Hei i mandagen!
Det å spise sprudlende sunn mat igjennom hele dagen gjør kroppen hoppende glad og fornøyd. I jobben min er jeg opptatt av å formidle hvor enkelt og GODT det er å spise sunn mat. Jeg elsker å kunne inspirere, derfor kommer en sprudlende sunn dagsmeny til dere i dag!

Dette er faktisk mitt matinntak i dag!

Frokost:
Mintgrønn glede av en smoothie. Den er basert på denne, som forøvrig er min favorittsmoothie for tiden.  Jeg har bare droppet yoghurten siden jeg holder meg helt unna alt som heter melk på grunn av Emilen min.
2015-10-12 08.26.39Eksakt innhold i denne mintgrønne saken er da:
1/2 avokado
1/2 banan
1,5 dl havremelk
1 neve spinat
1 ts vaniljepulver
6 dråper stevia med vanilje
1 ss lechitin
1 ts chiafrø
1 ss linfrøolje

Denne smoothien er proppet med næring kroppen blir glad av! Topp den gjerne med hjemmelaget müsli, crunchy bokhvete, hempfrø og gojibær for litt ekstra knask!

Lunsj:
To hjemmebakte knekkebrød toppet med ekstra mye godt og et egg ved siden av. Den grønne teen med en ts kokossukker og noen skiver ekstra ingefær gjør godt i høstkulden!
2015-10-12 12.04.11Eggeplommen er proppet med gode fettsyrer og knekkebrødene gir kroppen gode byggesteiner uten å gi kraftig blodsukkerstigning. Majones er noe mange styrer unna, men husk at majonesen er laget på gode oljer og eggeplomme og gir dermed kroppen gode fettsyrer. Den inneholder klart mye kalorier, men en ts som topping er helt klart lov, selv for de som ønsker vektreduksjon.

Middag:
Verdens beste kyllingsalat! Denne er en klassiker her i huset. Kyllingsalat MED søtpotetterninger, avokado og pesto er noe av det beste jeg vet!
2015-09-30 18.09.03-1Søtpotetterninger er fantastisk godt i salat. De lages ved å skjære søtpoteten i små terninger, riste potetterningene i en plastpose med olje og krydder, og stekes på varmluft 200grader i ca 10 min. Supergodt i salat!
Avokado er en vinner i salaten, det samme er tomat, sukkererter, crispysalat, og paprika. Når det hele toppes med litt pesto blir det fest i munnen! Pesto på glass fra for eksempel Jacobs er fint, men lag gjerne selv også.

Kveldskos:
Vi vet å kose oss på kveldstid, og favoritten er de kjære Monsterpannekakene. Vi blir aldri lei! Topp de med ost eller litt nøttesmør. NAM!
2015-05-22 07.49.51Denne dagsmenyen gir kroppen en haug næring, holder blodsukkeret stabilt igjennom hele dagen, gir mye energi og metthetsfølelse. Denne menyen gir ca 1850kcal om man velger spise 2 monsterpannekaker og spiser en god posjon salat til middag. Og du, liker du disse innleggene? Søk på “Sprudlende dagsmeny” i søkefeltet på bloggen, så kommer fler dagsmenyer opp!

Nyt resten av mandagskvelden!