Hei i søndagen!
Puh, her har hele hurven av en fin familie vært på bursdagsfeiring i dag. Himla koselig, men også en smule slitsomt for frøken høygravid. Nå håper jeg det er siste gang jeg har flottet meg i kjole med en stor sprengferdig kul på magen. Måtte lillebror komme veldig veldig snart!

Her i huset er vi på “sjokkiskjøret” og fått oss en ny sjokoladefavoritt! Vi har lenge hatt dilla på gojisjokkisen, men etter at jeg prøvde meg på hjemmelaget sjokolade med crispy hempfrø har en ny favoritt dukket opp. Hempfrø kan brukes som proteintilskudd i kosten på grunn av sitt høye innhold av aminosyrer som dog er kroppens viktigste byggesteiner. Faktisk inneholder hemp alle de åtte essensielle aminosyrene kroppen trenger tilført gjennom kosten, noe som gjør at den regnes som fullverdig proteinkilde på lik linje som egg og kjøtt. Hempfrø har jeg brukt i mange år som dryss over salaten, i energikuler/snopkuler eller som topping på yoghurt og grøt. En ny favoritt som jeg har nevt tidligere er de ristede og smakstilsatte hempfrøene fra SanaBona. Disse er helt fantatisk gode og fungerer ypperlig som snacks i seg selv. I sjokolade lager de derimot hurramegrundtstemning siden de både tilfører sødme og gir sjokoladen perfekt cruch! Vi er dilla, ikke noe mer å si om den saken!2015-08-12 19.48.18Til en god posjon sjokolade tilsvarende 150g sjokkis trenger du:

100g kakaomasse
50g kakaosmør
40g finmalt kokosblomstsukker
1 ss yaconsirup, honning eller 4-6 dråper stevia med smak
1 ts vaniljepulver
en liten neve crispy hempfrø

Hakk kakaomassen og kakaosmøret i små biter. Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt over vannbad og bland i søtningsmidler og vaniljepulver. Husk å smak den til! Vi har alle ulike preferanser på hva vi synes er søtt! Stevia er fin å regulere sødmen med. Noen dråper ekstra gjør underverker! Visp alt godt sammen, hell sjokoladeblandingen i valgfri former, bland i godt med hempfrø og sett den i kjøleskapet til den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden). I kjøleskap vil sjokoladen stivne på ca. 30 min. I fryser, ca. 15-20 min.

Se de fine formene en fin venninne kom med til Ellis! De er supersøte og en “sjokoladeblomst” er perfekt posjonssjokolade til lille fis. Jeg vet hun har kjøpt de på Tiger om dere også vil lage!2015-08-12 19.50.20

2015-08-12 19.49.52Rå sjokolade inneholder fullverdig næring kroppen klarer å utnytte i en fei og er derfor noe jeg fint kan anbefale som en del av hverdagskostholdet. Lager man den etter mine oppskrifter er kakaoprosenten høy, faktisk så høy at den burde regnes som en grønnsak med tanke på inneholdet av antioksidanter, jern, magnesium osv. Med høy kakaoprosent klarer man somregel ikke stappe innpå store mengder om dagen, så en rute eller to til kaffen hver dag er helt klart godt innenfor rammen jeg klassifiserer som et sunt og næringsrikt kosthold. Da får kroppen tilfredstilt søtbehov og kosebehov slik at man ikke trenger gå på smell etter smell med andre ting som kroppen slettes ikke blir glad av. Hjemme hos oss mumser vi mørk 0g helst hjemmelaget sjokolade stort sett daglig. Denne hempsjokkisen er en sikker vinner i disse dager og noe lille luring får servert til kveldsmaten (om han spør selvsagt!) sammen med litt grønnsaker, frukt og kanskje et knekkebrød eller to. Det er ikke snakk om mengder, men en rute eller to om “kosebehovet” er tilstede. Rå sjokkis er til å bli glad av!
2015-08-12 19.51.53Har du derimot ikke ingredienser til rå sjokkis liggende, kan du fint smelte mørk sjokolade, tilsette en liten ts kokosfett og hempfrø. Det er godt det også (men superkreftene kroppen får av rå sjokolade blir ikke heeeelt de samme!).

Forresten, jeg skal holde en rekke små Snop og sjokkiskurs, samt holde et større foredrag om hva man bør spise for å oppnå en glad kropp på Vestlia resort 25-27september. Kamille arrangerer Kamilleweekend for sine lesere og jeg klarer nesten ikke vente til å få være med å bidra til tidenes jentehelg! Les mer her. Håper vi sees! Jeg drasser meg meg mann (barnevakt) og baby opp, og er SÅ klar for å møte dere!

Fin søndagskveld til dere!