SUPERMUFFINS – UTEN GLUTEN, MELK OG EGG

Publisert October 5, 2014 // DESSERT, KAKE, MUFFINS // 8 Kommentarer

Hei sveis i søndagen!
Håper dere nyter høsten. Jeg dåner av det fine høstværet og har vært på en liten luftetur med gutta mine i dag. Her i huset er vi i skikkelig søndagsmodus og tar derfor livet med gyngende ro. Mannen i huset har kokkelert favorittmuffinsene mens han lille luringen og jeg har tegnet. Vi tegner og tegner og tegner om dagen. På tavleveggen vår, på ark og til og med på stuebordet (selvsagt er sistnevnte ikke særlig poppis hos meg). Når vi først er inne på å dåne av ting så MÅ disse muffinsene nevnes. De er helt utrolig gode! Faktisk har jeg bakt disse i mange år, men oppskriften har jeg holdt tett om brystet og kun delt til klienter som mister litt motet etter intoleranseprøvesvar og Bakekursdeltakere. De er nemlig über allergivennlige. Disse muffinsene er uten gluten, egg, nøtter, og kan lages helt melkefrie. Tenk uten alle “primæringrediensene” for perfekt bakst, og fortsatt fantastisk gode. Disse er hele familiens storfavoritt, og faktisk har de vært er superfavoritt hos kursdeltakere, venninner og øvrig familie som har fått smake også. Disse må prøves!
IMG_1531Siden det er høst og eplesesong har vi kokkelert en høstvariant med høstkrydderier og epler. De kan også nytes helt naturelle, da kaller jeg de vaniljemuffins siden de har en deilig vaniljearoma. De er også himla gode med hakket mørk sjokkis eller blåbær. Variasjonsmulighetene er altså mange!

Til 9 supermuffins trenger du:

100g romtemperert (gjerne økologisk) smør/ eller cocosa om du ønsker de melkefri
2 dl søtning (gjerne 1dl kokossukker og 1 dl sukrin)
1,5 dl bokhvetemel
1 dl TEFF mel (kan kjøpes her, eller på helsekost/vellassorterte butikker)
2 dl melk (kumelk/ kokosmelk eller havremelk om du ønsker de melkefri)
1 ts bakepulver
0,5 ts vaniljepulver
———————–
1 stort eple i små tynne biter
1,5 ts apple pie spice krydder (kjøpes her). Du kan også bruke kanel og litt kardemomme.

Kjør smør og sukker luftig. Tilsett det tørre og væsken vekselvis mens du pisker det godt sammen. Om du ønsker lage høstvarianten som er helt faaaaantastisk må du i tillegg røre inn eplebitene og krydderet før du putter røren i muffinsformer og steker på 180grader i 15-20min.  Server de lune, da er de farlig gode! MUMS!
IMG_1533Tusen takk for hyggelige kommentarer på innlegget under. Håper fler av dere vil komentere og kanskje få en pakke på døren ganske så snart! Jeg trekker en vinner onsdag i neste uke! Ha en strålende søndag!

8 kommentarer to “SUPERMUFFINS – UTEN GLUTEN, MELK OG EGG”

 1. Takk for oppskrift! Nå ble jeg glad for en miffinsoppskrift jeg kan spise 🙂

  Ida Katrine
  October 5, 2014
 2. Tusen takk for superdigg oppskrift Linn!
  Disse falt i smak på en søndagsveld og heldigvis er det noen igjen til lunsj idag =)
  Oppskrifter uten egg er ofte vanskelig synes jeg, men dette var flott insirasjon, igjen, takk =)

  Ingvild
  October 6, 2014
 3. Tusen takk for at du delte denne oppskriften Linn

  Lisa
  October 9, 2014
 4. Hei! Følger deg på instagram og du er en så stor matinspirasjon! 🙂
  Men jeg lurer.. Er medlem i en sånn gruppe på facebook, hjemmelaget barnemat/babmat (husker ikke i farten). Der er de veldig på at barn ikke skal ha noe form for kunstig søtning før fyllte 3 år. Ikke blå skyr, ikke noe..
  Hva mener du om dette? Og følger du dette til din sønn? Det er visst forskning som viser at man har økt risiko for diabetes mm. hvis man spiser det i ung alder. (Har selv type 1 diabetes) Det er så mye man skal være forsikitig med/holde seg unna at det blir vanskelig når mi lille(3mnd) skal begynne med mat. Skal jeg heller gi henne ting med sukker om jeg skal bake noe da?
  Du virker så fornuftig å har slik peilig, derfor spør jeg om ditt råd 🙂

  Kristine
  October 24, 2014
  • Hei du!
   Helt enig at det er viktig å unngå kunstig søtning. Jeg synes både små og store skal unngå all form for kunstig søtning. Jeg er trofast til de naturlige søtningsmidlene og bruker stort sett bare kokosukker med innslag av noe stevia og honning. Dette er naturlig søtning basert på rene, naturlige råvarer. Kunstig søtning som finnes i sukkerfri sjokolade, pastiller, brus, saft osv anbefaler jeg å styre langt unna. Generelt synes jeg barn under 1 år ikke trenger annet enn naturlig søtt fra eks most frukt. Så hold din lille skatt unna sukker til hun blir større og får det i seg i diverse annen mat 🙂

   Linn
   October 24, 2014
 5. Tusen takk for så utfyllende svar! 🙂 men hva med når du bruker sukrin i disse matmuffinsene? Jeg som trodde sukrin skulle være sunt.. Hm, litt vanskelig dette kjenner jeg 🙂

  Kristine
  October 24, 2014
 6. Tusen takk for super oppskrift!!!! Lagte eple muffins å de blei sååå goe 😀 Har aldri klart å laga bakverk så må steigas uten egg så smage godt å henge samen!!!

  Glede mg te å laga sjokolade muffins neste gang me denne oppskriftå 😀
  Hurra 😀

  AKP Photography
  September 23, 2015
  • Hurra! Så koselig! KOS deg 🙂

   Linn
   September 23, 2015

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV