Hei sveis!
Forrige helg prøvde vi en nå vri på lørsdagspizzaen. Ideen om blomkål i pizzabunnen har florert på en rekke blogger og i magasiner den siste tiden. Jeg har rynket litt på nesen av det og tenkt at det slettes ikke kan være en god bidragsyter til pizzabunn. Der skal jeg si deg jeg tok feil! Etter inspirasjon fra denne dama på Instagram (jeg elsker Instagram!) så fikk lørdagspizzaen seg en real vri. Oppskriften er fra en boken til Ditte Ingermann. En superflink dansk kokebokforfatter (@ditset på Instagram). Pizzabunnen baseres på hovedingrediensen blomkål, supplert med litt egg og parmesan som bindemiddel, samt krydder og bittelitt mel. Altså en real lavkarbohydrat pizzabunn. Super måte å få i seg enda mer av de gode, næringsrike grønnsakene som kroppen blir så glad av!2015-02-03 13.37.12Til en rund pizzabunn (ca. 3 pers):
1/2 blomkål i små biter
2 egg
1 ss olivenolje
2 ss revet parmesan eller Manchego
2 ss bokhvetemel
1 ts oregano
litt salt

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor/blender og kjør til en glatt fin deig. Form en rund pizzadeig på en bakepapirkledd stekeplate (lag den ganske så tynn) og forstek bunnen i 15minutter på 250grader varmluft.
Ta pizzabunnen ut og ta på valgfritt pizzafyll. Vi toppet med pizzasaus (kok opp tomatpure, hakkede tomater, oregano, hvitløk og løk), chorizopølse, kokt skinke, paprika, løk, ost og oregano. Stek videre i 10minutter til osten er gyllen. La pizzaen hvile i fem minutter før du skjærer i den. Den blir litt sprø, saftig, holder godt sammen og smaker himla godt! Jeg tror dette er en av de beste pizzaene jeg har smakt! Den er så god at vi allerede har laget den ved et par annledninger. Vi toppet pizzaen med hvitløksrømme (økorømme, hvitløk og gressløk) og ruccola/spinatblader. Pesto er også helt himmelsk!2015-02-03 13.35.112015-02-03 13.38.152015-02-03 13.39.53Denne må testes altså! Godt for kroppen, magen og hodet! Festmiddag som passer like godt på en tirsdag som en lørdag! Mums!

2015-02-03 13.47.10Pssst! Smaker nydelig med kjøttdeig og små tomater også! NAM!

Ha en strålende tirsdag!