Hei i torsdagen! I dag startet dagen grønt med monsterpannekaker til frokost. Dette er familiens storfavoritt, og vi blir a.l.d.r.i lei! Alle fire var samlet rundt bordet og tre av oss spiste monsterpannekaker med ost eller nøttesmør til den store gullmedalje. Sistemann fikk nøye seg med synet av tre sultne ulver. Frokostkos før jobb og barnehage er det koseligste jeg vet om!

Jeg fortsatte liksågodt den grønne starten på dagen med en grønn lunsjsmoothie. Denne har jeg laget meg til både frokost, lunsj og kveldsmat fler ganger, og den er så GOD!  Smoothien er mettende og søt, akkuratt slik smoothies skal være.
2015-09-17 14.14.02GRØNN SMOOTHIE – 1 posjon

1/2 banan
1/2 avokado
4 ss yoghurt naturell
1 dl melk
1 ss lecithinpulver (kan fint sløyfes)
5-6 dråper vaniljestevia
—————————
Gojibær og hempfrø som topping

Blend alt ihop og nyt! Tåler du ikke melk sløyfer du bare yoghurten og tar ekstra melk (gjerne kokosmelk – kjempe godt!). Lecithinpulveret er ikke bare en herlig kilde til b-vitaminer, men også en byggestein til alle kroppens cellemembraner (fosfolipid). Spesielt viktig er lecithinet for nerve og hjernevev og har derfor vist seg å ha en super effekt på konsentrasjon og hukommelse. Lecithinet hjelper fettsyrer inn i tarmen og hjelper til med transporten av de. Dette gjør at den har en fin effekt på blant annet blodets kolesterolverdier og fettforbrenningen. Jeg anbefaler lechitin til alle ammende da den har en fantastisk emulgerende effekt. Det vil si at den binder fett og vann, og kan derfor ha en super forebyggende effekt mot brystbetennelse. I industrien brukes den nøyaktig på samme måte, nemlig som emulgator og er derfor super å putte i sjokolade ol for en mer kremet konsistens.
2015-09-17 14.13.312015-09-17 14.13.122015-09-17 14.14.34Det skal sies at jeg er fullstendig dilla på mintgrønn og at denne gjør meg så glad! Den gjør meg glad med tanke på smak og næringsinnhold også altså. En pryd for øyet – en pryd for magen! Hoho. Ha en nydelig torsdag!!