Hei sveis! Nå har jeg endelig landet etter å ha svinset rundt som en høne i hele dag. Vi skal ha huset fullt av fine venner med en haug barn på slep imorgen. Jeg gleder meg så mye at jeg tror jeg kommer til å slite med å sove! Det er så gøy å be inn til fest! Vi skal ha festlunsj med tapas ish og litt attot – og jeg tror det blir veldig bra. Det er alltid litt forberedelser når huset skal fylles, men slike forberedelser er bare gøy. Vi har droppet alt av det søte slaget til lunsjen, men jeg merker jeg angret meg veldig i det sekundet jeg fikk bildemelding av min vikar og kollega. Hun har nemlig bakt tidenes ostekake. Jeg dånet nesten når jeg fikk tilsendt bilde og oppskrift. Hun er så søt og ville gjerne dele oppskriften med dere, tenk det da! Jeg tror jeg har skaffet meg tidenes ansatt! Randi er forøvrig ernæringsfysiolog og matentusiast akkurat som meg. Hun brenner for ren og naturlig mat, er mamma, hobbykokk og himla kreativ. Jeg er sikker på at hun vil fylle mine sko aldeles perfekt mens jeg er hjemme og nyter nyfødt baby.
DSC_8847Ostekaken Randi har tryllet frem er sprudlende sunn, blodsukkervennlig, glutenfri og nokså full av bra næring til kroppen. Dessuten er den enkel å lage. Vil du lage denne til 17-mai må du kaste deg rundt slik at den får “satt seg” til imorgen. Her kommer oppskrift!

Bunn:
50 g pecannøtter
70 g havregryn
2 ss kokossukker
1ss yacon sirup
1 ts malt kanel
5 ss smeltet meierismør

Ostekrem:
600 g kremost naturell
60 g kokossukker
4 mellomstore egg
1/2 vaniljestang
saften av 1 stk lime
150 g friske bringebær

Rømmelokk:
3 dl rømme
2 ss honning
1/2 vaniljestang

Pynt på toppen:
jordbær, blåbær, mynteblader, mango, pecannøtter.

Slik gjør du:
Bland havregryn, pecannøtter, kokossukker og kanel i en blender. Bland det så sammen med smeltet smør og yacon sirup. Trykk blandingen jevnt ut i en springform (22 cm) med bakepapir i bunn. Stek bunnen ved 175 grader i 10 minutter.
Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og limesaft. Rør inn eggene, ett om gangen, og rør til massen er glatt. Vend forsiktig inn bærene.
Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 °C i ca. 45 minutter. Visp sammen rømme, honning og vaniljefrø. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.
Pynt med frisk frukt, bær og strø over litt nøtter.DSC_8850Ønsker dere en aldeles nydelig feiring av nasjonaldagen imorgen!

Forresten, Randi har egen instagramprofil dere må sjekke ut for en god dose inspirasjon: randi_sprudlendesunn