Hei i fredagen!
Nå er jeg tilbake og godt plantet i sofaen etter noen herlige dager på besøk hos Kaptein Sabeltann. Lille fis har vært i skyene siden mandag og jeg tror faktisk ikke han har landet helt ennå. Den sabeltannfrelste lille gutten vår fikk drømmen sin oppfyllt og litt til da vi mandag entret Abra Havn rett utenfor Dyreparken i Kristiansand. Vi bodde midt i sjørøvermekka, ble vekket av pirater på morningen, har kjørt båten til Sabeltann (Den Sorte Dame) og vært på sjørøverfrokost og skattejakt med Langemann og de andre piratene. Mammahjertet har boblet helt over hele uken ettersom gutten vår har gått rundt i en slags sjørøvertranse. Han har koset seg SÅNN, og det var akkuratt det som var meningen! Har dere Sabeltannfrelste barn MÅ dere komme dere til AbraHavn. Verdt hver eneste krone!  Vi hadde to dager i Dyreparken og to overnattinger i tillegg til en liten rundtur på Sørlandet. Superferie!
2Forresten, et supertips om du skal til Dyreparken i sommer: Lag med deg matpakke! Jeg sto med surdeigsbrød, medkjøpt kylling, spinatbladet og pesto på rommet før vi duret avgårde tirsdag morgen. Gull verdt om man ikke vil proppe kroppem med baaare tullemat! Litt tullemat må selvsagt til på ferie!

Mens jeg har vært i sjørøvermekka har min kjære kollega og vikar Randi kokkelert en hel masse på hjemmebane. Dere bør følge henne på instragram for tips altså (@randi_sprudlendesunn.no). Hun er så flink til å leke med maten og kommer stadig med herlige kombinasjoner og tips til tilbehør. En ny tilbehørsfavoritt hun har kokkelert i disse dager er ovnsbakt søtpotet med fyll.  Jeg fikk vann i munnen da bildet tikket inn her om dagen, og måtte derfor spørre om å få dele oppskrift. Dette blir grilltilbehøret i helgen vet jeg! NAM!
IMG_0059OVNSBAKT SØTPOTET
Søtpotet er super som tilbehør til maten og er like godt alene som gratinert med fyll.  Hva de fylles med står du selvsagt helt fritt til å velge selv, men denne kombinasjonen var magisk:

Du trenger:
3 små søtpoteter (jeg brukte økologiske)
1 ts cocosa olje
1 hvitløk eller evt hvitløkspulver
salt og pepper

2 skiver spansk serranoskinke
1/3 rød paprika
en bit purre
1 liten gulrot
fersk revet parmasan

Sett ovnen på 200 grader. Vask potetene og del de i to. Er de veldig store, må du kanskje dele de i tre eller fire. Økologiske har tendens til å være både smalere og mindre. Legg de med skallet ned i en ildfast form og ha litt kokosolje på toppen. Hakk opp hvitløk som du har over sammen med salt og pepper. Legg spekeskinken på et stekebrett med bakepapir og sett alt i stekeovnen. Spekeskinken er ferdig etter ca 15-20 min og potetene må stå ca 60-75 min, følg med underveis da dette varierer etter hvilken stekeovn du har. Legg spekeskinken på et tørkepapir. Hakk opp grønnsakene i små biter og ha de på potetene de siste 20-30 min. Jeg lagde litt plass på midten med en skje og dyttet grønnsakene godt ned. Rasp parmasan og strø det over. Når grønnsakene er passe gjennomstekt er de ferdige og du kan toppe potetene med sprø spekeskinke. Spis de som de er med en dæsj rømmedressing over eller ha de som tilbehør til grillet eller stekt kjøtt.

God fredag og helg til dere!
Randi og jeg skal tilbringe dagen på spennende seminar om tarmen vår. Oppdatering kommer selvsagt deres vei!