FARGEGLAD SKALLDYRSALAT

Publisert June 24, 2015 // MIDDAG, Uncategorized // 6 Kommentarer

Hei i onsdagen! I dag er det dags for mitt aller, aller siste kurs på en liten evighet. Jeg er godt i gang med min siste uke i Sprudlende Sunn før permisjonen starter. Mye som må gjøres, men jeg har en god følelse. Nå er straks hyller og kjøleskap fyllt opp med BRA varer til klienter og alt klart til min fine vikar tar over i august. Jeg lover full presentasjon av Randi innen den tid. Jeg vet nemlig mange undres hvem denne vikaren er! Når jobbuken er over pakker jeg snippsekken og tar med meg familien til sommerhuset vårt på sommerøyen vår. Det blir selvsagt litt jobb der før lillebror kommer, men SOM jeg elsker den kokkeleringsjobben! Den innebærer ikke bare kokkelering av en haug BRA mat som gjør meg glad, men den er fyllt opp av fine gjester som titter innom og ikke minst mye fri og kos med familien. Vi snakker strandliv, hengekøyeliv og båtliv. Ah, sommer altså!

En superfavoritt jeg kokkelerer mye til forrett men også til lunsjkos der ute er skalldyrsalat med massevis av mango og avokado. Det finnes ikke en bedre kombinasjon. Jeg lover! En ting er reker, majones, dill og fersk briks eller surdeigsbrød, men ferske reker i kombinasjon med mango, avokado og en haug andre farger er helt himmelsk! Denne salaten er en klar favorittsalat og en skikkelig vinner på sommerøyen.
2015-06-05 19.17.38-12015-06-05 19.24.05En perfekt kombinasjon av smaker og farger spør du meg!

SKALLDYRSALAT til ca. 6 pers:
1- 1,5 kg ferske reker
1,5 mango i små terninger
2 spisspaprika i små terninger
1 hel bunt vårløk
2 avokado i terninger
ca 4 ss hakket frisk gressløk

Bland sammen og nyt! Jeg lager den ofte som forrett med en klatt aioli ved siden av, og gjestene hopper nærmest i taket. Nam!

Fin onsdag til dere!

6 kommentarer to “FARGEGLAD SKALLDYRSALAT”

 1. Åhh tror eg må komme på sommerøyen din og mates av deg 🙂 😛

  Malene
  June 25, 2015
  • Hihi, så er hjertelig velkommen! 🙂

   Linn
   June 25, 2015
 2. Takk for Sprudlende Sunn inspirasjon atter en gang, Linn! Kos deg på sommerøya og i permisjon 🙂

  Benedicte
  June 25, 2015
  • Så hyggelig kommentar! Tusen takk 🙂

   Linn
   June 25, 2015
 3. Hei
  Vi vurdere å ha denne salaten til forrett i vårt bryllup , kan man lage den dagen før ?
  Hvor mye burde vi handle inn til ca 80 gjester 🙂
  Setter stor pris på tips

  Jorun
  April 23, 2017
  • Hei! Så deilig! Anbefales 🙂 Vanskelig å måltidsberegne til så mange.Det må du nesten gange opp selv. Anbefaler å lage oppskriften over også se hvordan dere synes porsjonsstørrelsen er. Er den stor kan den kanskje være til typ 8 stk, også er det bare å gange opp da 😉 Jeg hadde ikke lager den dagen før. Det du derimot kan gjøre er å skjære opp alt bortsett fra avokadoen, og skrelle rekene dagen før. Da går det fort å lage den på selve dagen!

   Linn
   April 23, 2017

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV