Gjett hvem som har spist middag før kl.17 i dag? Dette fortjener nesten stjerne i boken og alt det der, for det er sånt som skjer en gang i skuddåret her i huset! Denne uken er av det mer rolige slaget med normale jobbedager og fri hver eneste ettermiddag og kveld. Jeg sto derfor å rullet kjøttboller kl.15:30 i dag, noe som nesten føltes litt merkelig.

Siden det nå er lammesesong er kjøleskapet fyllt opp med lammekjøttdeig, og i dag var det lammekjøttboller på menyen. Det ER så godt! Det er sånt man bare må spise til den store gullmedalje på denne tiden av året. Ved siden av kjøttbollene hadde vi en fargeglad salat, søtpotet fries og chiliaioli. NAM! Han lille luringen spiste fler kjøttboller enn både pappaen og meg, så dette er kjøttboller som er poppis for hele familien!
2014-09-24 16.28.05
2014-09-24 16.27.49

Lammekjøttboller ca.15 stk
400g lammekjøttdeig
3 ss melk (jeg brukte kokosmelk)
2 ss vann
1 ss mel (jeg brukte bokhvetemel)
3 fedd hvitløk
1/2 ts pepper
1 ts havsalt
1/2 rød paprika i terninger
2-3 ss gressløk (gjerne frisk – finhakket)

Sleng det hele i foodprosessoren eller stavmixerbeholderen og kjør noen minutter til fin “farse”. Form små kjøttboller og stek i pannen. Går himla kjapt og tipper du bruker 5 minutter mer enn å kjøpe noen ferdigkjøttboller. Disse kjøttbollene er forresten fantastisk gode sammen med tapas, og er veldig god venn med tzatzikien og fetaosten. Søtpotetfriesen lager du ved å dele søtpoteten i fries, rister de i litt olje og krydrer godt. Stekes 35 minutter i ovnen på 200grader. Dette er en knall hverdagsmiddag som gir kroppen en masse godsaker den blir glad av!

Det fine med middag til normale middagstider er god kveldsmat. I skrivende stund mumser jeg derfor knekkis med peanøttsmør og banan. Favoritt kveldsmat! Ha en strålende onsdagskveld!