Ohoi! Jeg gjorde en liten vri på bokhveteknekkisene her om dagen og det skulle visst vise seg å være lurt. Makan til knekkis! Jeg tørr påstå at disse er de beste knekkebrødene jeg har smakt. De har en fantastisk god smak, er skikkelig sprø, men likevel ikke harde som bokhveteknekkisene kan bli. De er også hakket mer næringsrike siden de inneholder to supernæringsrike ingredienser som er proppet med mineraler og andre godsaker kroppen setter pris på. Istedefor bokhveteflak/havregryn som er i orginaloppskriften inneholder disse quinoaflak. I mine øyne er quinoa supermat. Det bittelillefrøet er proppet med næring. Det inneholder over dobbelt så mye jern som havren, hele reglen med de essensielle aminosyrene, og gode fettsyrer. Altså en super proteinkilde fra planteriket, og en svært så næringsrik og blodsukker en sådan. Frøet er så næringsspekket at man faktisk kan overleve fint på bare quinoaen og intet annet. Om du skulle ta med deg kun én matvare på en øde øy, er altså quinoaen et godt valg!
knekkis1knekkis2Quinoaflak kjøper jeg her. Du får sikkert fatt på det i vanlig helsekostbutikker også. I disse knekkisene er bokhvetemelet erstattet med sesammel. Sesam er ekstra sikt på kalsium, og ikke minst er sesammelet snill med blodsukkeret. Disse knekkisene er altså både næringsrike, blodsukkervennlige og himla smakfulle. Det er altså bare å bake i vei!

SUPERKNEKKIS – ca 2-2,5 brett

Ta gjerne å doble oppskriften, så har du en stund!
4 dl sesammel
3 dl quinoaflak
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1dl gresskarkjerner
litt salt
bittelitt fiberhusk
7 dl vann

Bland alle ingrediensene. Fordel røren i et TYNT lag utover to bakepapirkledde stekeplater. Jeg fikk to fulle brett, og et brett som dekket halvparten. Her er det variasjon etter hva slags ovnsstørrelse man har! Stek på 160 grader varmluft i ca. 55min-1 time (følg med!). Når de har stått i ca.15 min tar du de ut ruter opp ønsket størrelse med en pizzarulle og setter de inn igjen. La de avkjøles helt før de oppbevares i en boks. Fantastisk gode med all slags pålegg! Jeg har fortsatt en liten forelskelse på peanøttsmør og banan. Det hører liksom bare hjemme i mitt kosthold! Hoho.

Siden jeg er så overentusiastisk over disse knekkisene har jeg lyst til å dele ut en pakke sesammel og en pakke sukrin til en av dere. Bare fordi jeg er så glad for at akkurat du titter innom meg! Legg igjen en liten hilsen i kommentarfeltet, så deler jeg vinneren om noen dager. Det er alltid hyggelig om du ønsker dele bloggen videre på facebook ol også. Sånt gjør meg ekstra glad! knekkis3Ønsker dere en super lørdag!

PS! Imorgen skal jeg bake de fantastiske muffinsene igjen, og da lover jeg dele oppskrift med dere! Og du! Har du ikke handlet på iHerb før må du huske taste inn rabattkoden til høyre å bloggen, så får du litt rabatt!