HAVREKJEKS

Publisert July 8, 2014 // KJEKS, NOE Å HA PÅLEGGET PÅ, SNACKS // 30 Kommentarer

Gjett hva lunsjkosen min har vært de siste dagene da dere? HAVREKJEKS MED GEITOST! Store, knasende, søte, mektige og helt fantastisk gode havrekjeks uten gluten og sukker! Jeg dåner!

Disse har jeg hatt på lur en god stund og er faktisk fast innventar på bakekursene mine. Disse kjeksene ble til for flere år tilbake. Da ble de bakt på økologisk speltmel og brunt sukker som en erstatter for all kjøpekjeks som ble mumset ute på sommerøyen. De er så populære at vi ikke rekker produsere nok. Jeg skal si dere mye av sommeren dreier seg om baking av disse! De har i grunn vært en “Risholmenspesial” og en “Risholmenhemmlighet” siden.
2014-07-03 15.01.21

2014-07-03 15.04.43

Nå har jeg funnet ut at de rett og slett er for gode til å ikke deles. De er så populære og jeg har fått så ufattelig mye skryt. Det fine med disse er at de kan varieres med ønsket fyll. De er himla gode med mørk sjokolade biter, med gojibær, med disse tranebærene, eller med nøtter og frø. De jeg har mumset på til lunsj de siste dagene har jeg bakt med gresskarkjerner og valnøttbiter. Jeg har med vilje trykket de litt ekstra flate på brettet slik at jeg kunne mumse geitost på.
3

HIMMELSKE HAVREKJEKS (ca.12 stk)
100g mykt smør
1 dl kokossukker
1 ts vaniljepulver
3 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl TEFF mel/eller speltmel om du tåler gluten
1 egg
1 1/2 dl valgfri “fyll”

La smøret være mykt og bland inn sukkeret. Bland så inn resten av ingrediensene. Form deigen til flate runde kjeks på bakebrettet og stek i ovnen på 180grader i 15-16minutter. For søt versjon er det himmelsk med 1 dl hakket sjokkis og 1/2 dl hakkede nøtter, for en litt mer lunsjversjon (himla søt lunsj vel og merke) er det godt med 1 dl hakkede valnøtter og 1/2 dl gresskarkjerner. Du velger helt selv!

I skrivende stund sitter jeg benket i solen med kjeks og iskaffe. Ved siden av meg sitter skravleper (Ellispellis) og mumser kjeks. Han d.i.g.g.e.r disse like mye som meg! Psst! Her følger min favorittiskaffeoppskrift forresten. Jeg tilsetter en liten ts kokossukker i tillegg. Da blir søtmumsen i meg veldig glad! Hoho.
6Fin tirsdag til dere!

 

30 kommentarer to “HAVREKJEKS”

  1. Det så veldig godt ut! Skal definitivt bakes før jeg drar på ferie og bli hyttekos:-) jeg lurte på en ting med geitosten du anbefaler, kan oss med laktoseintoleranse spise den? Vet at vanlig brunost er fy-fy, men er det annerledes med geitost?