Softis
Oh, hellige mann! Jeg laget softis av frossen banan i går jeg. Det var så godt at jeg nesten falt av stolen. Så er du som meg og har himla lyst til å skjeie ut med en softis engang i blant, men kan ikke fordi du er intolerant mot all sukkeret i isen og laktosen i den? Da er dette løsningen. Ikke gidd å kjøp ekkel softis full av tullball på sjappe som har hele fargespektetet med strøssel, men gå hjem å smell frossen banan i mixeren istede. Konsistensen er FAB! Jeg dånte litt når jeg sto å laget den. Spesielt etter at jeg hadde puttet oppi litt vaniljepulver og laget sjokoladesaus.
Jeg er så glad for at magen min er blitt så fin at en banan fint kan inntas uten å ligge i fosterstilling i flere dager. Det kan jeg like. Banan er GI bomben over alle og gir ikke akkurat null blodsukkerstigning, men jeg må si en softis laget av banan er mer enn greit til kos. Så i går klokken åtte satt jeg og mannen i huset i hver vår sofakroken med denne på fanget.
Skal si deg det smakte! Spesielt fordi gårsdagen var en sånn en dag som dette.
En sånn dag hvor man våkner klokken 13:30 fordi man la hodet på puten klokken 06 på morningen fordi man har hygget seg som bare den hele natten i bryllupet til fine bestevenninnen! En sånn dag hvor man spiser kikertpannekake til frokost (eller middag) kl.16 og eneste man foretar seg er å ligge med telefonen over hodet å snoke på Instagram og face resten av dagen. Det er på sånne slækkesøndager softis smaker spesielt godt!
Såååå nå må du se å fryse noen bananer i biter som du kan ta opp fra fryseren å slenge i mixeren! Husk å være litt tålmodig med blandingen før den blir glatt og fin og helt perfekt (det kan hende du må stoppe maskinen og skrape langs sidene noen ganger nemlig!). Putt oppi litt vaniljepulver om du vil, og lag gjerne en sjokoladesaus av yacon sirup, litt Carob pulver og litt kakao. FAB! Husk å spis den med en gang så den ikke smelter da! Det fine er at dette er rawfood på sitt beste, det betyr mye næring til kropp og sjel, og derfor er det ikke annet å gjøre enn å rope hurra! Hoho
Og du, det smaker myyye mindre banan enn hva du tror! Jeg ble iallefall en smule overrasket!
Therese
Smeltet din fort? min banan softis pleier å smelte veldig fort og miste softis konsistensen :/
Linn
Nei, egentlig ikke! Jeg satt å mumset i sikkert et kvarter (siden jeg spiser så sabla sakte! hoho), og den var fin i konsistensen synes jeg! 😉
Silje g
NAM, det så deilig ut!!! 🙂 Jeg er dessverre litt på det stadiet du var tidligere m bananer, men kanskje jeg også kan tåle det etterhvert… *håpe* Veldig flott blogg du har forresten!!
Linn
Taaaakk! Håper du kan tåle mer om mer etterhvert du også! Det gjelder å være tålmodig og holde deg langt unna det du ikke tåler ern god periode!
Ragnhild
Åååjaa, dette innlegget ble jeg glad av 😀 Banansoftis er så godt, og jeg blir alltid overrasket over at det smaker så lite banan 🙂
Anonymous
ojojoj så gott detta såg ut! kör du bananerna i mixern direkt när du tar ur dom ur frysen? eller tinar du dom lite? klarar mixern av att “få isär” helt frysta bananbitar?
hälsningar gunsan från sverige
Linn
Jepp. Kjører bananene litt etter litt i mixeren. Pass på å ikke ta for mange biter avgangen. Det holder nesten med 6-7 stk i starten. Hver tålmodig så blir massen kjempe fin etter hvert! Ikke tin først, da får du ikke den gode konsistensen! Kos deg 🙂
LEV VEL
Genialt!!! Takk for tips 🙂
Susanne
Nam! Dette skal absolutt prøves!! 🙂
Tonje
Er det vanlig å reagere på banan dersom man har en generelt strevsom mage? Dette var isåfall ikke jeg klar over.. Kanskje derfor magen fortsatt ikke vil samarbeide, selvom jeg spiser gluten, melke og sukkerfritt! Banan er noe av det beste jeg vet, og den softisen så maagisk ut…
Linn
Man kan igrunn reagere på alt, så det er veldig vanskelig å svare på. Matintoleranser skylles overfølsomhet ovenfor matvarer, som oftest stor proteiner som melk, egg og gluten, men også andre matvarer. Isen ER magisk 🙂