Hei sveis!
En av mine desidert smoothiefavoritter er en knall grønn sak som jeg har valgt å kalle for Monstersmoothie. Navnet og smoothien ble til på kjøkkenet i fjor høst da jeg sto med forkleet på og kokkelerte og testet oppskrifter til BARNEMATKURSET mitt. Kurset hvor de små kokkene kokkelerer fargeglad hverdagsmat mens de voksne assisterer. Smoothien har siden den gang fått være med på mange foredrag som smaksprøve og blitt utdelt til mange foreldre som river seg i håret av kresne barn. Den har også blitt fast innventar i hverdagen til flere av barnehagene jeg har vært innom. Barnehagen til min lille fis kokkelerer Monstersmoothie eller en rosa bærsmoothie hver fredag. Smoothien går ned på høykant hos selv de mest kresne barna. Sånt gjør godt i mammahjertet og i ernæringshjertet mitt. Monstermoothien stiller nemlig i en klasse for seg da den er proppet med næring. Den inneholder både avokado og spinat som er to vidundermatvarer man definitivt bør spise mer av.2014-03-21 16.40.16Jeg har lenge holdt oppskriften tett til brystet, men klinket til å delte oppskriften for VGs lesere i søndagsavisen som kom rett over nyttår. I repotasjen ble jeg spurt om å dele tre enkle kostholdstips som alle burde få til og som gjør underverker med kroppen vår. Et av disse tipsene var å drikke en grønn smoothie hver dag! Det er jo ikke til å stikke under en stol at vi nordmenn får i oss altfor lite grønnsaker, og spesielt grønne næringsbomber av noen grønnsaker. En grønn smoothie er derfro en kjempefin bidragsyter til å få i deg de vitaminene, fettsyrene og mineralene kroppen trenger.2014-03-21 16.39.38Til en stor posjon MONSTERSMOOTHIE trenger du:
1/2 avokado
1/2 kiwi
1 dl eplejuice
2 skiver fersk annanas
2 gode never spinatblader

Sleng alt i blenderen din og kjør i vei!
I går laget jeg med meg en haug som fikk bli med på jobb. Vi hadde nemlig et spennende møte, og når vi inviterer til møte på Klinikk Bedre Helse skal det ikke stå på kosen. Jeg hadde derfor fått naprapaten til å lage en fargeglad salat, superjordmor bakte med seg disse vidunderkjeksene og jeg laget smoothie. Om du forresten ikke har testet havrekjeksoppskriften min før MÅ du gjøre det. Den er så god at det er fare for at man spiser opp hele kjekslageret på dag ÉN. Haha.

Pssst! Det er satt opp kurs for små kokker i Oslo 27.februar, bli med da vel! Se kursplanen her! For de som ikke har mulighet til å delta på kurs selger jeg BARNEMATOPPSKRIFTSHEFTET til Sprudlende Sunn, der ligger Monstersmoothieoppskriften sammen med en haug andre godbiter. Se her.
Ha en super fredag og helg! Jeg skal på spennende kurs og være litt sosial i helgen, håper å rekke innom bloggen for en oppdatering til dere!