Hei sveis i høsten!
Her i huset er det pjuske folk, eller allefall en pjusk mams. Jeg er stort sett aldri dårlig, men noen ganger klarer ikke immunforsvaret å klinke til, og det virker som om kroppen bare må gi slipp og la bakteriene herje! Jeg sverger til Amla hver dag i høst og vinterhalvåret, og slenger oppi en ekstra ts så fort jeg merker noe som helst på kroppen. Dette sammen med et variert og fargerikt kosthold er nok nøkkelen til et godt immunforsvar. Mer om Amlaen i et eget innlegg. Den er nemlig så bra at den fortjener såpass med oppmerksomhet!

Av erfaring både på egen kropp, og på de kroppene jeg har snakket med, er høsten og innekos også tid for søtsug. Jeg er slettes ingen dessertmenneske, men de dagene vi har en enkel og lett middag som for eksempel suppe er dessert supert. Perfekt avsluttning på middagen, en søtsugkiller og et perfekt innslag for kosens skyld nå i høstmørket. Vår store dessertfavoritt er super enkel, krever ingen forberedelse og er helt fantastisk god. Mannen mener det smaker is, og lille fis maser om “mere, mamma mere”. Han spiser denne desserten nikkende mens han mumler “godt” samtidig som han mumser. Det beste med denne er at den er blodsukkervennlig, rik på gode fettsyrer, og fargerik. Superfavoritt!
2014-10-07 17.44.22Hemligheten bak denne er å velge kokosmelken på kartong. Den er deilig og creamy, uten tullball og nesten litt prisket krem/iskremaktig. Kokosmelken er naturlig søt, men som søtmomsen selv synes jeg den blir helt perfekt med noen steviadråper. Superfavoritten er stevia med kokosaroma. Hallois så godt! Den finner du her (tror ikke alle helsekoster har alle de gode variantene som finnes). Hva slags frukt/bær man velger å bruke er bare å variere. Det er hiiimla godt med stekte epler med kanel, ellers er min og Ellis sin dille mango. Vi er totalt dillet! Mangoen er så godt og søt nå. Mums!2014-10-07 17.44.32Dette er en super yoghurterstatter for de som holder seg unna melk også. Prøv!

Jeg trekker en vinner av “give awayen” under imorgen, så om du ikke har lagt inn en kommentar bør du gjøre det nuh!
Ha en fin-fin høstkveld!