GLUTENFRI SKINKEPAI

Publisert September 1, 2015 // MIDDAG // 5 Kommentarer

Hei sveis!
I går fikk jeg akutt paicravings. Jeg kastet meg derfor rundt og tryllet frem en pai i en fei.  En himla god en også skal jeg si deg! Pai er så enkelt og godt! Passer like godt til hverdags som til helgekos med gjester rundt bordet. Paien kan varieres i det uendelige. Gårsdagens ble en enkel variant med skinke, purre og paprikafyll. Helt fantastisk godt!2015-08-31 20.02.12Paideig
150g romtemperert smør
100g malte havregryn
150g TEFF jyttemel – her kan du selvsagt bruke grovt speltmel om du tåler gluten!
2 ss vann

Bland det hele sammen til en fast og fin deig. Smør en paiform og trykk deigen ut slik at den dekker bunnen og kantene. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ovnen på 200grader i 15minutter.

Paifyll
5 stk egg
3 dl valgfri melk
1 ts salt
0,5 ts pepper
200g skinke i terninger – gjerne røkt skinke
1 purre
1 spisspaprika
ca 100g revet ost
litt hakket gressløk

Pisk sammen egg, melk og krydder. Skjær skinke i terninger, del opp purren og skjær paprikaen i skiver. Surr skinken og purren i litt smør i stekepannen i noen minutter og fyll det forstekte paiskallet. Hell over eggblandingen, topp med revet ost, ressløk og paprikaskiver. Stek videre på 200grader i 20-25minutter. Nyt ved siden av en salat og for Ellisen sin del: en liten dæsj ketchup.

Psst! Vi laget paien melkefri i går ved å bruke soyamelk (kokosmelk fungerer også strålende!) og manchego (saueost) på toppen. 2015-09-01 12.45.08Fyllet kan som sagt varieres i det uendelige, her er det bare fantasien som setter grenser. Gårsdagens fyll var fantastisk godt og enkelt. Vi digget pai noe så inderlig, så vi skal repetere til helgen, men da tenkte jeg putte oppi chorizo, løk og soltørkede tomater istede. NAM!

Nå skal jeg kose med babyen min som ligger og knirker ved siden av meg. Babylykke altså!
Ha en strålende tirsdag!

5 kommentarer to “GLUTENFRI SKINKEPAI”

 1. Pai er så godt 🙂

  Tror jeg må lage meg det igjen en dag snart, lett å ha i kjøleskapet til frokost og lunsj

  Nina Bakke
  September 2, 2015
 2. Hei Gratulerer med lille Emil
  Jeg har lest at pasteurisert saue/geitemelk også kan være problematisk på samme måte som kumelk, hve tenker du om det?
  Veldig glad for svar, kutter kumelk og prøver meg på buffel moccarella, manchego og balsfjord for tiden.
  Mvh
  Johanne

  Johanne
  September 3, 2015
  • Tusen takk! Både geit og sau har lignende proteiner som kumelk, men mange kan tåle det helt fint. De variantene du bruker er fine å teste. Spesielt buffelmozarella tåler de aller fleste 🙂

   Linn
   September 6, 2015
 3. Kan man bruke bokhvetemel til denne oppskriften tror du?

  Marianne
  January 7, 2016
  • Det er klart du kan! Jeg har laget denne på 50/50 bokhvete/TEFF fler ganger. Veldig godt! 🙂

   Linn
   January 10, 2016

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV