Dette spørsmålet fikk jeg i går:

“Hei. Jeg har et spørsmål som jeg lurer på, og det ville vært fint å fått svart på. Med tanke på det kostholdet som en som spiser lovkarb kosthold, som deg selv. Hvilke tanker har du gjort rundt det at all fettet som spises legger seg på innsiden din, på innsiden av blodårene og kan med tid og stunder gi alvorlige sykdommer sm hjerte-kar, hjerneslag og aterosklerose. ? Jeg mener det er bedre å heller ha tre kilo for mye på utsiden, enn på innsiden, for det er farligst. Hilsen en som undrer.”

Siden det garantert er flere enn bare denne personen som lurer på det samme, tenker jeg å svare på dette i plenium. 

Mettet fett er IKKE FARLIG! Det er INGEN forskning som noen gang har påvist dette. Det at statens ernæringsråd mener fett, særlig mettet fett er farlig er bare vås. De har INGEN forskningsrapporter å vise for seg om du spør de om grunnen for at mettet fett er farlig. Det at mettet fett legger seg på innsiden av blodårene og kan føre til hjerte-kar, slag og aterosklerose er alt annet enn riktig. Det er løyn og forbanna oppdiktning! Den ene forskningsrapporten etter den andre har avlivet disse påstandene. Hovedårsaker til fettavleiring ser heller ut til å være sukker, kombinert med kronisk infeksjon som resulterer i en betennelses prosess.
Men helt klart, det er bedre med 3 kilo for mye på utsiden, BARE DU SER FLOTT UT PÅ INNSIDEN! Det vil nemlig fettet hjelpe deg med. Fett smører kroppen innvendig! Gang på gang har kliniske undersøkelser vist at pasienter som spiser mye fett og lite karbohydrater har flotte blodårer. Hjertepasienter eller diabetes pasienter blir ikke uten grunn friske etter de legger om til denne type kosthold. Det har seg nemlig slik at det er sukker som er skurken i denne situasjonen. IKKE fettet!  

I tillegg kan du stille deg selv spørsmålet: Når ble fett farlig? Et kosthold rikt på mettet fett og lite karbohydrater tar utgangspunkt i menneskets naturlige kosthold, det kostholdet som vår art tilpasset seg gjennom flere tusen generasjoner som jegere i steinalderen. Jegeren levde av animalsk fett, kjøtt, innmat, fisk, skalldyr og noe bær, frukt, nøtter, røtter og urter. Tror du de hadde helserelaterte sykdommer da? Disse sykdommene har kommet i nyere tid, på samme tid som tilgangen på ferdigmat og lett-produkter har gått til himmels!