Jeg har funnet ut at det er én ting gravide og babyer har til felles: når sulten kommer må man ha mat NÅ! På lik linje med babyer tror gravide at de holder på å stryke med av sult. Jeg tuller ikke. Eller jeg overdriver kanskje en liten smule, men bare en liten smule. I går etter yogatime kjørte jeg litt for fort hjem fordi jeg var så sulten at jeg holdt på å dø. Det skal sies at hos gravide blir sulten fort forvandlet til kvalme og at kvalme er det verste som kan hende min kropp! På radioen i bilen hørte jeg de gaulet noe voldsomt om bananen og fikk med meg at det brått var den internasjonale banandagen. Festlig at det finnes en egen banandag! Jeg tror jeg aldri har hatt så lyst på banan i hele mitt liv! Haha. Jeg spiser igrunn ikke noen mengder banan da den inneholder så mye fruktose at jeg tenker kroppen min fint klarer seg uten. Jeg er derimot mer glad i å bruke bananen for sødme i smoothies, vafler, pannekaker og den slags. Selv om bananen inneholder en god del sukker inneholder den også mer magnesium enn spinat og en god del kalium. Bananen er derfor fin å ha, men i begrensede mengder.

Vel hjemme priset jeg meg lykkelig over kikertrøren som sto klar i kjøleskapet og bare ventet på å bli stekt da jeg kom pesende inn døren. Det ble en pannekake med all verdens deilig pålegg (jeg er så himla ubesluttsom at jeg måtte dele pannekaken i fire og spise litt av alt!) samt en pannekake med Plamil sjokoladepålegg og selvsagt bananskiver med et dryss hempfrø på toppen. Oh la la! Jeg tror banan aldri har smakt bedre! Er det et sted bananen egner seg så er det hånd i hånd med sjokolade. Dette oppe på en salt kikertpannekake var ren smakseksplosjon i munnen. Mums! 2015-04-15 14.18.02-1Godt slike ting hører sjeldenheten til og at kroppen jubler når det først blir inntatt. Jeg merker gravidkroppen generelt higer etter mer karbohydrater om dagen. Nøyaktig samme opplevelse hadde jeg sist svangerskap også. Da var jeg dillet på knekkebrød, peanøttsmør og bananskiver på toppen. Kongekombinasjon det også igrunn! Jeg tenker kroppen vet best, så jeg fyller på med kikertpannekake, surdeigsbrød, quinoa, og den slags imellom alle grønnsakene og proteinkildene. Da blir gravidkroppen glad!

Jeg var koneemne og kokkelerte to sjokolade og bananpannekaker til mannen kom hjem fra jobb i går også. Skal si deg det slo godt ann! NAM!