Åh, i går var vi på den fineste matbutikken jeg har besøkt på evigheter! Utvalget var så bra at jeg fikk litt “Wholefoods vibber”. Strømstad Mat er en helt ny matbutikk som ligger i utkanten av Strømstad ikke så langt fra E6. Noen ganger priser jeg meg lykkelig over at vi kun bor en liten kjøretur unna Sverige! Jeg har blitt anbefalt matbutikken av så mange kursdeltakere og klienter at nå var det virkelig på sin plass å få dratt dit. Siden baby ser ut til å trives godt inne i magen må dagene fylles opp med noe, så hva passet seg ikke bedre enn en real shoppingrunde en tirsdag ettermiddag?! I ekstrase og lykkerus la jeg ut bilde fra handleturen på Instagram i går kveld, og siden fler gjerne ønsket se hva jeg plukket med meg hjem deler jeg mer enn gjerne. Utvalget av økovarer var til å dåne av, så faktisk var 90% av det som ble med oss hjem i går økologisk. DET er til å bli glad av!

De hadde deilig frukt og grønnsaksdisk med et hav av økovarer. Prisen var ikke til å juble av, så i den avdelingen gikk jeg ikke bananas. Likevel fikk noen urter, bananer, kiwi, vannmeloner (frøken gravidos har DILLA på det om dagen!),  paprika og noen epler bli med hjem. De hadde fantastisk kjøtt og ostedisk, men siden kjøleskap og fryser ikke trengte påfyll helt ennå på den fronten ble det kun med et par økologiske oster. Mannen i huset holder seg unna kumelk for en periode nå, og gikk bittelitt bananas i utvalget av nydelige geitoster.
2015-08-11 20.44.10Økoegg, soyamelk, økologisk tyrkisk yoghurt, sprudlevann og en juice til greens på morningen ble også med oss hjem. Sistnevnte varer er igrunn nokså standard svenskehandel for oss. Legg forresten merke til blåbærsyltetøyet på bildet over. De hadde stort sett alle Reneé Voltaire sine produkter og dette syltetøyet er magisk. Det er økologisk, søtet med kokossukker og tyknet med chiafrø. Igrunn slik jeg selv lager blåbærsyltetøy til pannekakene, men dog himla deilig å ha en ferdigvariant tilgjengelig hjemme. Elsk! Reneé Voltaire sine produkter er mine absolutte favoritter. Hun har så mye bra at jeg må veive med armene over hodet når jeg leser bakpå de. Alle er som jeg skulle produsert de selv. Økologiske, inneholder ikke noe tullball og er laget på nydelige, næringsrike råvarer.2015-08-11 20.53.22I tørrvareavdelingen gikk jeg helt bananas. Det var der jeg fikk skikkelig Wholefoodsvibber og kunne gått å tittet i timesvis. Heldigvis er mannen i huset vel så entusiastisk over slike produkter som meg med sin cøliaki (og ikke minst fordi han har blitt gaaanske så lik meg i tankegangen etter 12år sammen). Økologiske kaffebønner, chaite til chailatté entusiastene, øko bakepulver uten tullball, diverse økofrø til brød og knekkebrødbaking, Reneé Voltaire bokhvetecrunch (F.A.N.T.A.S.T.I.S.K god i sjokolade og snop!), müsli med eple og pecannøtter søtet med eplejuice, rosinesker til Ellisen, “Berry boost” esker (smaker godteri, men er bare tørkede bær og frukt. NAM!) og ikke MINST: YoYo`s! Jeg døde litt når jeg så de hadde det. Dette er minstemann i huset sitt godisfavoritt (og litt min favoritt også igrunn). De har jeg alltid hamstret med meg i lange baner fra London, men nå fant jeg de altså her (og det til en grei pris også!). Dette er fantastisk godt snop laget av kun frukt og bær. De har fruktremser og små “godterifigurer”. De ER så gode! Nå er lørdagssnopet reddet for en lengre periode her i huset! Hihi
2015-08-11 20.53.452015-08-11 20.54.09Nå holdt jeg nesten på å glemme Spicy bananas og Crispy cassava chipsen. Verdens beste snacks. Farlig godt! Perfekt for potetgullelskeren skal jeg si deg!

For de av dere som ikke bor så altfor langt unna Strømstad: nå vet dere hvor dere skal!
Fin onsdag til dere!