VAFFELDAGEN

Publisert March 25, 2015 // NOE Å HA PÅLEGGET PÅ, PANNEKAKER/LAPPER // 10 Kommentarer

Hei du internasjonale vaffeldag! Du kom litt brått på meg, men du er virkelig velkommen! Det er da fint med en egen vaffeldag hvor man i prinsippet har lov til å spise vafler dagen lang. Iallefall til et måltid, og iallefall om du lager de sprudlende sunne. Om du lager de sprudlende sunne skal du få lov til å mumse de hver dag om du vil! På vei hjem fra morningens yoga var det vaffelsnakk på alle radiokanalene jeg svitsjet innom. Da var jeg bare nødt til å dure innom Meny å få med meg en ny ladning av verdens beste økoegg (Kykeliky eggene fra Vingulmark i Østfold! De hønene har det fantastisk de!), rørossmør, tjukkmjølk fra rørosmeieriet og noen økobananer. Der har du basis ingrediensene til verdens beste vafler! Vil du pimpe vaflene enda mer næringsrike kan du putte på med noen never fersk spinat (da blir det Monstervafler som dog er himla poppis hos barna) og noen hemp og chiafrø.

Oppskriften på vaflene finner du her. Disse er søte og knallgode med rørte bær eller geitost på. Ønsker du derimot mer en lunsjvaffel sløyfes kokossukkeret og kardemommen. Da blir oppskriften som følger:

Til 6 stk store monstervafler – eller lunsjvafler om du vil:
3 økologiske egg
3 ss Tjukkmjølk, tyrkisk yoghurt eller kesam (tåler du ikke melk kan du fint bruke kokosmelk)
1/2 – 1 moden banan
120g havregryn
1 ts bakepulver
1 ss Hemp proteinpulver (kan sløyfes)
2 ss chiafrø
3 never fersk spinet
0,5-1 dl vann
litt salt

Kjør alt i blenderen/foodprosessoren din til en jevn og fin røre. Det skal ikke være nødvendig å steke de i noe fett, men her varierer det sikkert fra vaffeljern til vaffeljern. Spis de med valgfritt pålegg og fargerike grønnsaker ved siden av. Mums!
2015-03-25 14.12.49

2015-03-25 14.16.36

2015-03-25 14.31.08Ehm. Frøken gravisos klarte ikke dy seg. Grønn monstervaffel med sjokoladepålegg! Jeg DØR! Jeg fikk pakke på døren fra Plamil proppfull av nydelig økologisk sjokolade tidligere i dag og klarte rett og slett ikke la være. FOR en superkombinasjon! Dette er dessert altså. Hoho.

Håper dere ble litt inspirert til å kokkelere vafler i dag, eller kanskje i påsken? Disse er ypperlige å ha med på tur!
Ha en fin onsdag!

10 kommentarer to “VAFFELDAGEN”

 1. Hvilket vaffeljern har du? De ser fine ud 🙂

  Rosa
  March 25, 2015
  • Jeg bruker et fint og nokså lite vaffelhjern fra Wilfa 😉

   Linn
   March 27, 2015
 2. Nydelige vafler! Ny favoritt etter julekake 🙂

  Anett
  March 25, 2015
  • Så herlig! De er en superfavoritt her i huset! 🙂

   Linn
   March 27, 2015
 3. Disse skal prøves! Er det lurt å erstatte chia-frøene med noe dersom man ikke har det?

  Janne
  March 27, 2015
  • De binder litt væske, men kan absolutt sløyfes uten å erstatte med noe annet! 🙂

   Linn
   March 27, 2015
 4. Hallo! Er det mulig å steke disse i et belgiskvaffeljern? Alt jeg har for øyeblikket 🙂 evt som pannekaker i stekepanna?

  Anniken
  April 15, 2015
  • Det fungerer nok strålende! De er knallgode som lapper i stekepannen også! 🙂

   Linn
   April 16, 2015
 5. Hei!
  Eg er ei jente på 19 år og går på skule. Eg lurer på kor lenge denne røra er holdbar i kjøleskapet?

  Sofie
  April 22, 2015
  • Den kan nok oppbevares noen dager i kjøleskap uten problem! 🙂

   Linn
   April 26, 2015

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV