Jeg dåner! Jeg har laget noen supersøte havrekjeks som for det første tar ca.5minutter å lage og som smaker himmelsk. Perfekt for små sultne kropper som kommer hjem fra barnehagen og må vente litt på middag (eller for ikke å snakke om store sultne kroppen etter en lang dag på jobb). Siden de var fiks ferdig før jeg rakk blunke tok jeg meg litt ekstra tid og dekorerte de barnevennlige til ære for han lille luringen min som er en smule dilla på Hakkebakkeskogen om dagen (jeg har jo tross alt litt tid å slå ihjel nå som jeg venter på lillebror!). Har du sett noe så søtt! Dåner!2015-08-11 15.14.30Havrekjeksoppskriften skal jeg slettes ikke ta æren for. Den er det en flink ernæringsstudent på Instagram som har oppfunnet. Jeg måtte bare teste den en formiddag og vips har jeg laget den to ganger siden den tid. Det beste med oppskriften er et den er så magevennlig. Den er uten gluten, melk og egg. Altså perfekt for dere kjære leserene mine som har intoleranser. Jeg har brukt smør i mine, men de kan superenkelt bli helt melkefrie om dere bruker kokosfett eller en annen fettkilde (men ikke margarin da!) istede. Kjeksene er så kjappe at de nesten kan slenges sammen på morgenkvisten før jobb om det er havregrøtrester igjen. De er nemlig ypperlige å lage av havregrøtrester. Har man derimot ikke havregrøtrester trenger dere ikke koke ny grøt av den grunn. Da bare legges havregryn i vann i væsken noen minutter (ca.15min) før de andre ingrediensene tilsettes.

Til to brett med supersøtehavrekjeks trenger du:
1 dl valgfri melk (jeg brukte havremelk)
3 dl glutenfri havregryn
2 ss TEFF jyttemel eller et ennet mel du har liggende
1 ss kokossukker
1 ss honning eller kokossirup
2 ss smeltet smør
1 ts bakepulver
litt salt, litt kardomomme og litt kanel

Bland melk og havregryn og la svelle i 15min om du ikke har havregrøtrester liggende. Tilsett så resten av ingrediensene og kjevle deigen ut som en pepperkakedeig. Kjevle deigen gjerne rett på et bakepapir og legg et bakepapir mellom deigen og kjevlen. Stikk ut figurer (om du har tid) eller bare skjær i ruter/rundinger. Srek på 180grader i ca.12minutter. Avkjøl på rist og spiiiis! NAM!

Psst! Vil du dekorere de som meg bruker du bittelitt melis til øyne og smeltet mørk sjokkis på en liten sprøytepose til nese og munn. De ble jo så søte at de burde ligge på utstilling. Hoho2015-08-11 15.19.23Du kan tro det var stas for lille luring å komme hjem fra barnehagen til disse her om dagen. Gøy med overraskelser som virkelig settes pris på!

2015-08-11 15.28.312015-08-11 15.28.40Forresten, gjett hvem som fyller år i dag? Stas med bursdag selvom jeg igrunn ikke har fått noe særlig bursdagsvibber siden mannen i huset jobber og lille luring ikke aner noe om at mammaen er ett år eldre. I kveld derimot skal jeg fylle terrassen med fine jenter og feire litt. Like stas hvert bidige år! Akkuratt i dag kjenner jeg at det hadde vært fint om lillebror forble inne i magen til imorgen. Hihi. Nuh skal jeg ta med meg luringen min på en handlerunde, for her skal det nemlig bakes til i kveld. Ingen bursdag uten kake, eller hva?!

Ha en nydelig dag!!!