KAKAOKOS

Publisert October 26, 2014 // DRIKKE // 15 Kommentarer

Når katten er borte danser musene på bordet! Er det ikke det de sier?
Mannen i huset er på guttetur i helgen. Han duret avgårde med sekk, fiskestang og turklær tidlig fredag og forblir villmarkens sønn frem til i kveld. Jeg og han lille mannen min har altså vært alene i helgen. Når det er skikkelig høstregn ute og vi i tillegg er hjemme alene er det klart vi skal kose oss inne. Vi har derfor slurpet hjemmelaget kakao med krem og sett pippi på tv i dag vi. Bedre innekos skal du lete lenge etter!
2014-10-24 14.50.06Kakao hører sjeldenheten til, men guriland så godt det er! Ellis sa “nåååt” “nåååt” “nåååt, mamma, nåååt” ca tjuefem ganger før koppen var tom (nåt betyr godt!), så dette var godkjent innekos. Kakaooppskrift har jeg delt mange ganger. Tommelfingerregelen er likt antall ss kakao som dl melk. Søtningen varierer noe, men bruker du kokossukker som er min favoritt er det alltid halvparten av mengden kakao. Så til 3 kopper kakao trenger du:

5 dl melk (i dag brukte jeg 4 dl økologisk kumelk og 1 dl kokosmelk)
5 ss kakao (gjerne økologisk og ubehandlet)
2,5 ss kokossukker
5-6 dråper stevia med sjokoladearoma (kan sløyfes)

2014-10-24 14.50.19Denne kakaoen blir søt og god, akkurat sånn kakaoen skal være. Nammis!
Kakao MED krem er kriminelt godt. Ellisfisen gikk bananas når vi toppet det hele med krem og han fikk mums/slurpe kakaoen med skje. Søtingen!

UntitledPssst! Legg merke til de fine skjeene våre. Hvert familiemedlem har sin egen skje. De er så fine! Du finner de her.

Ha en herlig søndag!

15 kommentarer to “KAKAOKOS”

 1. Kan jeg gi denne til baby på 11 mnd? Han har fått litt kumelk tidligere og det har gått fint 🙂

  Heidi
  October 26, 2014
  • Jeg hadde ventet litt med kakaokos jeg. Han kan selvsagt få smake en skje, men hadde ikke selv gitt det til en baby! Dette er selvsagt helt opp til deg! 😉

   Linn
   October 26, 2014
 2. Åå, Ellis er så søt!
  Og kakaoen så kjempegod ut 🙂
  Pleier du ofte å kjøpe økologiske produkter?

  Cecilie Lykke
  October 26, 2014
  • Hihi! Takk, han er en liten søting! 🙂 Kakao er så digg. Må passe på å begrense inntaket. Det smaker så godt når det spises/drikkes sjeldent! 🙂 Jeg velger økologisk der det lar seg gjøre. Hadde det vært opp til meg skulle jeg kun hatt økologisk i huset, bare synd det er vanskelig å oppdrive. Drømmer meg ofte tilbake til deilige Danmark!

   Linn
   October 27, 2014
 3. Lager du krem av vanlig kremfløte og sukker?

  Kakaoelsker
  October 26, 2014
  • Krem av bare kremfløte. Kakaoen er så søt, så den trengs ikke å søtes med noe 🙂

   Linn
   October 26, 2014
 4. Åh, så fint og sødt! Man bliver da glad af bare at SE på ham den lille:-))
  Kommer du aldrig salt i, når du laver kakao? Jeg synes at et lille nip gør en kæmpe forskel på smagen. Faktisk bruger jeg altid lidt salt sammen med kakao… også i is, desserter, kager og hjemmelavet chokolade:-))
  Fortsat god alene-hygge-dag til jer to<3

  Rosa
  October 26, 2014
  • Åå, så deilig! Det vil jeg prøve neste gang! 🙂 Supert tips!
   Ha en strålende søndag du også, Rosa<3

   Linn
   October 26, 2014
 5. Dere to altså, fineste skapningene! Savner dere <3

  Iselin
  October 26, 2014
  • <3 Om vi savner deg daaaa!

   Linn
   October 27, 2014
 6. Llille Ellis♥ Han er så god!!!

  Ragnhild
  October 26, 2014
  • Hihi! Han er en liten søtis! Det er forøvrig din også, Ragnhild 🙂

   Linn
   October 27, 2014
 7. Tror jeg dåner, det ser kriminelt godt ut! Får unne meg en kopp kakao på julaften! 🙂

  Hanne
  November 1, 2014
 8. Hvor gammel er sønnen din? 🙂 Min lille er 2,5 år å jeg lurer på om han kan spise gojibær osv? Å jeg leser di skal holdes helt vekke ifra kunstig søtning til 3 år, gjelder det også sukrin osv?

  Marlen
  November 13, 2014
  • Min lille luring er snart 2 år 🙂 Han kan fint få gojibær. Ikke noe galt i det. Ellis digger goji over alt og har mumset det siden han var veldig liten. Sukrin gir jeg minimale mengder av, anbefaler kokossukker eller stevia. Dette er naturlige søtningserstattninger 🙂

   Linn
   November 19, 2014

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV