Når katten er borte danser musene på bordet! Er det ikke det de sier?
Mannen i huset er på guttetur i helgen. Han duret avgårde med sekk, fiskestang og turklær tidlig fredag og forblir villmarkens sønn frem til i kveld. Jeg og han lille mannen min har altså vært alene i helgen. Når det er skikkelig høstregn ute og vi i tillegg er hjemme alene er det klart vi skal kose oss inne. Vi har derfor slurpet hjemmelaget kakao med krem og sett pippi på tv i dag vi. Bedre innekos skal du lete lenge etter!
2014-10-24 14.50.06Kakao hører sjeldenheten til, men guriland så godt det er! Ellis sa “nåååt” “nåååt” “nåååt, mamma, nåååt” ca tjuefem ganger før koppen var tom (nåt betyr godt!), så dette var godkjent innekos. Kakaooppskrift har jeg delt mange ganger. Tommelfingerregelen er likt antall ss kakao som dl melk. Søtningen varierer noe, men bruker du kokossukker som er min favoritt er det alltid halvparten av mengden kakao. Så til 3 kopper kakao trenger du:

5 dl melk (i dag brukte jeg 4 dl økologisk kumelk og 1 dl kokosmelk)
5 ss kakao (gjerne økologisk og ubehandlet)
2,5 ss kokossukker
5-6 dråper stevia med sjokoladearoma (kan sløyfes)

2014-10-24 14.50.19Denne kakaoen blir søt og god, akkurat sånn kakaoen skal være. Nammis!
Kakao MED krem er kriminelt godt. Ellisfisen gikk bananas når vi toppet det hele med krem og han fikk mums/slurpe kakaoen med skje. Søtingen!

UntitledPssst! Legg merke til de fine skjeene våre. Hvert familiemedlem har sin egen skje. De er så fine! Du finner de her.

Ha en herlig søndag!