en liten posjon og kose meg med en vaffel etter trenings i kveld! Fin mandag til dere!