Hei sveis i tirsdagen! Her i huset har alle tre fått en ny dille. Kikertpannekaken viser seg nok en gang fra sin beste side. Denne gangen er den fyllt med et herlig grønt fyll som lager smakseksplosjon i munnen og får kroppen til å danse av glede! Kikertwrap med grønt spinatfyll it is!
2014-08-26 13.32.53Denne må prøves. Den gir kroppen påfyll av gode proteiner, langsomme karbohydrater og gir en haug magnesium, jern og kalium til muskler, benbygging og blod. Rett og slett til å bli glad av!

Denne er basert på den franske bokhvetecrepé varianten Brittany Galette. Vi smakte det første gang i Paris for to år siden og har vært forelsket i spinat som fyll i alt mulig siden. Denne kan altså fint lages av usøtet bokhvetepannekake også. Jeg synes kombinasjonen kikertpannekake og spinat er himmelsk, så denne er desidert en favoritt hos meg.  Mannen i huset er mester på disse godbitene, så under gårsdagens kveldsmatkokkelering (kveldsmatfavoritt!) tok jeg bilder mens han kokkelerte. Måten han legger på fyllet, topper med ost og bretter kikertpannekaken er trolig grunnen for at wrapen er så god som den er. Nemlig herlig sprø på utsiden og deilig og myk på innsiden. NAM!
kikertwrap
Kikertpannekake oppskrift finner du her (dåner forresten av den svært så yngre utgaven av meg selv på bildene. Det var tiden hvor jeg vanket København gatelangs hver dag! Hoho). Om du ikke har prøvd lage pannekakene enda er det virkelig på tide. Enklere enn enklest og sabla godt! Om du undrer deg på hvorfor pannekakene våre er så gule er grunnen gurkemeie. Her i huset puttes alltid økologisk gurkemeiepulver i kikertrøren blant annet pga den gode effekten gurkemeien har på kroppen vår. Spinatfyllet lages av: frossen spinat, vårløk, hvitløkspulver, og litt salt.

Til 2 stk wraps trengs:
2 kikertpannekaker
en håndfull spinatputer (ca.6 stk)
1 finhakket vårløk
2 ts hvitløkspulver
en klype havsalt

Sleng det hele i kjelen til spinaten er smeltet og det hele blir en fin røre. Smør spinatrøren på kikertpannekaken (OBS! Stek pannekaken litt mindre siden den skal bli stekt litt mer i ovnen, så unngår du tørr wrap!), topp med ost (jeg digger Manchego (ost laget av sau)). Stek midt i ovnen på 200grader i 10 min. Resultatet er crispy wraps som smaker himmel! Nyt gjerne med en grønn juice ved siden av! Mums!

Forresten, i dag har instagramkontoen min (linn_sprudlendesunn) bikket 3000 følgere. Supert koselig og til å bli glad av!