Hei sveis! Har dere hatt en fin helg? Jeg har hatt en av de søteste jeg vet om på besøk helt fra København. Den personen som er mest lik meg selv av alle personer på kloden. Vi har spist en haug god sprudlende sunn mat, trent og skravlet så mye at jeg nesten er støl i kjeven. Noen mennesker gjør meg bare ekstra glad!

Jeg er inne i en evigvarende yoghurtdille om dagen. Jeg MÅ ha en skål hver dag. Det spises til frokost, til lunsj, som et kjapt mellommåltid, eller aller helst som kveldskos. Yoghurt pimpet på den riktige måten med en masse deilige farger i form av bær/frukt og en crunshy müsli på toppen er nøkkelen til himmelriket for meg om dagen. Må nesten le av meg selv og den matgleden jeg bobler over av til tider!
2014-06-16 21.39.07Jeg pimper alltid yoghurten med supermat og andre superdigge saker som gjør kroppen glad. I en stor skål naturel tyrkisk/gresk yoghurt blander jeg i 6 dråper stevia med vaniljesmak, bittelitt rent vaniljepulver, 1-1,5 ss lecithin og 1-1,5 ss chiafrø. Da blir den perfekt søt og næringsinnholdet økes brått til nye høyder. Lecithin er et fettliknende stoff som blant annet består av umettede fettsyrer og fosfor. Lechithinen finnes naturlig i kroppen, blant annet i fosfolipidene som danner cellemembraner i alle cellene i kroppen vår. Faktisk består over 40% av tørrstoffet i hjernen av lechitin, i tillegg til at det finnes naturlig i nervesystemet, lever og galleblæren. Det viser seg at lechitinen derfor har en fantastisk effekt på hukommelse og blant annet hjerne og nerveutviklingen hos barn. Dette er altså noe jeg blant annet jabber om og anbefaler på BABYMATKURS. Jeg bruker denne lecithinen (MYE å spare på å klikke den hjem fra iHerb!). Forresten, om du som bloggleser ammer MÅ du starte med lecithin! Siden den fungerer som emulgator (binder fett og vann sammen) har den en fantastisk effekt på melken og forhindrer blant annet tette melkeganger og brystbetennelse. Sånn til info altså! Hihi.
Chiafrø rører jeg i yoghurten så de får svellet litt før jeg spiser de. Da blir de nemlig tatt opp i kroppen på en annen måte og man får den fine effekten de har på fordøyelsessystemet også.
2014-06-13 09.22.22På toppen av yoghurten har jeg alltid hempfrø og gojibær. Hemp, goji og chia er altså favoritttrioen av supermat. De har jeg skrevet om tidligere, blant annet her. Ellers topper jeg med bær/frukt (t.o.t.a.l.t dillet på mango! (og jordbær også i grunn!)) og ikke minst kronen på verket: Crunchy müsli! God, søt hjemmelaget müsli. Perfekt kombo til den litt syrlige yoghurten.  Denne må prøves! Den er så god så jeg tar meg selv i å småmumse på den hele tiden!
2014-06-29 16.47.22Til en god posjon müsli trenger du:

3 never glutenfri havregryn
3 never valnøtter – grovhakkede
2 never mandler – grovhakkede
2 never hasselnøtter – grovhakkede
2 never bokhveteflak (kan restates med havregryn)
2 never solsikkekjerner
6 toppede ss kokosfett
5-6 ss kokossukker (kommer ann på hvor søt du ønsker den)

Bland nøttene, havregrynene, bokhveten og solsikkekjernene i en høy stekepanne. Stek på svak varme i pannen mens du rører inn kokosfettet og kokossukkeret. Rør hele tiden i blandingen. Etter ca. 5-6 minutter fordeler du blandingen utover en bakepapirkledd stekeplate og steker på 160grader i ca.1 time. Følg med! Når blandingen tas ut er den nødvendigvis ikke crunshy, men lar du den avkjøles helt på stekeplaten lover jeg deilig crunshy müsli du kan oppbevare å fine glass og nyte på yoghurten, i sjokoladen eller som den er. NAM!

Ønsker dere en fin søndagskveld, søtiser! Jeg sitter å ser på mannen i huset lager mat mens jeg mumser litt rawsjokkis som ventemat. Jeg tror jeg er NØDT til å dele min nye sjokkisfavoritt med dere (gojisjokkis)! Hei så lenge!