BLOMKÅLPIZZA – NY FAVORITT

Publisert February 3, 2015 // MIDDAG, PIZZA // 28 Kommentarer

Hei sveis!
Forrige helg prøvde vi en nå vri på lørsdagspizzaen. Ideen om blomkål i pizzabunnen har florert på en rekke blogger og i magasiner den siste tiden. Jeg har rynket litt på nesen av det og tenkt at det slettes ikke kan være en god bidragsyter til pizzabunn. Der skal jeg si deg jeg tok feil! Etter inspirasjon fra denne dama på Instagram (jeg elsker Instagram!) så fikk lørdagspizzaen seg en real vri. Oppskriften er fra en boken til Ditte Ingermann. En superflink dansk kokebokforfatter (@ditset på Instagram). Pizzabunnen baseres på hovedingrediensen blomkål, supplert med litt egg og parmesan som bindemiddel, samt krydder og bittelitt mel. Altså en real lavkarbohydrat pizzabunn. Super måte å få i seg enda mer av de gode, næringsrike grønnsakene som kroppen blir så glad av!2015-02-03 13.37.12Til en rund pizzabunn (ca. 3 pers):
1/2 blomkål i små biter
2 egg
1 ss olivenolje
2 ss revet parmesan eller Manchego
2 ss bokhvetemel
1 ts oregano
litt salt

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor/blender og kjør til en glatt fin deig. Form en rund pizzadeig på en bakepapirkledd stekeplate (lag den ganske så tynn) og forstek bunnen i 15minutter på 250grader varmluft.
Ta pizzabunnen ut og ta på valgfritt pizzafyll. Vi toppet med pizzasaus (kok opp tomatpure, hakkede tomater, oregano, hvitløk og løk), chorizopølse, kokt skinke, paprika, løk, ost og oregano. Stek videre i 10minutter til osten er gyllen. La pizzaen hvile i fem minutter før du skjærer i den. Den blir litt sprø, saftig, holder godt sammen og smaker himla godt! Jeg tror dette er en av de beste pizzaene jeg har smakt! Den er så god at vi allerede har laget den ved et par annledninger. Vi toppet pizzaen med hvitløksrømme (økorømme, hvitløk og gressløk) og ruccola/spinatblader. Pesto er også helt himmelsk!2015-02-03 13.35.112015-02-03 13.38.152015-02-03 13.39.53Denne må testes altså! Godt for kroppen, magen og hodet! Festmiddag som passer like godt på en tirsdag som en lørdag! Mums!

2015-02-03 13.47.10Pssst! Smaker nydelig med kjøttdeig og små tomater også! NAM!

Ha en strålende tirsdag!

28 kommentarer to “BLOMKÅLPIZZA – NY FAVORITT”

  1. Å, nam!

    Caroline
    February 3, 2015
  2. Denne så kjempegod ut! Du har en inspirerende blogg og mange gode idéer, råd og ikke minst oppskrifter! En ny verden har åpnet seg for meg – en sprudlende sunn verden 🙂

    Mona Gulsvik
    February 3, 2015
  3. Hvordan tror du det blir å bytte ut bokhvetemel med for eksempel fiberhusk? Dette ser veldig godt ut!

    Linda
    February 3, 2015
    • Fiberhusk kan ikke erstatte melet, det vil nok gi dårlig resultat. Test evt mandelmel!

      Linn
      February 3, 2015
  4. Hei,
    så godt ut 🙂
    Men koker du blomkålen mør før du har den i blenderen??

    Takk for svar 😉

    Ingrid

    Ingrid T
    February 3, 2015
    • Supergodt! Bruker rå blomkål rett i blenderen!

      Linn
      February 3, 2015
  5. Er det rå blomkål som skal brukes her?

    Marita
    February 3, 2015
  6. Jeg fant ut av det! 😀 Og enda et godt måltid . takk for inspirasjon! 🙂

    Marita
    February 3, 2015
  7. Nam! dette vurderte jeg faktisk å teste forrige helg, men endte opp med kikertpizza i stedet.
    Men dette så jo enda bedre ut, så da må jeg jo teste det allikevel 😉

    Cecilie Lykke
    February 3, 2015
    • Det må du definitivt teste, Cecilie! Supergodt! 🙂

      Linn
      February 4, 2015
  8. Det så kjempe godt ut! men jeglurte på om detgår an å bruke f.eks havremel eller ffulkornsmel istedenfor bokhvetemel? 🙂

    Anette
    February 4, 2015
    • Det gå selvsagt helt fint! 🙂

      Linn
      February 4, 2015
  9. Hmm, får teste blomkålpizzabunn igjen da, ble virkelig mindre vellykket sist! 😀

    Ida
    February 4, 2015
    • Det MÅ du! Vi er dilla på denne! Til og med skeptikerene i familien er overbevist

      Linn
      February 7, 2015
  10. Så gøy at det ble vellykket! Jeg skal teste omtrent alt i boka til Ditte fremover. Du burde skaffe deg den.

    Hilsen Julie

    Julie
    February 9, 2015
  11. Hei,
    Jeg har ikke blender, men vil veldig gjerne teste ut denne oppskriften. Hvordan burde jeg evnt gjør det uten? Burde jeg bruke en stavmikser på blomkålen? Oppskriftene dine er nydelige!! 🙂

    Kristine
    February 12, 2015
    • Har du stavmixerbeholder da? Vanlig stavmixer fungerer nok litt dårlig. Denne pizzaen er virkelig nydelig! 🙂

      Linn
      February 19, 2015
  12. I dag vart den klassiske søndagsmiddagen bytta ut med blomkålpizzaen din, etter at eg kom over eit bilde av den på instagram, og for eit godt valg! Pizzaen vart heilt fantastisk god. Takk for super oppskrift, denne skal vi uten tvil lage igjen (kanskje i morgon 😉 ).

    Ingunn
    February 22, 2015
  13. Denne pizzaen ser veldig god ut, Linn 🙂 Skal prøve den på lørdag. Hvilken olivenojle bruker du? Stemmer det at ekstra virgin olivenolje kan tåle opptil 170 grader i ovn, eller anbefaler du å bruke noe beregnet for steking? Vil takke for så god inspirasjon og herlige oppskrifter. En fin avkobling i bachelor-perioden jeg er i nå 🙂 Jeg har virkelig lyst til å ta med en venninne å reise på kurs hos deg 🙂

    Monica
    March 13, 2015
    • Denne er SÅ god! Min favoritt! Laget den faktisk i dag igjen. Jeg bruker ekstra virgin olivenolje. Den tåler ikke så altfor høy varme – det har du helt rett i. Velger likevel å bruke den da den ikke får den direkte oppvarmingen som man får ved f.eks steking i panne.
      Kjempehyggelig om dere kommer på kurs 🙂

      Linn
      March 15, 2015
  14. Takk for svar 🙂 Skal teste pizzaen i helga, gleder meg 🙂

    Monica
    March 18, 2015
  15. Ohmy! For en fantastisk pizza! Såpass kalorifattig at man kan unne seg noen stykker, men likevel såå overraskende mettende og ikke minst GOD! Tviler på at jeg noen gang kommer til å lage pizza med melbunn igjen – tusen takk for fantastisk oppskrift! 🙂

    Elsker forresten bloggen din! Er fast leser og har vært det leeenge, men jeg er himla dårlig på å kommentere.. Du skal i alle fall vite at du er utrolig inspirerende, og du er en av få bloggere som inspirerer meg til matglede i stedet for å gi meg angst ved å fokusere på alt vi ikke skal spise og som ikke er bra for oss 🙂 Tusen takk for det! Klem!

    Eirin
    April 30, 2015
    • Så hyggelig tilbakemelding! Herlig at jeg kan inspirere 🙂 Så bra pizzaen falt i smak. Jeg digger den selv! Favorittpizza 🙂

      Linn
      May 1, 2015
  16. Takk for en kjempe god oppskrift!
    Til og med mine venner som ikke er så glad i min “sære” mat, syntes denne var kjempe god!

    Anette
    August 17, 2015
  17. Hei!
    Kan man bruke noe annet enn bokhvetemel? Vanlig mel? Havremel ?
    Så kjempe digg ut!

    Camilla
    November 25, 2017
    • Jada! Det går fint. Tåler du fint spelt kan du for eksempel bruke det 🙂

      Linn
      November 25, 2017
  18. Blir ikke deigen veldig vannete? Tar du å tar ut vannet fra blomkålen etter du har mikset den opp?

    Elisabeth
    December 26, 2017
    • Den skal absolutt ikke være “vannete”. Hvor får du vann fra? Den skal ikke kokes…

      Linn
      December 27, 2017

Legg igjen en kommentar

HEI!



Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV