DILLA PÅ GRØNT – MONSTERPANNEKAKER

Publisert May 22, 2015 // NOE Å HA PÅLEGGET PÅ, PANNEKAKER/LAPPER // 30 Kommentarer

Hei i fredagen!
Jeg har det med å spise grønne ting om dagen. Grønn juice, grønne salater og ikke minst grønne pannekaker går ned på høykant. Jeg vet ikke om det skyldes at grønne ting er spesielt proppet med næring og at preggiskroppen trenger påfyll av de viktigste mineralene og vitaminene. Eller om det bare skyldes en ny dille jeg har fått for meg. Uansett så tilfredstiller det alle krav jeg har og litt til. Jeg blir så glad av den grønne fargen! Disse pannekakene startet jeg dagen med i dag. De er lille fis sin store favoritt også, så når matlysten hans skorter litt slenger jeg meg rundt og kokkelerer. Det beste av alt er at de er gjort i en fei! Elsk smesk!2015-05-22 07.49.51 Jeg har holdt oppskriften tett om brystet frem til nå, men tror jeg må dele den med dere. Jeg er så dilla og har vært det så lenge at den fortjener en real hedersplass her inne. Oppskriften ble til en vakker sommerdag jeg sto med forkleet på og kokkelerte en haug fargerik og barnevennlig mat til kokkekurset for små kokker. De har virkelig fått ben å gå på på både “Barnematkurset” og “Mat for Glade Mager kurset” så nå må de av dere som ikke har tittet innom kurs eller bestillt “Barnemathefte” også få teste. Dere vil bli dilla, jeg lover!

MONSTERPANNEKAKER – 6stk American Style!
2 økologiske egg
2 store never frisk spinat
1 banan
1 dl havregryn
1 dl TEFF mel (eller evt speltmel om du tåler)
2 ts bakepulver
1 dl valgfri melk
1 ts vaniljepulver
4-6 dråper vaniljestevia (kan sløyfes)
litt salt

Kjør alle ingrediensene til en glatt og fin røre i blender og stek Amerikanske pannekaker i litt smør. Spis de med hva du vil. Her i huset digger vi ost på. Gul til hverdags og brun geitost til kos. Skal man virkelig slå på stortrommen kan du ha litt lønnesirup og bær på. NAM!

Disse gjør seg nok supert på frokostbordet i disse langhelgtider!
Ønsker dere en strålende langhelg. Jeg tar ferie fra jobb og blogg (tror jeg) en halvannen ukes tid. En vakker gresk øy, god mat og sooool venter! Hei så lenge!

PS! Jeg skal nok få oppdatert Instagramkontoen min jevnlig, så følg meg gjerne der i ferien (linn_sprudlendesunn)!

30 kommentarer to “DILLA PÅ GRØNT – MONSTERPANNEKAKER”

 1. God ferie, flinke Linn!

  Hanne
  May 22, 2015
 2. De ser kjempegode ut og perfekt for en fire mnd mage som ikke vil ha mat,kanskje? Takk for en super blogg og god ferie! 🙂

  mari
  May 23, 2015
 3. Men små barn kan ikke spise spinat pga nitritt?

  Ingvild
  May 29, 2015
  • Små barn under 10mnd bør man holde unna, men ellers er det helt ok 🙂

   Linn
   June 7, 2015
 4. Fantastisk gode pannekaker !!!!

  Ann-Christin Ødegård
  June 2, 2015
 5. Tar sikte på å lage disse i helgen, men lurer på hva du evt har testet med når det gjelder melk. Vil det si ulike typer vanlige melkeprodukter eller evt. ris- eller havremelk? Og i så fall, hva er din erfaring? God helg 🙂

  Benedicte
  June 26, 2015
  • Håper de falt i smak? Jeg har brukt alle typer melk, alt fra mandelmelk til havremelk og kumelk. Fungerer like fint alt sammen!

   Linn
   June 28, 2015
 6. Hei!

  Jeg har lyst til å prøve disse, men jeg tåler ikke eggehvite. Kan jeg bruke kun eggeplomme tror du? Dessuten skal jeg være forsiktig med mais, kan jeg da bruke bakepulver og vaniljepulver som inneholder maisstivelse? Finnes det noe alternativ evt? Jeg er ny i gamet og finner masse inspirasjon i dine oppskrifter her på bloggen =)

  Christine
  August 11, 2015
  • Hei du! Disse kan fint lages med økologisk bakepulver (helsekost – det er uten maisstivelse), og med “linfrøhvitte”. Google fremgangsmåte på eggehvite basert på linfrø, det fungerer strålende. Vi lager alltid en slik eggfri variant på “mat for glade mager” kurset jeg holder 🙂

   Linn
   August 12, 2015
 7. Hei! Jeg finner ikke noe bakepulver uten maisstivelse? Vet du hvilke merker man skal se etter? Alle jeg funnet til nå er det maisstivelse i… Kan man eventuelt bruke natron istedenfor? 🙂

  Takk for svar!

  Tonje
  August 23, 2015
 8. Vil bare dele med andre som ikke kan ha mais, egg eller linfrø, at det fungerer kjempebra å lage med 1 ts natron istedenfor bakepulver og chiafrø i vann istedenfor egg/linfrøhvitte! De ble kjempegode, og er så glad for oppskrifter fra bloggen her:)

  Fornøyd dame
  August 30, 2015
  • Hurra! Takk for at du deler 🙂

   Linn
   August 30, 2015
 9. Hva er kcal per pannekake?

  Tine
  October 21, 2015
  • Det vet jeg ikke helt korrekt desverre!

   Linn
   October 22, 2015
 10. Apropo spinat. Jeg har en stund brukt groennkaal isteden jeg fordi det ikke alltid var oekologisk spinat paa butikken og naa liker jeg de faktisk bedre med groennkaal 🙂 Synes det smaker bedre 🙂

  Merethe
  March 2, 2016
  • Så deilig da! Det må testes 🙂

   Linn
   March 4, 2016
 11. Vi lagde endelig disse i dag, og de er jo SÅ gode! Tusen takk for oppskrift! 🙂
  Jeg lurer på hvordan det vil være å lage røra og oppbevare den i kjøleskap en stund, for eksempel over natten, slik at den står klar til frokosten? Vanlige pannekakerører tåler jo det, men jeg vet ikke om spinaten gjør det annerledes? Hva tror du?
  Ikke at det tar lang tid å lage røra, men iblant må frokosten lages med mini på armen, og da kunne det være kjekt med klar røre. 🙂

  Lene
  June 26, 2016
  • Så bra de falt i smak! De er supergode! En stor hit hos oss 🙂 Den tåler fint å stå i kjøleskapet natten over. Det gjør jeg stadig! Den blir ikke like fin i fargen, men smaken er det ikke noe å si på!

   Linn
   June 29, 2016
 12. Vi har allerede prøvd overnatting i kjøleskapet, og det går som du sier supert. Fast innslag her nå, tusen takk igjen! 🙂

  Lene
  July 1, 2016
  • Herlig!! 🙂

   Linn
   July 3, 2016
 13. Super oppskrift! Toåringen sa “Monsternam” etter å ha spist seg stappmett på deilige monsterpannekaker. Dette blir nok en ny favoritt her i huset!
  Men lurer bare på en ting: hva er funksjonen til vaniljepulveret? Jeg hadde ikke det i hus, men pannekakene ble jo kjempegode uansett. Så bare lurer hva vaniljepulveret bidrar med, og evt hva man kan bruke i stedet for?
  Takk for mange inspirerende oppskrifter forresten!

  Tonje
  July 3, 2016
  • Så bra! De er så gode 🙂 Vaniljepulver = nydelig vaniljesmak. Kan altså fint sløyfes!

   Linn
   July 3, 2016
 14. Kan man lage med frossen spinat? Jeg ligger å bruke bananer som har ligget på benken for lenge og sånne pannekaker litt på sparket, og spinat pleier jeg alltid ha i frysen.

  Ingrid
  October 12, 2016
  • Det kan du nok fint bruke! 🙂

   Linn
   October 14, 2016
 15. Kan jeg bruke surdeig i disse? 🙂

  annette
  January 25, 2018
  • Den kan du. Legg mel med surdeig og tilsett vann til grøtkonsistens. Så tilsetter du spinat, banan, egg osv dagen etter. De vil nok ikke bli like luftige, men fungerer veldig fint 🙂

   Linn
   January 25, 2018
 16. Disse er fantastisk gode, og ja sønnen min på 6 år har fått dilla. Ha vil helst ha de både til frokost, i matpakka på skolen og til kvelds (-:

  Lene Sandaker
  August 23, 2018
  • Så herlig! De er høyt elsket her i huset også 🙂

   Linn
   August 27, 2018
 17. Hvordan er det å blande grønnkål og spinat tror du?

  Lene Sandaker
  September 16, 2018
  • Det går nok fint, grønnkål har litt annen smak og konsistens, men det vil jeg tro frukten kamuflerer litt uansett 🙂

   Linn
   September 18, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV