Hallois! Jeg er herved på Bounteykjøret. Jeg hadde helt glemt hvor godt det er. Bounty er en av syv slag vi alltid kokkelerer på Snop og Sjokkiskurs, og er alltid en favoritt hos kursdeltakerne. Likevel har det tilhørt sjeldenheten at det har blitt kokkelert hjemme. Jeg har så mange favoritter, og når jeg først er dilla på noe så har jeg det med å kokkelere det til den store gullmedalje. Lyse godiskuler, Snickers, og Sjokkiskuler er favoritter som har gått på repeat. Hempsjokkis og gojisjokkis har jeg stort sett alltid et lite lager av i kjøleskap eller fryser til kaffekos, mens de andre nevnte er helgesnopvarianter vi elsker. Nå har derimot disse fint måtte vike for herr.Bounty, for makan til goodieness. Jeg er SÅ dilla!
2015-09-09 13.37.25Det ligger en gammel oppskrift i arkivet her på bloggen, men den har jeg ikke kokkelert på åresvis. Varianten som tilhører kursene mine og som kokkeleres på hjemmebane om dagen er derimot denne. Den er enkel, har få ingredienser (iallefall om du smelter mørk sjokkis istedenfor å lage rå sjokolade) og smaker himla godt. Dere MÅ prøve!

Til en god dose Bountey trenger du:
1 boks kokosmelk
2 toppede ss kokosolje
2-3 ss Sukrin
150-200g kokos

Sett kokosmelken kaldt slik at den skiller seg. Bruk da det stive på toppen av boksen og smelt i en kjele sammen med den kaldpressede kokosoljen. Rør inn søtningen og kokosen. Kle en firkantet plastboks/form (f.eks en brødform) med folie (jeg digger disse – da slipper du deke med plast også!) og hell bountyblandingen oppi. Sett i kjøleskapet eller fryser. Etter ca. 1,5 time, eller 1 liten time i fryseren er den stiv og klar. Da løfter du ut massen, skjærer i passe store biter, eller triller til kuler og dypper i sjokoladen. Bruk enten 70%sjokkis du smelter eler rå sjokkis. Skal du bruke rå sjokkis kan du bruke denne:

Rå sjokkis:
60g kakaomasse
30g kakaosmør
3-4 ss finmalt kokosblomstsukker
Evt 3-4 dråper Stevia med smak

Fremgangsmåten er den samme som på f.eks hempsjokoladeoppskriften.

2015-09-09 13.37.37Forresten, til helgen durer jeg avgårde med mann og minstemann til Vestlia Restort på Geilo for en helg fullspekket med flotte damer, foredrag, snopkokkelering og trening. Det er nemlig KAMILLE WEEKEND! Sees vi kanskje? Jeg skal holde foredrag om mat som gjør kroppen glad (og jeg er somvanlig ute i siste liten og har ikke laget noe foredrag ennå. DÅNER av meg selv!) og ha mini snopkurs! Gleder meg SÅNN!

Ha en nydelig tirsdag!