Hei sveis i søndag!
Her i huset er vi dilla på helstekt kylling om dagen. Det er så enkelt og godt. Det krever selvsagt litt planlegging med tanke på steketid, men utenom det gjør det seg nesten selv. Dessuten steker vi alltid en stor kylling slik at vi har kyllingkjøtt i lange baner til kyllingsalat og kyllingwraps (kylling i bokhvetepannekake/kikertpannekake med salat og aioli) til lunsj. Perfekt matpakkemat! Her kan du lese hvordan jeg steker og tilbereder kyllingen, samt hvorfor jeg er kritisk til hva slags kylling jeg putter i munnen.

I går sto helstekt kylling, stekte grønnsaker, pastinakkfries og min favorittsaus, nemlig kokossaus på menyen. Dette er hverdagsmat så vel som helgemat. Sausen hører helgen til for min del, mens hverdagsvarianten av kyllingen kan være en fargerik salat og tzatziki. Man trenger ikke noe mer ved siden av enn det!
2015-01-10 21.26.422015-01-10 21.23.34Oppskrift på favorittsausen finner du her. Om du vil gjøre litt ekstra ut av den er det knall godt å frese paprika og løk i litt olje for å få ut smakene før du blander inn kyllingkraft, krydder og kokosmelk. Jeg er verdiensmester i å “slupe” når jeg lager saus, men her er en ca. oppskrift:

KYLLINGSAUS til ca. 4 posjoner
1/3 paprika i terninger
1/2 løk i terninger
Olje
———————
Kyllingkraft fra stekingen (ca. 1,5dl)
1 boks kokosmelk
1 toppet ts gurkemeie
1 toppet ts paprikapulver
1 ts bokhvetemel (kan sløyfes)
salt

Når alt er blandet sammen og kokt opp kjører du det hele fint med stavmixeren (da vil paprikaen og løken være med på å tykne sausen). Er sausen passe tykk sløyfes bokhvetemelet, om ikke rør inn 1 ts mel og kok forsiktig opp igjen. Smak til med salt før servering.

Vi kom akkurat susende hjem fra noen timer på badeland. Lille fis var i ekstase og foreldrene synes det var ganske så gøy de også. Nå er vi en smule slitene, så her er det søndagsmodus på høyt plan i dag! GOD SØNDAG!