GOJISJOKKIS

Publisert October 17, 2014 // SNOP/GODIS // 10 Kommentarer

Inneholder annonselinker

Hei sveis i fredagen!
Jeg er ganske så sparsom på snop og sjokkisoppskriftene mine. Kun av den enkle grunn at Snop og Sjokkiskurset er Sprudlende Sunn`s mest populære kurs, og at kursdeltakerene skal få en god del fordeler med å få et fint oppskriftshefte spekket med godsaker ingen andre har. I dag har jeg derimot lyst til å slå på stortrommen og dele en av mine store favoritter. Dette med rå sjokolade er helt spesielt. Alle ingrediensene er på sin måte spekket med næring, og sammen blir de dynamitt. Kroppen jubler av rå sjokkis! Spesielt om den i tillegg inneholder superbæret goji.
2014-09-21 16.21.31Denne oppskriften finnes i “Mat for Glade mager” oppskriftsheftet mitt, og det er selvsagt ikke uten grunn. Dette er sjokkis som både smaker himmelsk og som pimper kostholdet til nye høyder. Kakao stiller i sin særstilling med sitt innhold av antioksidanter, magnesium og jern. Kakaoen viser seg  også å dempe stress i kroppen, løfte humøret, og bedre hukommelsen. Velger man ubehandlede RAW kakaoprodukter er man sikker på at ingen av de verdifulle antioksidantene og mineralene har forsvunnet under behandling. Det gjør altså mørk rå sjokkis med høy kakaoprosen til en liten næringsbombe. Jeg synes derfor 1-3 små biter av denne hver dag kan regnes som 1 av 5 om dagen. Denne kan altså fint nytes hver dag, men selvsagt ikke i store mengder, for dette er tross alt snop og ikke mat. Dessuten er det viktig å være klar over at kakao og derfor sjokolade inneholder mye fett og dermed en del kalorier for de som tenker på dette i forhold til vekt. 2014-09-21 16.20.422014-09-21 16.23.57

Til en stor plate GOJISJOKKIS trengs:
100g kakaomasse
50g kakaosmør
40g kokossirup
4-6 dråper stevia med smak
1 ts vaniljepulver
1 ss lechitinpulver (kan sløyfes)
Gojibær

Hakk kakaomassen og kakaosmøret i små biter. Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt over vannbad og bland i søtningsmidler og vaniljepulver. Husk å smak den til! Vi har alle ulike preferanser på hva vi synes er søtt! Stevia er fin å regulere sødmen med. Noen dråper ekstra gjør underverker! Visp alt godt sammen, hell sjokoladeblandingen i et tynt lag i bunnen av en silikonbrødform eller plastboks dekt med plastfolie (eller denne som jeg bruker), bland i godt med gojibær og sett den i kjøleskapet til den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden). I kjøleskap vil sjokoladen stivne på ca. 30 min. I fryser, ca. 15-20 min. Ta den ferdige sjokkisen ut av formen, skjær i ønsket store biter og NYT! Psss! Oppbevar gjerne sjokkisen i kjøleskap. Den kan også fryses.

Vi lager ofte sjokkis på fredager og mumser i helgen (og litt i ukedagene – hihi). Lille luring digger å hjelpe til med sjokkiskokkeleringen. Han digger også mørk sjokkis. Jeg tror det er sånn ca det beste han vet, og jeg tror han fint kunne levd på det. Se på solstrålen min med nylaget sjokkis da! Jeg dåner!
2014-09-21 16.21.55Ha en herlig helg (med eller uten sjokkis)!

10 kommentarer to “GOJISJOKKIS”

 1. Så herlig. Det er så deilig med hjemmelaget sjokolade!

  Nina Bakke
  October 17, 2014
 2. Herlig!! Både sjokoladen og gutten og de små hendene ( <3 ).
  Jeg spiser sjokolade hver dag, og synes det er tipp topp. Spiser minst en bit om dagen, men oftes blir det både 4 og 5. Det er kanksje litt i meste laget, men så langt har jeg ikke merket noe negativt, så da fortsette jeg slik 🙂
  Og enig, Økosjokolade hra virkelig de beste produktene- jeg bruker så og si kun deres kakaoprodukter selv.

  Ragnhild
  October 17, 2014
 3. Hei

  Helle
  October 17, 2014
 4. Hælledussan!

  Silje
  October 17, 2014
 5. Jeg kunne såååå godt tænke mig en RIGTIG kogebog fra dig, Linn, sådan en stor fin moppedreng med masser af dejlige opskrifter, smukke billeder og søde fortællinger! Hvornår kommer der sådan en? Jeg venter med længsel:-)

  Rosa
  October 19, 2014
 6. Denne sjokoladen din er SÅ GOD! Hadde de med på barseltreff en gang og den slo an 🙂 Den og snickersen *sikle* Skal fylle opp fryseren i løpet av november så hele desember er sikret, haha!

  Ida
  October 20, 2014
  • Jaaaa! Jeg elsker den!!! Viktig med en stooort lager så man kan mumse i hele desember! 😉

   Linn
   October 24, 2014
 7. Heeeelt nydelig

  Siw
  October 24, 2014
 8. Hei.
  Er det mulig å få kjøpt heftet “Mat for glade mager”, bor desverre for langt unna til å gå på kurs.

  Solveig
  November 6, 2014
  • Hei du! Desverre selger jeg ikke det heftet. Enn sålenge er det heftet bare forbeholdt kursdeltakere. Kanskje jeg endrer tankene mine etterhvert? 🙂

   Linn
   November 7, 2014

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV