Hei sveis i søndagen!
Håper dere nyter høsten. Jeg dåner av det fine høstværet og har vært på en liten luftetur med gutta mine i dag. Her i huset er vi i skikkelig søndagsmodus og tar derfor livet med gyngende ro. Mannen i huset har kokkelert favorittmuffinsene mens han lille luringen og jeg har tegnet. Vi tegner og tegner og tegner om dagen. På tavleveggen vår, på ark og til og med på stuebordet (selvsagt er sistnevnte ikke særlig poppis hos meg). Når vi først er inne på å dåne av ting så MÅ disse muffinsene nevnes. De er helt utrolig gode! Faktisk har jeg bakt disse i mange år, men oppskriften har jeg holdt tett om brystet og kun delt til klienter som mister litt motet etter intoleranseprøvesvar og Bakekursdeltakere. De er nemlig über allergivennlige. Disse muffinsene er uten gluten, egg, nøtter, og kan lages helt melkefrie. Tenk uten alle “primæringrediensene” for perfekt bakst, og fortsatt fantastisk gode. Disse er hele familiens storfavoritt, og faktisk har de vært er superfavoritt hos kursdeltakere, venninner og øvrig familie som har fått smake også. Disse må prøves!
IMG_1531Siden det er høst og eplesesong har vi kokkelert en høstvariant med høstkrydderier og epler. De kan også nytes helt naturelle, da kaller jeg de vaniljemuffins siden de har en deilig vaniljearoma. De er også himla gode med hakket mørk sjokkis eller blåbær. Variasjonsmulighetene er altså mange!

Til 9 supermuffins trenger du:

100g romtemperert (gjerne økologisk) smør/ eller cocosa om du ønsker de melkefri
2 dl søtning (gjerne 1dl kokossukker og 1 dl sukrin)
1,5 dl bokhvetemel
1 dl TEFF mel (kan kjøpes her, eller på helsekost/vellassorterte butikker)
2 dl melk (kumelk/ kokosmelk eller havremelk om du ønsker de melkefri)
1 ts bakepulver
0,5 ts vaniljepulver
———————–
1 stort eple i små tynne biter
1,5 ts apple pie spice krydder (kjøpes her). Du kan også bruke kanel og litt kardemomme.

Kjør smør og sukker luftig. Tilsett det tørre og væsken vekselvis mens du pisker det godt sammen. Om du ønsker lage høstvarianten som er helt faaaaantastisk må du i tillegg røre inn eplebitene og krydderet før du putter røren i muffinsformer og steker på 180grader i 15-20min.  Server de lune, da er de farlig gode! MUMS!
IMG_1533Tusen takk for hyggelige kommentarer på innlegget under. Håper fler av dere vil komentere og kanskje få en pakke på døren ganske så snart! Jeg trekker en vinner onsdag i neste uke! Ha en strålende søndag!